mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Η διαφάνεια της ΕΡΤ δεν περιλαμβάνει τους απολυμένους συμβασιούχους

Με μια υπόκωφη κραυγή αγωνίας οι απολυμένοι πρώην συμβασιούχοι της ΕΡΤ θυμίζουν πως ακόμη περιμένουν, θυμίζοντας πως είναι άνεργοι, η ΕΣΗΕΑ δεν ασχολείται μαζί τους, τους αρνήθηκαν επίδομα βοήθειας ανέργων, οι εκπρόσωποι στην ΕΡΤ δεν τους εκπροσωπούν. Αναρωτιούνται που είναι τα νέα των προσλήψεων στην ΕΡΤ με βάσει την προκήρυξη των 272 θέσεων. Και το ρεπορτάζ λέει (ρεπορτάζ από Espresso στήλη greektv) πως ήδη το ΔΣ ενέκρινε τις προσλήψεις των πρώτων συμβασιούχων. Είναι όμως οι παρουσιαστές εκπομπών και οι ανταποκριτές. Οι άλλοι; Με ποιά κριτήρια; Με ποια διαδικασία;

Οι άνεργοι συμβασιούχοι της ΕΡΤ περιμένουν…

05/12/2010 από ertjournalists
http://ertjournalists.wordpress.com/
1η Ιουλίου χάσαμε τις δουλείες μας 1047 εργαζόμενοι, δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί. Η ΕΡΤ ανακοίνωσε πως θα βγει προκήρυξη και θα κάνει προσλήψεις. Περιμέναμε πως θα βγει η προκήρυξη τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου. Περιμέναμε… Tελικά η προκήρυξη βγήκε στις 20 Οκτωβρίου.
Η διαδικασία κατάθεσης των αιτήσεων ολοκληρώθηκε στις 4 Νοεμβρίου. Έχει μπει για τα καλά ο Δεκέμβρης και κανένα νέο από την ΕΡΤ. Έρχονται Χριστούγεννα και όχι μόνο δεν δουλεύουμε, αλλά ακόμη περιμένουμε να μάθουμε αν θα πιάσουμε δουλειά και πότε. Η ΕΣΗΕΑ μοιάζει να μην ασχολείται πια μαζί μας. Οι εργασιακοί εκπρόσωποι ραδιοφώνου και τηλεόρασης δεν μας εκπροσωπούν πλέον αφού δεν ανήκουμε στο δυναμικό της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.
Είμαστε άνεργοι από την 1η Ιουλίου. Δεν δικαιούμαστε ταμείο ανεργίας, μιας και εργαζόμασταν με μπλοκάκι. Έχουμε ζητήσει δύο φορές από την ΕΣΗΕΑ να μας δοθεί ένα βοήθημα από το ταμείο αλληλοβοήθειας, αλλά το αίτημα μας απορρίφθηκε χωρίς αιτιολογικό. Ζητούμε από την ένωση μας να αναθεωρήσει την στάση της και να εξετάσει το ενδεχόμενο βοηθήματος για τις γιορτές σε όσους παραμένουν άνεργοι.


Αντιμετωπίζουμε ακόμη ένα σοβαρό πρόβλημα. Δεν είμαστε εγγεγραμμένοι στην λίστα των ανέργων της ΕΣΗΕΑ αν και έχουμε μπει στον 6ο μήνα ανεργίας! Ο παραλογισμός αυτός πρέπει να τελειώσει.
Διαβάζουμε κάθε εβδομάδα τα δελτία τύπου της ΕΡΤ για τις συνεδριάσεις του Δ.Σ. Πουθενά μια κουβέντα για τους συμβασιούχους. Πουθενά μια δέσμευση για το πότε θα πιάσουμε δουλειά. Ζητούμε μια ξεκάθαρη απάντηση από την Διοίκηση της ΕΡΤ. Πότε θα επιστρέψουμε στις δουλειές μας;
Δεν έχουμε 3 και 4 θέσεις σε άλλα μέσα και απλώς περιμένουμε κάποια στιγμή…να επιστρέψουμε και στην ΕΡΤ. Δεν έχουμε γεμάτους κουμπαράδες η τραπεζικούς λογαριασμούς που μας βγάζουν μέχρι την Άνοιξη. Διεκδικούμε τις δουλειές μας τώρα.
Το καλοκαίρι έφυγε, το φθινόπωρο πέρασε και οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ περιμένουμε. Ελπίζουμε, πως ο χειμώνας που ήρθε να μην έχει για μας τον τίτλο ‘‘ο χειμώνας της ανεργίας και της αναμονής’’.


Βγαίνουν στον αέρα οι παρουσιαστές της ΕΡΤ με σύμβαση

http://www.espressonews.gr/default.asp?pid=79&la=1&catid=3&artid=1298485&pg=2

Ανοίγει ο... αέρας της Αγίας Παρασκευής μετά το πράσινο φως που έδωσε το Δ.Σ. της ΕΡΤ σε συμβασιούχους παρουσιαστές. Ανοιχτή παραμένει η ημερομηνία για την πρεμιέρα των δύο καθημερινών εκπομπών σε ΕΤ-1 και ΝΕΤ «Μένουμε Ελλάδα» και «Εχει γούστο».

ΟΙ πρώτοι παρουσιαστές των εσωτερικών ενημερωτικών και ψυχαγωγικών εκπομπών της κρατικής τηλεόρασης πέρασαν τις εξετάσεις αξιολόγησης συμβασιούχου εργασίας απευθείας από το Δ.Σ της ΕΡΤ. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου είπαν ναι στην υπογραφή σύμβασης των πρώτων παρουσιαστών και του συνόλου των ανταποκριτών στον ενημερωτικό τομέα.

Ετσι, παρουσιαστές όπως η Μπήλιω Τσουκαλά, το δίδυμο Γιώργος Αμυράς - Γιώτα Τσιτσιμπίκου, ο Χρήστος Δημόπουλος του «Ουράνιου τόξου», η Εύη Κυριακοπούλου -που είχαν υποβάλει αιτήσεις στον διαγωνισμό των 272 θέσεων συμβασιούχων- είναι έτοιμοι να πιάσουν δουλειά. Η παραγωγή όμως των εκπομπών θα χωλαίνει για ημέρες ακόμη, αφού οι συμβάσεις των ατόμων που θα δουλέψουν πίσω από τις κάμερες περιμένουν την αξιολόγηση των δύο επιτροπών της κρατικής τηλεόρασης.

Βεβαίως, πληροφορίες λένε πως δεν υπάρχει κατάλογος βαθμολόγησης συγκεκριμένων κριτηρίων στους χιλιάδες των υποψηφίων, οπότε και ενισχύεται η άποψη ότι οι προσληφθέντες είναι ήδη γνωστοί και συγκεκριμένοι. Το Δ.Σ. πάντως άνοιξε την πόρτα και στους ανταποκριτές της κρατικής τηλεόρασης, εξασφαλίζοντας έτσι και ρεπορτάζ από τις μεγάλες χώρες του κόσμου.
Πέρασαν από το Δ.Σ. οι δημοσιογράφοι Βαγγέλης Δεμίρης για τις Βρυξέλλες, Πάνος Χαρίτος για το Ισραήλ, Δημήτρης Λιάτσος για τη Μόσχα, Θωμαΐς Παπαϊωάννου για το Παρίσι, Μιχάλης Γρυπιώτης για τη Νέα Υόρκη, Λάμπης Τσιριγωτάκης για τη Ρώμη, καθώς και οι Μ. Γενάρης και Δ. Κάτσικας. Παράλληλα, θα λάβουν πράσινο φως για την υπογραφή σύμβ [Ο Παύλος Γερουλάνος.] βασης οι Κώστας Αρβανίτης, Ρίτσα Μπιζόγλη, Μαρία Σαράφολγου, που στο τέλος Δεκεμβρίου λήγουν οι συμβάσεις του Προσωπικού Ειδικών Θέσεων. Στελέχη της ΕΡΤ επιμένουν πως οι θέσεις ΠΕΘ θα καταργηθούν σταδιακά.


ΝΕΟΣ ΣΑΛΟΣ ΜΕ ΤO ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΟΡΙΣΜΑ

Και ενώ στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής ετοιμάζονται να διαβούν οι πρώτοι νεο-συμβασιούχοι, ξέσπασε νέος σάλος με την αποστολή του δεύτερου πορίσματος των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης στον εισαγγελέα από τον αρμόδιο υπουργό Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο. Στο πόρισμα καταγράφεται όργιο παρατυπιών στον τρόπο ανάθεσης και ελέγχου των περισσοτέρων από τις 13 μεικτές παραγωγές για την ERT World.
Οπως διαπιστώθηκε, έγιναν υπερτιμολογήσεις, η ΕΡΤ πλήρωνε διπλά ακόμη και για επαναλήψεις εκπομπών και οι αρμόδιοι υπάλληλοι δεν έκαναν έλεγχο των συμφωνιών που είχαν υπογραφεί. Πρόκειται για εκπομπές όπως το «Πανόραμα», που παρουσίαζε η Ειρήνη Νικολοπούλου, το «Εδώ Αθήνα» με την Εύη Μπούρα και πολλές άλλες. Προκύπτουν διοικητικές ευθύνες για τέσσερα τουλάχιστον στελέχη και υπαλλήλους της κρατικής τηλεόρασης, ενώ ο εισαγγελέας θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες.
Και ενώ το Δ.Σ. της κρατικής τηλεόρασης δήλωσε πως θα εφαρμόσει ό,τι λένε οι ελεγκτές δημόσιας διοίκησης, ο πρώην πρόεδρος της ΕΡΤ Χρήστος Παναγόπουλος με δημόσια δήλωσή του ανήγγελλε την κατάθεση μήνυσης κατά του προέδρου του Σώματος Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης Αρ. Μπουρδάρα και του υπουργού Πολιτισμού Παύλου Γερουλάνου. Χαρακτηρίζει το πόρισμα «πολιτική δίωξη», ενώ είναι γνωστό πως και επί προεδρίας του, το 2006, είχε κατατεθεί πόρισμα ελεγκτών δημόσιας διοίκησης με εντολή ελέγχου από τον τότε υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: