mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Ζητάνε προληπτική λογοκρισία για τη ΝΕΤ!

Κοίτα τι μπορεί να συμβεί μόλις "ξυπνήσει" η κρατική τηλεόραση και κάνει ενημέρωση.
Η εκπομπή "Το κουτί της Πανδώρας" την Πέμπτη με θέμα το ελληνικό Πανεπιστήμιο κάνει μια αποκάλυψη για Πρύτανη που συνεργάστηκε με τη Χούντα. Και πριν βγει η εκπομπή στον αέρα για να διαπιστωθούν και τα στοιχεία της αποκάλυψης, υπάρχει παρέμβαση στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης με την οποία εκφράζεται η απαίτηση να δοθεί εντολή να μην παίξει το "Κουτί της Πανδώρας"! Να ασκήσει δηλαδή το ΕΣΡ προληπτική λογοκρισία παραγγέλλοντας στην κρατική τηλεόραση απαγόρευση μετάδοσης! (μήπως έχουμε χούντα;). Αυτό δεν προβλέπεται πουθενά στο νόμο ραδιοτηλεοπτικών, αλλά κάτι τέτοια προφανώς είναι ψιλά γράμματα για ορισμένους.
Το ίδιο ακριβώς συνέβη και με την εκπομπή του Στέλιου Κούλογλου για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, όπου και πάλι ζητήθηκε να μην προβληθεί η εκπομπή. Αλλά δεν πέρασε το εξώδικο του Αλ. Κούγια για ευνόητους λόγους.
Πέρα από το πρωτοφανές της απαίτησης ενός θιγόμενου για προληπτική απαγόρευση, είναι φανερό πως η δημοσιογραφική έρευνα στην ΕΡΤ μπορεί να κάνει τη διαφορά. Να και ένας ακόμη λόγος για την υπεράσπιση του "δημόσιου" και όχι "κρατικού" χαρακτήρα της.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Θέλει ο χουντοφασίστας να κρυφτεί μα ο φασισμός δεν τον αφήνει. Ώρα να γίνει επιτέλους η αποναζιστοποίηση της κοινωνίας μας.