mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Παρακρατούν και τις συνδικαλιστικές εισφορές στην ΕΣΗΕΑ οι εκδότες!

Μύρισε εκλογές είναι προφανές. Με πλούσιο συνδικαλιστικό παρασκήνιο και επιτάχυνση στην έκδοση ανακοινώσεων. Και μέσα στις γενικές οδηγίες ξεχωρίζουμε την είδηση.
"Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ έχει ήδη υπογραμμίσει τις εκ του νόμου υποχρεώσεις σε επιχειρήσεις ΜΜΕ που παρακρατούν εισφορές για την Ένωση, αλλά δεν τις αποδίδουν. Στις περιπτώσεις αυτές οι συνάδελφοι –φισσες, θεωρούνται ταμειακώς εντάξει αφού έχουν καταβάλει εισφορές. Η Ένωση θα εξαντλήσει κάθε νόμιμο μέσον για να διεκδικήσει τους πόρους που έχουν παράνομα παρακρατηθεί".
Δηλαδή με απλά λόγια υπάρχουν εφημερίδες και κανάλια-δεν μας λέτε και εμάς ποιοί;- που κρατάνε από τους μισθούς των εργαζομένων τους τις συνδρομές στο σωματείο και δεν τις αποδίδουν. Όπως φανταζόμαστε κάνουν με τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων τους.
Και καλά τα κρατικά όργανα ελέγχου υπουργείων σιγά μην ασχοληθούν με το θέμα, η ΕΣΗΕΑ όμως ασχολήθηκε ποτέ με το θέμα; Γνωρίζει ποιοί και πόσα έχουν παρακρατήσει; Έχει άποψη αν είναι παράνομο και πως μπορούν να διεκδικηθούν; Ή απλά τώρα, λίγο πριν τις εκλογές, διαπίστωσε πως πολλοί συντάκτες, π.χ από το Alter δεν θα μπορούν να ψηφίσουν;

Δεν υπάρχουν σχόλια: