mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

48ωρη απεργία στον ΔΟΛ

48 ωρη απεργία αποφάσισε το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ στον ΔΟΛ. Αναδημοσιεύουμε από τη "Συσπείρωση".http://syspeirosi.wordpress.com/
 
Το δ.σ. της ΕΣΗΕΑ με την ηχηρή απουσία ορισμένων μελών του, κατάφερε τελικά να κηρύξει 48ωρη απεργία (από αύριο το πρωί στις 9.00 μέχρι το Σάββατο το πρωί σις 9.00), στην κυριακάτικη έκδοση του Βήματος, στην ψηφιακή έκδοσή του και στο ΒΗΜΑ FM.
Σημειώνουμε ότι σε ψήφισμά τους οι δημοσιογράφοι των ΝΕΩΝ εκδηλώνουν τη συμπαράστασή τους στους απολυμένους συναδέλφους τους στο ΒΗΜΑ, και είναι έτοιμοι να συμμετάσχουν σε κινητοποιήσεις που θα αποφασίσει το σωματείο τους.
Τούτη την ώρα, πολλές δεκάδες εργαζόμενοι στο ΒΗΜΑ και σε όλο το συγκρότημα του ΔΟΛ, βρίσκονται μπροστά στο κτίριο του συγκροτήματος στη Μιχαλακοπούλου, και αναμένουν τα σωματεία τους για την οργάνωση της περιφρούρησης της απεργίας και το σχεδιασμό της περαιτεέρω κινητοποίησης μαζί με τις ενώσεις του Διασωματειακού.

Νωρίτερα το κτίριο του ΔΟΛ ήταν αποκλεισμένο.
Στο "Βήμα" εκδηλώθηκε αντίδραση αμέσως  μετά την ανακοίνωση για 28 απολύσεις. Σύμφωνα με την http://katalipsiesiea.blogspot.com/"στο στόχαστρο βρέθηκαν εργαζόμενοι που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις ενάντια στην εργοδοτική βαρβαρότητα ".
Η Διακλαδική Πρωτοβουλία σε μήνυμα της καταγγέλει πως "Ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ συγκαλεί το Διασωματειακό… αύριο. Αντί να ακούσει τη φωνή των χιλιάδων απεργών και της χθεσινής πρωτοφανούς σε μαζικότητα γενικής συνέλευσης και να κλιμακώσει τον αγώνα μας, προσπαθεί για άλλη μια φορά να πετάξει τη μπάλα στην εξέδρα". καλεί σε βομβαρδισμός της ΕΣΗΕΑ με τηλεφωνήματα, mail, φάξ, μηνύματα στο face book.
Σύμφωνα με τους http://financialcrimesnews.blogspot.com/2010/12/blog-post_2899.htmlη είσοδος του κτιρίου το ΔΟΛ έχει αποκλειστεί από εργαζόμενους.  Συζητείται η πρόταση για κυλιόμενες απεργίες στον ΔΟΛ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: