mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Βιάζονται και οι "μικροί" να δηλώσουν απεργοσπάστες...

Και ενώ γινόταν χαμός στις εφημερίδες με την 48ωρη απεργία και την άρνηση της "Ελευθεροτυπίας" να μετάσχει στην απεργία, ορισμένα στελέχη σε εφημερίδες βιαζόντουσαν να αποδείξουν πως ναι, και αυτοί θέλουν να μην απεργήσουν αλλά είναι μικροί και δεν το τολμούν ακόμη.
Έτσι ακριβώς σχολιάστηκε η "πρωτοβουλία" στελεχών στην "Δημοκρατία" να κυκλοφορήσουν κείμενο το οποίο θα δημοσιεύονταν στην εφημερίδα την Παρασκευή και ήταν η άποψη της ιδιοκτησίας και της διεύθυνσης. Ζητούσαν όμως τις γνώμες των δημοσιογράφων για να το εμφανίσουν ως θέση όλων των συντακτών. Οι περισσότεροι δεν συμφώνησαν ή είχαν πολλές παρατηρήσεις να κάνουν για το κείμενο. Ε, και; Τόσο το χειρότερο για αυτούς. 

Τελικά  δημοσιεύτηκε χωρίς αλλαγές και εν ολίγοις δηλώνεται πως οι δημοσιογράφοι της "Δημοκρατίας" συμμορφώνονται τώρα με την απεργία των σωματείων αλλά την άλλη φορά....
Εννοείται ότι οι συντάκτες που είχαν αντιρρήσεις για όσα γράφονταν εκεί, εμφανίζονται μαζικά ως διαφωνούντες με την απεργία, έτοιμοι να γίνουν απεργοσπάστες. Αλλά μέσα στην τούρλα προφανώς και δεν θα βρεθεί άκρη. Είναι εντυπωσιακό πως βιάζονται ορισμένοι να δηλώσουν υποταγή, έστω και αν δεν τους το ζητά κανείς. 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

poios to egrapse to keimeno ayto? o ekdoths kai o diey8ynths? giati akoysthke oti oi dhmosiografoi den eixan idea ki as htan aytoi poy dh8en to ypegrafan...