mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Στο Προεδρικό Μέγαρο εξήγγειλε βοήθεια στον Τύπο ο Τ.Χυτήρης!

Άλλο συμπέρασμα δύσκολο να βγει. Ο διάλογος που δίνει το τηλεγράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ για τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια με τον αρμόδιο για τα ΜΜΕ αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού Τηλέμαχο Χυτήρη, οδηγεί στο συμπέρασμα πως πολύ σύντομα θα υπάρξει "πακέτο" βοήθειας στον Τύπο. Οι αναφορές σε λουκέτα, σε δημοσιογράφους που βγαίνουν στην ανεργία, δεν ξέρουμε αν είναι ένα απλό πρόσχημα για το "πακέτο" στους εκδότες. Γιατί από όσο γνωρίζουμε και ήδη έχει καταγγείλλει και η ΠΟΕΣΥ, η κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα για τον όρο της διασφάλισης θέσεων εργασίας σε οποιαδήποτε κίνηση στήριξης στα media.
Κι όμως ο Τ. Χυτήρης λέει: "ο αγαθό της ενημέρωσης, και από τη δημόσια τηλεόραση και από τα ιδιωτικά, πρέπει να στηριχθεί. Κυρίως τώρα που είναι η κρίση"

Το ρεπορτάζ του ΑΠΕ:



ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Xαίρομαι πολύ που σε βλέπω.
Τ.ΧΥΤΗΡΗΣ: Και εγώ, κύριε Πρόεδρε. Ευχαριστώ πάρα πολύ που με δεχθήκατε.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Το ήθελα από καιρό. Αλλά ήθελα να εγκατασταθείς, να εγκλιματιστείς…
Τ.ΧΥΤΗΡΗΣ: Ευχαριστώ πολύ. Βέβαια, η στιγμή είναι λίγο δύσκολη, τη γνωρίζετε, τη γνωρίζουμε όλοι. Η κρίση έχει φτάσει και στα Μέσα Ενημέρωσης.
Ξέρω την ευαισθησία που έχετε για την ενημέρωση, που είναι η καρδιά της Δημοκρατίας.
Ήδη, υπάρχουν εφημερίδες που έχουν αναστείλει την έκδοσή τους, επηρεάζονται όλα τα μέσα, δημοσιογράφοι βγαίνουν στην ανεργία και από τη μεριά μας θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, μέσα στα θεσμικά και τα οικονομικά όρια, για να βοηθήσουμε μια κατάσταση, που ούτως ή άλλως πρέπει να την ξεπεράσουμε. Νομίζω ότι παρ’όλες τις δυσκολίες, είμαι από τους αισιόδοξους. Ίσως επειδή είμαι και παλιός.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Έτσι ακριβώς. Είσαι βετεράνος.
Τ.ΧΥΤΗΡΗΣ: Δεν το βάζουμε κάτω. Μαθημένα τα βουνά στα χιόνια.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Και πιστεύω ότι θα ξεπεραστεί και η κρίση, η μεγαλύτερη, και όλα αυτά τα συνεπακόλουθα της μεγάλης κρίσης.
Τ.ΧΥΤΗΡΗΣ: Το αγαθό της ενημέρωσης, και από τη δημόσια τηλεόραση και από τα ιδιωτικά, πρέπει να στηριχθεί. Κυρίως τώρα που είναι η κρίση.-
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: