mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Τέλεια, βρηκαν και το ΜΜΕ για τη χούντα του ΔΝΤ

αναδημοσίευση από http://www.paron.gr/typologies/
** Τα σχόλια την Πέμπτη

Και την ευρωπαϊκή νομοθεσία κουρελιάζει το υπουργείο της τρόικας και του ΔΝΤ σε ότι αφορά την ΕΡΤ. Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου βαφτίζει το ανταποδοτικό τέλος που πληρώνουν οι Έλληνες πολίτες σε “ειδικό πόρο” σε βάρος των καταναλωτών και φορογούμενων για να πάρει υπό τον πλήρη έλεγχο του την κρατική ραδιοτηλεόραση! Ως ΜΜΕ η ΕΡΤ ανήκει πλέον στον υπουργό Οικονομικών ο οποίος μπορεί να καθαιρέσει με απόφαση του τον πρόεδρο, τον διευθύνοντα σύμβουλο και το ΔΣ της ΕΡΤ! Βγάζει έτσι, με πρόσχημα τον οικονομικό έλεγχο, εκτός παιχνιδιού και τον πολιτκό προϊστάμενο της ΕΡΤ αρμόδιο υπουργό ΜΜΕ, δηλαδή τον Τηλέμαχο Χυτήρη.

Κι αυτό συμβαίνει την ίδια ώρα που ο ίδιος εισηγείται και καταργεί τον ειδικό φόρο για την ιδιωτική τηλεόραση και ταυτόχρονα διατηρεί το καθεστώς ουσιαστικής απαλλαγής των ιδιωτικών σταθμών από την καταβολή χρήσης των συχνοτήτων που είναι περιουσία του δημοσίου.



Στην εισηγητική έκθεση του νόμου-πρόκληση εκτάκτων μέτρων η ΕΡΤ ως ΔΕΚΟ εντάσσεται σε ειδικό καθεστώς επιτήρησης ” με βάση ειδικούς πόρους που έχουν θεσπιστεί προς όφελος τους σε βάρος των πολιτών, καταναλωτών και φορολογούμενων”. Η ΕΡΤ υποχρεούται να υποβάλλει 3μηνιαίες οικονομικές καταστάσεις ελεγμένες από ορκωτούς ελεγκτές για συνεπή παροχή παροχή οικονομικών δεδομένων στις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, ακόμη και με διακοπή της χρηματοδότησης σε περίπτωση μη συμμόρφωσης” (λες και τα λεφτά που πληρώνουν οι πολίτες είναι δικά τους!)

Η εν λόγω διάταξη Παπακωνσταντίνου δεν είναι μόνο αντισυνταγματική αλλά αντιβαίνει το Κοινοτικό δίκαιο και όλους τους νόμους και τις συνθήκες σε ευρωπαϊκό έδαφος. Το βέβαιο είναι ότι το λόγο τώρα τον έχει και η ΕΒU αφού η κυβέρνηση υφαρπάζει έναν προστατευμένο πόρο υπέρ ραδιοτηλεοπτικών δικτύων δημοσίου συμφέροντος.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ Η ΕΡΤ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΗΣ. ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΟΥΤΕ 2%. ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΗΦΗΝΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

Εσύ τώρα αυτό "κατάλαβες" από το κείμενο; Αυτό είναι το σχόλιό σου;
Το ότι η (ήδη με περιορισμένες ελευθερίες) κρατική τηλεόραση, θα γίνει προπαγανδιστικό όργανο - και με τη βούλα - της κυβέρνησης πως το βρίσκεις;