mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Οι φούσκες σκάνε, άλλες με πάταγο, άλλες με λυγμό

Τα μάτια και τα αυτιά όλων είναι στραμμένα στο Μπουρνάζι, εκεί που άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για το Alter. Χθές δεν βγήκε δελτίο, σήμερα δεν θα βγουν ενημερωτικές εκπομπές και δελτίο, σύμφωνα με τη στάση εργασίας που κήρυξαν τα σωματεία.
Να 'ταν όμως μόνο το Alter. Λίγο πριν την παραμονή των Χριστουγέννων επέλεξαν κάποιοι στη Veto του Μ. Τριανταφυλλόπουλου να μετατρέψουν συμβάσεις δημοσιογράφων αορίστου χρόνου σε συνεργασίες με μπλοκάκι παροχής υπηρεσιών. (Κι άμα θέλετε. Αν δεν θέλετε η πόρτα είναι αριστερά στη γωνία). Θα αντιδράσεις κανείς; Χλωμό. Εννοείται ότι η εφημερίδα θέλει να κρατηθεί σε ζωή, έστω κι αν "σκοτώσει" όλους τους εργαζόμενους της.
Στην Καθημερινή υπάρχει πληροφορία ότι εκλήθησαν οι τεχνικοί για συζήτηση μείωσης μισθών...
Και στην εταιρεία του Σαράντη Παπαχριστόπουλου ανακοινώθηκε από τις ....ΗΠΑ όπου διαμένει εδώ και μήνες ο εκδότης, ότι κλείνουν τα περιοδικά, εκτός από τρεις τίτλους: DECOration, Penthouse και Γονείς Εν Δράσει. Τα υπόλοιπα Out of Limits, Lipstick, κ.λ.π. βάζουν λουκέτο λόγω της οικονομικής κρίσης.

Και ενώ ακούς όλα αυτά, μαθαίνεις για παράδειγμα πως γνωστός δημοσιογραφο-εκδότης δηλώνει πως θα βγάλει νέο περιοδικό και ψάχνει κόσμο που δεν θα ...πληρώνει. Κυκλοφορεί ως σενάριο η μετακίνηση της βασικής ομάδας του Alter σε άλλο κανάλι με τη βοήθεια επιχειρηματία για να συνεχιστεί η προσφορά υψηλών ποσοστών τηλεθέασης στην ενημέρωση!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πριν από λίγο ο κ. Μάκης Τριανταφυλλόπουλος που διευθύνει την εφημερίδα VETO απέλυσε τρεις δημοσιογράφους από το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ οι οποίοι ήταν χρόνια καταξιωμένοι συνάδελφοι χωρίς καμία δικαιολογία. Οι συνάδελφοι είναι ο Δημήτρης Κανέλης, η Χριστίνα Φαραζή και ο Κώστας Κατσουλάρης οι οποίοι μάλιστα του είχαν στήσει τα καλλιτεχνικά του έντυπα και τον στήριξαν στην αρχή της προσπάθειας του δίνοντας ότι καλύτερο είχαν . Σύμφωνα με πληροφορίες μας την απόλυση τους ζήτησε η κολλητή φίλη της κ. Κίμ Τριανταφυλλοπούλου κυρία Βίκυ Βαλαβάνη.
Επιτέλους η ΕΣΗΕΑ θα αντιδράσει;
(από το newcode.gr)