mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Η "Απογευματινή των Εργαζομένων" αύριο Δευτέρα, σε όλα τα σημεία διανομής free press!

Κυκλοφορούμε ...ελεύθεροι! Η "Απογευματινή των Εργαζομένων", ξανά κοντά σας, αύριο Δευτέρα, σε όλα τα σημεία διανομής free press!

Είμαστε ακόμη εδώ. Και συνεχίζουμε να Αντιστεκόμαστε! Η "Απογευματινή των Εργαζομένων" επιστρέφει αύριο Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου, με ένα ακόμη φύλλο, αποτέλεσμα συλλογικής εργασίας των απλήρωτων επί πέντε μήνες δημοσιογράφων, διοικητικών και τεχνικών της εφημερίδας “Απογευματινή”.
Στόχος μας είναι να αναδείξουμε την πρωτοφανή κατάσταση που αντιμετωπίζουμε, καθώς όχι μόνο εξακολουθούμε να είμαστε απλήρωτοι, αλλά απειλούμαστε και με μία αίτηση πτώχευσης που έχει ως στόχο να μας αναγκάσει σε παραίτηση από τα νόμιμα δικαιώματα μας, αλλά και να αναδείξουμε το σύνολο των προβλημάτων του κλάδου των ΜΜΕ, και κυρίως την απίστευτη επίθεση που δέχεται συνολικά η ελληνική κοινωνία και όλοι οι Ελληνες εργαζόμενοι.



Αυτό που συμβαίνει με την πλήρη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα είναι ένα πείραμα για την επιστροφή σε ένα εργασιακό μεσαίωνα. Δεν είναι τυχαίο ότι η συγκυβέρνηση Τρόικας – ΠΑΣΟΚ επέλεξε τον κλάδο της Ενημέρωσης ως το πρώτο πειραματόζωο για την εφαρμογή των πιο ακραίων μέτρων. Πειραματόζωα είναι όμως και όλοι οι 'Ελληνες εργαζόμενοι, οι οποίοι βλέπουν εν μία νυκτί να επιχειρείται η ανατροπή εργασιακών δικαιωμάτων που χρειάστηκε δεκαετίες για να κατακτηθούν, και η μετατροπή όλων μας από εργαζόμενους σε σκλάβους- κωπηλάτες στη γαλέρα του Τρίτου Μνημονίου. Η λαίλαπα αυτή είναι προφανές πως μας αγγίζει όλους, και όλοι μαζί θα πρέπει να την αντιπαλέψουμε.

Από την πλευρά μας οι εργαζόμενοι της Απογευματινής θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε. Γιατί έτσι επιτάσσει η προσωπική και επαγγελματική μας αξιοπρέπεια. Αλλά και γιατί το οφείλουμε σε όλους τους συναδέλφους μας και σε όλους τους εργαζόμενους όλων των κλάδων, που βρίσκονται αντιμέτωποι με την εργοδοτική θρασύτητα.

Προσπάθησαν -και συνεχίζουν να προσπαθούν- να μας σταματήσουν, να μας εκφοβίσουν, να μας εξοντώσουν. Η διοίκηση της “Εκδόσεις Απογευματινή ΑΕ” όχι μόνο εξακολουθεί να μη μας πληρώνει, όχι μόνο προσπαθεί να μας εξωθήσει σε παραίτηση, αλλά απέλυσε κι από πάνω 6 απλήρωτους εργαζόμενους, και κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα ζητώντας να μην μας επιτρέπεται πλέον ούτε η προσπάθεια είσπραξης των δεδουλευμένων μας με κάθε νόμιμο τρόπο! Όμως κερδίσαμε ήδη την πρώτη μάχη, καθώς το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της επιχείρησης για προσωρινή διαταγή υπέρ της “Εκδόσεις Απογευματινή ΑΕ”. Και είμαστε βέβαιοι πως στο τέλος θα δικαιωθούμε, και μαζί μας όλοι οι εργαζόμενοι στον Τύπο, που βάλλονται με πρόσχημα την κρίση.

Εργαζόμενοι στην "Α"

Δεν υπάρχουν σχόλια: