mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Τελεσίγραφο Μπόμπολα. Μειώσεις μισθών από 1 Ιούνη!

Πολλά τελεσίγραφα στάλθηκαν σήμερα. Μετά το τελεσίγραφο Γιώργου Κουρή στο Alter, έρχεται αυτό του Μπόμπολα. Και διόλου δεν αποκλειείται εντός των ημερών να σταλεί και του Ψυχάρη.
10% μείωση μισθών από την 1η Ιουνίου. Τις αμοιβές της εργασίας Κυριακής στο Έθνους τουλάχιστον, τις έκοψαν ήδη από τον Απρίλιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες του blog ο Φώτης Μπόμπολας κάλεσε σήμερα τους αρχισυντάκτες και τους ανακοίνωσε τις μειώσεις μισθών. "Δεν θα ματώσω μόνο εγώ, θα ματώσουμε όλοι", φέρεται να είπε ανακοινώνοντας τις περικοπές μισθών σε όλους κατά 10% άνω του ποσού των 1.300 ευρώ μεικτά. Σε διαφορετική περίπτωση θα κάνει 100 απολύσεις.
Στο μεταξύ οι συντάκτες πήραν ήδη το μήνυμα αφού για πολλούς που εργάστηκαν Κυριακές τον Απρίλιο κόπηκε η επιπλέον αμοιβή του 1,75%!
Κάτι αντίστοιχο φημολογείται πως θα ανακοινωθεί σύντομα στον ΔΟΛ.
Οι εκδότες στέλνουν το μήνυμα τους, δυο εβδομάδες πριν τις εκλογές στην Ένωση Συντακτών εκιβάζοντας την υποταγή και συναίνεση, χωρίς κανένα αντίλογο...
Στο μεταξύ στο Alter πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή γενική συνέλευση δημοσιογράφων μετά την πρόταση που κατέθεσε ο Γιώργος Κουρής.
Μια πρόταση που όπως διαβάζουμε στο http://www.enimerosi24.gr, επιχειρεί να διασπάσει τεχνικούς και δημοσιογράφους.

Εμείς θα λέγαμε πως διασπασμένοι ήταν, απλώς οι τεχνικοί είναι πιο αποφασισμένοι και επέδειξαν αποφασιστικότητα και αγωνιστικότητα. Η γενική συνέλευση των τεχνικών θα γίνει αύριο Τρίτη.


Η πρόταση Κουρή σύμφωνα με το enimerosi.gr

Νωρίτερα ο Γιώργος Κουρής έκανε μια διασπαστική πρόταση στους εργαζόμενους να εξοφληθούν οι τεχνικοί, να δοθούν κάποια «ψιλά» στους δημοσιογράφους, δεν ειπώθηκε κουβέντα στο μεταξύ για τους διοικητικούς, ενώ τίποτα δεν αναμένεται να πάρουν όσοι πείθονταν όλο αυτό το διάστημα και δεν έκαναν επίσχεση. Επίσης, τους είπε ότι έχει προχωρήσει σε συμφωνία με διαφημιστικές - ότι θα παίρνει ενάμιση εκατομμύριο από αυτές τις εταιρείες κάθε μήνα για να πληρώνει τον κόσμο. Όλα αυτά με σκοπό να ξεκινήσει αύριο πρόγραμμα το κανάλι. Παράλληλα, τους ζήτησε να απαντήσουν απόψε το βράδυ, αλλιώς διαμήνυσε ότι με τα χρήματα που διαθέτει για να τους πληρώσει θα αγοράσει το 50% πέντε περιφερειακών σταθμών. Για αύριο το πρωί, τέλος, έχει προγραμματιστεί η συνέλευση των τεχνικών.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τη διενέργεια προκαταρτικής εξέτασης από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για τις καταγγελίες περί του καθεστώτος των “επιστροφών” στα ΜΜΕ, ζήτησε ο Προϊσταμένος της Εισαγγελίας Εφετών κ. Ι. Σακελάκος. Ο κ. Ι. Σακελάκος είχε ζητήσει από την περασμένη βδομάδα αποσπάσματα της εκπομπής “Αποκαλυπτικό Δελτίο” από τον τηλεοπτικό σταθμό EXTRA 3, ενώ προηγήθηκαν και σχετικά δημοσιεύματα στο Internet.(από Τυπολογίες)

Βλέπετε, όλοι δουλεύουν για τον Κουρή τελικά. Και το κράτος και οι εισαγγελείς. Και φυσικά οι δημοσιογράφοι θα πάνε για δουλειά, αφού ποτέ κεφάλι δεν σήκωσαν ποτέ...