mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Φτάξτε γραμμή άμυνας ανάχωμα στην επίθεση των εκδοτών

Να υιοθετήσει άμεσα η ΕΣΗΕΑ και τα άλλα σωματεία το διεκδικητικό πλαίσιο των εργαζομένων στο "Βήμα" καλούν εκπρόσωποι στο Μικτό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με νέα τους έκκληση. Το πρωί στο ΔΟΛ αναμένεται η γενική συνέλευση όλων των εργαζομένων στο "Βήμα" ενώ στα σημεία free press  βρίσκεται ήδη το νέο φύλλο των εργαζομένων τη "Απογευματινής".

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΕΛΩΝ ΜΙΚΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΣΗΕΑ

ΟΙ ΕΝΩΣΕΙΣ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΒΗΜΑ

Μετά τις οδυνηρές εξελίξεις στην «Απογευματινή» με το αιφνίδιο «λουκέτο», στον τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό σταθμό «Σκάι» με το βίαιο σπάσιμο της συλλογικής σύμβασης και την καθιέρωση «συμβάσεων α λα καρτ» (με μισθούς κάτω από τα ελάχιστα προβλεπόμενα όρια των συλλογικών σχέσεων εργασίας), τις πρόσφατες απολύσεις στον Ant1, καθώς και μια σειρά πρωτοφανών ανατροπών που λαμβάνουν χώρα καθημερινά στο σύνολο των ΜΜΕ με θύματα εργαζομένους όλων των ειδικοτήτων, η περίπτωση του ΔΟΛ μοιάζει να αποτελεί τον «πολιορκητικό κριό» που χρησιμοποιείται με στόχο να συνθλιβεί η κερκόπορτα του νομικού πλαισίου το οποίο διέπει -και μέχρι πρότινος διασφάλιζε, τουλάχιστον- τα στοιχειώδη εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα. Μετά τις δεκάδες απολύσεις διοικητικών υπαλλήλων, στο στόχαστρο μπαίνουν οι συντάκτες του «Βήματος» και ακολουθούν εργαζόμενοι των υπόλοιπων μέσων του Ομίλου, σε ένα πογκρόμ αυταρχικών και χωρίς να έχει προηγηθεί οποιαδήποτε διαβούλευση ανάμεσα στην εργοδοσία και στους εκπροσώπους ή τα σωματεία επιθέσεων, το οποίο θα αποτελέσει το πλαίσιο πάνω στο οποίο θα κινηθούν άμεσα οι περισσότεροι από τους εκδότες και τους ιδιοκτήτες ή μετόχους ηλεκτρονικών ΜΜΕ.


Με βάση τα δεδομένα αυτά και σε συνδυασμό με την επικείμενη ψήφιση του νομοσχεδίου – «καρμανιόλα», την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010, με την ισχύ του οποίου το σύνολο των εργασιακών δικαιωμάτων θα επιστρέψει οριστικά στην δεκαετία του 1910 (όπως ορθά έχει επισημάνει το ΙΝΕ της ΓΣΕΕ), οι συμμετέχοντες στην «Πρωτοβουλία Μελών του Μικτού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ» στηρίζουν καθολικά τις αποφάσεις της Συνέλευσης του «Βήματος» και το πλαίσιο των αιτημάτων τα οποία έκανε ήδη γνωστά προς τα σωματεία του κλάδου, με κατ’ επείγουσα επιστολή του, ο εκπρόσωπος των συντακτών της εφημερίδας Τάσος Αναστασιάδης. Συγκεκριμένα, από τις διοικήσεις των Ενώσεων και συνδικαλιστικών φορέων του κλάδου ζητάμε:
1) Οι αποφάσεις των εργαζομένων στο Βήμα να βρουν άμεσα τη στήριξη όλων των σωματείων.
2) Να κηρύξουν αμέσως διαρκή απεργία στο Βήμα.
3) Να παράσχουν στους εργαζομένους του Βήματος και των υπόλοιπων Μέσων του ΔΟΛ, οποιαδήποτε βοήθεια χρειάζονται στο δύσκολο αγώνα τους, σε μια προσπάθεια δημιουργίας μιας γραμμής άμυνας απέναντι σε μια βάναυση επίθεση κατά των εργασιακών τους δικαιωμάτων, η οποία εν τέλει θα αποτελέσει ανάχωμα στο σύνολο των αντεργατικών ανατροπών τις οποίες ετοιμάζουν σχεδόν στο σύνολο τους όλοι οι ιδιοκτήτες και μέτοχοι ΜΜΕ.
Καταλήγουμε, υιοθετώντας πλήρως την τοποθέτηση του εκπροσώπου των συντακτών του «Βήματος» Τάσου Αναστασιάδη: «Δεν πρέπει να αφήσουμε τη γραμμή Αλαφούζου να περάσει και στον ΔΟΛ -όπου άλλωστε δεν έχει καμία απολύτως οικονομική δικαιολογία: είναι απλώς πολεμική διακήρυξη ισχύος από τον αρχηγό των εκδοτών ενάντια στους εργαζόμενους. Δεν χρειαζόμαστε άλλους πεθαμένους ήρωες, αλά Σκάι. Πρέπει να κρατήσουμε τουλάχιστον την αξιοπρέπειά μας».

Υπογράφουν οι εξής συνάδελφοι – εκπρόσωποι μέλη του Μικτού Συμβουλίου:
Τάσος Αναστασιάδης (Βήμα), Βίκυ Σαμαρά (Απογευματινή), Γιάννης Ελαφρός (Καθημερινή), Ιωάννα Ηλιάδη (Έθνος), Γιώργος Παυλόπουλος (Ημερησία), Σωτήρης Τριανταφύλλου (Goal News), Νίκος Ζαμπάρας (Sentra 103,3), Κώστας Ράπτης (Αθήνα 984), Νάσος Χατζητσάκος (Ελεύθερος Τύπος), Γιάννης Ιωακειμίδης (Πράσινη), Μάχη Ζησίδου (Alpha Τηλεόραση), Νίκος Κορόβηλας  (Πρωταθλητής),  Παναγιώτης Σώκος (Ελευθεροτυπίας), Έλενα Σολωμού (Espresso), Παναγιώτης Δρίβας (Βήμα FM).

Δεν υπάρχουν σχόλια: