mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Μία ακόμη άποψη για σήμερα στην ΕΣΗΕΑ

Όταν το παλιό πεθαίνει, αλλά το καινούργιο δυσκολεύεται να γεννηθεί - εμείς θα βοηθήσουμε και στα δύο.

Α.Π. - εκ μέρους της συντονιστικής επιτροπής της Διακλαδικής Πρωτοβουλίας Εργαζομένων Ανέργων στα ΜΜΕ

Όταν το μπαγιάτικο απεργοσπαστικό φύλλο βαφτίζεται Κυριακάτικο και κυκλοφορεί Παρασκευή. Οταν η πλειοψηφία της διοίκησης της ΕΣΗΕΑ παίζει ΔΟΛ.ΙΑ παιχνίδια και τα διαφωνούντα μέλη του Δ.Σ. διαμαρτύρονται χωρίς πρακτικό αποτέλεσμα. Όταν οι δημοσιογράφοι γίνονται μπαλάκι του πινγκ πονγκ μεταξύ εργοδοτικών εκβιασμών και ξεπουλημένων συνδικαλιστικών ηγεσιών, όταν οι λέξεις χάνουν το νόημά τους και ο θεσμικός συνδικαλισμός καταντά συνώνυμο της παρασκηνιακής διαπλοκής και των ανταγωνιστικών παιχνιδιών μεταξύ εργοδοτών...
Τότε δεν είναι καιρός να λουφάξουμε, δεν είναι καιρός να σωπάσουμε, δεν είναι καιρός να διασπαστούμε. Ούτε είναι δικαιολογία για να γίνουμε είτε φοβισμένοι μπακαλόγατοι των αφεντικών είτε άβουλοι κοψοχέρηδες που σιχτιρίζουν τους πουλημένους εκπροσώπους, χωρίς να τους ανατρέπουν.



Φυσικά φταίνε και εκπρόσωποι στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ -- έρημοι κι απρόσωποι αλλά κυρίως διαπλεκόμενοι και διπρόσωποι.

Εμείς ως εργαζόμενοι - προσφάτως απολυμένοι ή εν δυνάμει άνεργοι - στα ΜΜΕ αναλαμβάνουμε στο ακέραιο τις ευθύνες που μας αναλογούν. Δεν κρυβόμαστε πίσω από τις κατ' ευφημισμόν αγωνιστικές αερολογίες των ψηφισμάτων της ΕΣΗΕΑ - που ούτε μπορεί ούτε θέλει να τις εφαρμόσει, αφού αδυνατεί να περιφρουρήσει στοιχειωδώς την απεργία που και η ίδια κήρυξε. Ούτε όμως στοιχιζόμαστε πίσω από εκβιαστικά ψηφίσματα συνελεύσεων στα μαγαζιά στον Τύπο, που παίρνονται με το πιστόλι του λοκ-άουτ και της απόλυσης στον κρόταφο.

Όταν το παλιό πεθαίνει, αλλά το καινούργιο δυσκολεύεται να γεννηθεί - εμείς θα βοηθήσουμε και στα δύο.

Στο ψευδοδίλημμα απεργοσπάστης ή πιόνι απαντάμε: Ουτε απεργοσπασία ούτε απεργία-παρωδία. Με ενότητα και αγώνα σπάμε την τρομοκρατία.
Τώρα είναι καιρός να διεκδικήσουμε ακόμα πιο επιτακτικά ΤΑΞΙΚΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ με οργάνωση ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ - χωρίς διαμεσολαβήσεις, κομπρεμί, παζαρέματα και ξεπουλήματα.

Παρασκευή 17 Δεκέμβρη στις 11 στην ΕΣΗΕΑ υπάρχει η πληροφορία ότι συνεδριάζει το Μικτό. Επίσης καλεί η Συσπείρωση Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος. Θα είμαστε κι εμείς εκεί, να μοιράσουμε το απεργιακό φύλλο της εφημερίδας ΑΝΤΙΧΤΥΠΟΣ που εκδίδει η Διακλαδική Πρωτοβουλία Εργαζομένων Ανέργων στα ΜΜΕ.
Θα είμαστε εκεί να συζητήσουμε, να ακούσουμε και να μιλήσουμε με θάρρος και ειλικρίνεια.


Α.Π. - εκ μέρους της συντονιστικής επιτροπής της Διακλαδικής Πρωτοβουλίας Εργαζομένων Ανέργων στα ΜΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: