mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Πάει κι αυτό! Ικανοποιήθηκαν οι καναλάρχες...

Πάντα υπάρχει πίσω πόρτα. Για τους "Εφιάλτες" της πολιτικής.
Ανάμεσα στα κλειστά επαγγέλματα που ανοίγουν χωρίς καμία άλλη αναγκαία ρύθμιση από τις 2 Ιουλίου, βρίσκεται το σύνολο των τεχνικών ειδικοτήτων τηλεόρασης και κινηματογράφου. Το "μυστικό"βεβαίως είναι η άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος. Και το κερασάκι στην τούρτα η δυνατότητα μεταφοράς προσωπικού από εταιρεία σε εταιρεία εντός ή εκτός ομίλων για την κάλυψη των αναγκών της "βιομηχανίας"τηλεόρασης, κινηματογράφου, διαφήμισης, κ.λ.π.
Κι ας είχε στείλει η ΕΤΕΚΤ-ΟΤ δυο επιστολές στο υπουργείο Πολιτισμού για συνάντηση με τον υπουργό ακριβώς για αυτό το θέμα. (βλέπε http://greekfilmtechnicianselectricgrip.blogspot.com/2011/02/blog-post_16.html)

Κι ας υπάρχει η υπουργική απόφαση
Αριθμ. ΥΠΠΟ/ΔΙΚΟΜ/84148/1376//1402 στις 27 Oκτωβρίου 2005, ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 1483
που ορίζει τα της "Άσκησης του επαγγέλματος τεχνικού της Βιομηχανίας Κινηματογράφου και Τηλεόρασης" και αναφέρει αναλυτικά τις ειδικότητες για τις οποίες απαιτείται η βεβαίωση.
Κι ας υπάρχει επιστολή της Επιθεώρησης Εργασίας να γίνονται έλεγχοι σε παραγωγές εντός και εκτός Αθηνών για την τήρηση των παραπάνω.
http://greekfilmtechnicianselectricgrip.blogspot.com/2011/05/15512.html

Η απελευθέρωση των λεγόμενων κλειστών επαγγελμάτων, μεταξύ αυτών κι όσων απλώς προστάτευαν τις εργασιακές σχέσεις, τινάζει στον αέρα τη "βιομηχανία" TV, κινηματογράφου και διαφήμισης.
Και οι ιδιοκτήτες TV δεν χρειάζεται πια να περιμένουν το νόμο για τα ΜΜΕ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: