mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Βασιλικοί γάμοι σε 3D και το μυστήριο του ΟΠΑΠ TV*

** news,
η έκδοση της εβδομάδος

Σε 3D ο πριγκιπικός γάμος
Σε συζητήσεις με τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ βρίσκεται το BSkyB με στόχο να μεταδώσει σε 3D τηλεοπτικό σήμα τον γάμο του πρίγκιπα William και της Kate Middletonτις στις 29 Απριλίου. Ο τηλεοπτικός οργανισμός χαρακτηρίζει το γεγονός μείζονος σημασίας και για αυτό θέλει να το καλύψει με τρισδιάστατο σήμα τόσο για τους κινηματογράφους όσο και για την τηλεόραση.


Τέλος η TV για το ΑΠΕ
Σε σταδιακή συρρίκνωση οδηγείται η τηλεοπτική υπηρεσία που παρέχει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, καθώς στο κανάλι έμειναν πλέον μόνο οι τεχνικοί. Σε σύσκεψη που έγινε την περασμένη εβδομάδα υπό τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιώργο Πεταλωτή συζητήθηκε το θέμα της επιδότησης του πρακτορείου.

Αναρμόδιο για το «μυστήριο» του ΟΠΑΠ TV
Το νέο τηλεοπτικό κανάλι του ΟΠΑΠ TV διαφημίζει την έναρξη τηλεοπτικού αθλητικού προγράμματος και υπηρεσιών για τις 20 Δεκεμβρίου. Ηδη οργανώνεται η ομάδα εργαζομένων, μεταξύ τους και γνωστοί δημοσιογράφοι, που αναλαμβάνουν το πρόγραμμα και τις μεταδόσεις του νέου καναλιού. Το εγχείρημα ωστόσο σκοντάφτει μετά την απόφαση του ΕΣΡ που έκρινε πως δεν έχει δικαιοδοσία για να δώσει άδεια εκπομπής στον ΟΠΑΠ TV με το επιχείρημα ότι πρόκειται για δίκτυο σε κλειστό κύκλωμα! Το αίτημα είχε υποβάλλει ως οφείλει η εταιρεία Infosports productions γι την παροχή συνδρομητικών τηλεοπτικών υπηρεσιών, μέσω δορυφόρου.». Τα 5.500 πρακτορεία στα οποία θα εκπέμψει το κανάλι του ΟΠΑΠ ΤV δεν είναι ιδιοκτησίας του οργανισμού, αντιθέτως υπάρχουν και εκεί συμβάσεις συνεργασίας. Το γεγονός ότι τα μέλη του ΕΣΡ σήκωσαν τα χέρια ψηλά και αρνούνται να γνωμοδοτήσουν θολώνει ακόμη περισσότερο το μυστήριο εκπομπής του νέου τηλεοπτικού σταθμού. Το ερώτημα είναι αν τελικά θα εκπέμψει χωρίς άδεια από τις ανεξάρτητες αρχές και ποιο όργανο θα ελέγχει το μεταδιδόμενο πρόγραμμα του αφού είναι ευρέως γνωστό από τον ίδιο τον ΟΠΑΠ πως θα απασχολεί προσωπικό και θα μεταδίδει και αγώνες σε όλα τα αθλήματα!

Παράταση για την «ομαλή» μετάβαση
Περιθώριο 6 μηνών έχουν οι νέες δημοτικές αρχές για να μετατρέψουν τα δημοτικά ΜΜΕ σε Α.Ε. με υποχρέωση κερδοφορίας. Η παράταση που δόθηκε σημαίνει πως δεν έγινε δεκτό το αίτημα να παραμείνουν ως «κοινωφελούς σκοπού», ενώ αναμένεται σταδιακά να απομακρυνθούν όλοι οι συμβασιούχοι.

Κερδοφορία uber alles για την ΕΡΤ
Η πρώτη και κύρια απαίτηση από την κρατική τηλεόραση είναι ότι πρέπει να εμφανίζει κέρδη. Όλες οι άλλες υποχρεώσει έπονται. Αυτό είναι το νέο δόγμα που επικρατεί στην Αγία Παρασκευή. Και γι’ αυτό εκτός από το πλαφόν στους μισθούς, θα αλλάξουν όλα όσον αφορά την προμήθεια προγράμματος και τους διαγωνισμούς.





●●●Με το πόρισμα των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης ασχολήθηκε το ΔΣ της ΕΡΤ για να αποφασίσει με ποιό τρόπο θα προχωρήσει στα μέρα που ζητάνε οι ελεγκτές στον έλεγχο των τηλεοπτικών παραγωγών. Βέβαια οι μικτές παραγωγές είναι πια ελάχιστες αλλά θα συνεχιστούν. Κομβικό σημείο είναι επίσης η παραπομπή σε πειθαρχικά συμβούλια για όσους κατανομάζονται στο πόρισμα των ελεγκτών.

●●●Στα πρότυπα αξιοποίησης του X Factor, που κατεβάζει αυλαία στις 31 Δεκεμβρίου, ο ΑΝΤ1 σχεδιάζει να βγάλει προϊόντα και από τα υπόλοιπα τηλεοπτικά του σόου. Ημερολόγιο με τα μοντέλα του «Νext Τop Μodel» αλλά και CD και DVD των σειρών του. Ήδη τα τούρκικα σίριαλ πωλούνται από τηλεοπτικά περιοδικά.

●●●ΣΥΜΜΑΧΙΑ Υπουργείου Παιδείας και ΕΡΤ για την ανάπτυξη και υλοποίηση δράσεων στην εκπαιδευτική τηλεόραση. Το επόμενο διάστημα η κρατική τηλεόραση θα παράσχει ραδιοφωνικά προγράμματα για τους απόδημους Έλληνες δεύτερης και τρίτης γενιάς, διαδικτυακά προγράμματα οπτικοακουστικής παιδείας και θα προβάλει ρεπορτάζ μαθητών σε συνεργασία με τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ στο πλαίσιο του EBU Υouth News Exchange. Επίσης αναλαμβάνει δύο μαθητικούς διαγωνισμούς για την παραγωγή βίντεο ή ραδιοφωνικών εκπομπών για τον κοινωνικό αποκλεισμό και τα γκράφιτι.

●●● Είναι οριστικό. Το Mega αποφάσισε να κρατήσει για την επόμενη τηλεοπτική σεζόν το ριάλιτι U man με τον Δημήτρη Ουγγαρέζο. Με την πίεση που ασκείται για νέες περικοπές δεν αποκλείεται να πέσει ψαλίδι και σε άλλες σχεδιαζόμενες παραγωγές που προγραμματίζονταν από τον Φεβρουάριο του 2011.

●●● ΤΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ κανάλια ενώνονται στο πλατό της κρατικής τηλεόρασης στην Αγία Παρασκευή με το μήνυμα της Unicef για την προστασία των παιδιών στην Ελλάδα και τον Κόσμο. Τη Δευτέρα από τις 4.00 το απόγευμα η ΕΡΤ μεταδίδει τον Τηλεμαραθώνιο, με παρουσιαστές τους Μαρία Σαράφολγου, Μάριον Μιχελιδάκη κ.α. Στο μουσικό μέρος θα συνδράμουν οι Ονιράμα, η Λένα Αλκαίου με την Κατερίνα Κούκα, ο Μπάμπης Τσέρτος, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, με τον Μάνο Αχαλινοτόπουλο και η Ελεονόρα Ζουγανέλη με τον Ησαΐα Ματιάμπα.

●●● Τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου κυκλοφορεί το 2ο φύλλο της «Απογευματινής των εργαζομένων» ως free press. Οι εργαζόμενοι καλούν και άλλους συντάκτες να γράψουν στην εφημερίδα.

●●● Τις 126 θέσεις σε τεχνικές ειδικότητες προκήρυξε η ΕΡΤ με την επισήμανση πως το κριτήριο της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος δεν θα είναι απαιτούμενο προσόν για πρόσληψη συμβασιούχου στην ΕΡΤ.

●●● Και ψηφιακά εκπέμπει πλέον στην Κρήτη το Κρήτη TV, που ανακοίνωσε την ανανέωση προγράμματος και εξοπλισμού. Τη γενική διεύθυνση ανέλαβε ο Γιώργος Παπακωνσταντής.

●●● Στο διαγωνισμό της Eurovision επιστρέφει η Ιταλία, ενώ στην Ελλάδα η ΕΡΤ έδωσε και τυπικά το πράσινο φώς για την κατάθεση υποψηφίων από τις δισκογραφικές εταιρείες.

●●● Από τη Δευτέρα βγαίνει το on line τηλεοπτικό περιοδικό www.golema.gr.

●● Και τη θέση δ/ντος συμβούλου στην Ελευθεροτυπία κατέλαβε η Μάνια Τεγοπούλου.

●●● Κονδύλι 5 εκατομμυρίων ευρώ ενέκρινε ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος για τη συμμετοχή του ΕΟΤ σε 69 διεθνείς τουριστικές εκθέσεις στη διάρκεια του 2011. Αναμένονται οι διαγωνισμοί.

●●● Το λογαριασμό της Cyta για την επέκταση της κυπριακής εταιρείας στην Αττική ανέλαβε η McCann Erickson, η οποία θα σχεδιάσει την ολοκληρωμένη καμπάνια.

●●● Στο Eurobest Festival, που ανοίγει τις πύλες του τη Δευτέρα, η διαφημιστική αγορά της Ελλάδας παίρνει μέρος με 19 συμμετοχές.

(αναδημοσίευση από Ισοτιμία, 11 Δεκεμβρίου)

http://www.isotimia.gr/default.asp?pid=24&ct=20&artid=90671

Δεν υπάρχουν σχόλια: