mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Η μουσική αντίσταση στο βρόγχο του ΔΝΤ στην Ακρόπολη με υπογραφή ΕΡΤ

Οι εργαζόμενοι σε κρατική τηλεόραση και υπουργείο Πολιτισμού ένωσαν τις δυνάμεις τους και διοργανώνουν την Κυριακή το πρωί στην Ακρόπολη μουσική διαμαρτυρία ενάντια στα ανεργατικά μέτρα της κυβέρνησης. Με όχημα τον πολιτισμό που όπως σημειώνει η ομοσπονδία εργαζομένων στην ΕΡΤ "ήταν -ανέκαθεν και παραμένει- το ανάχωμα, η φωτεινή διέξοδος, η ελπίδα για την πρόοδο των λαών. Η πλουραλιστική ενημέρωση που είναι η ίδια η δημοκρατία" στη σκηνή της Ακρόπολης παίρνει θέση το "βαρύ πυροβολικό" της μουσικής για να διαδηλώσει εν χορδαίς και οργάνοις.
Συμμετέχουν :
• Κρατική Ορχήστρα Αθηνών / Νίκος Χαλιάσας /(March Nο 1 – Elgar, Ουγγρικοί Χοροί Να 1 και 5, Φινάλε 5ης Συμφωνίας Beethoven)
• Ορχήστρα Εθνικής Λυρικής Σκηνής/ Λουκάς Καρυτινός/ (Αποσπάσματα από την Carmen- Bizet)
• Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα ΕΡΤ / Μιχάλης Οικονόμου/ (Φινάλε 5ης Συμφωνίας Tchaikovsky)
• Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής ΕΡΤ/ Ανδρέας Πυλαρινός/ (Φινάλε ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ , Θεοδωράκης- Ελύτης )
• Χορωδία ΕΡΤ (Φινάλε ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ, Θεοδωράκης- Ελύτης)


Στην ανακοίνωση της η ΠΟΣΠΕΡΤ δηλώνει:

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας -Τηλεόρασης (Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ.) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Υπουργείο Πολιτισμού (Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ.), ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ αγωνιστική πολιτιστική εκδήλωση-μουσική διαμαρτυρία στις 8 Μάη στην είσοδο της Ακρόπολης (ημέρα δωρεάν πρόσβασης στον αρχαιολογικό χώρο), ενάντια στα αντεργατικά μέτρα που βιώνουν οι εργαζόμενοι.
Η κυβέρνηση αδιαφορεί για τις κατακτήσεις που με αγώνες και αίμα κέρδισαν οι εργαζόμενοι. Συνεχίζει την αφαίμαξή τους, υιοθετώντας άκριτα όσα η Τρόικα διατάσσει, απεμπολώντας τα εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα. Στερεί την Κοινωνική Ασφάλιση, τα Εργασιακά Δικαιώματα, τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, το δικαίωμα στην εργασία. Στην ουσία ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.



Με πρόσχημα όμως την οικονομική κρίση εκθεμελιώνονται οι θεσμοί και οι αξίες.
Ο πολιτισμός που ήταν -ανέκαθεν και παραμένει- το ανάχωμα, η φωτεινή διέξοδος, η ελπίδα για την πρόοδο των λαών. Η πλουραλιστική ενημέρωση που είναι η ίδια η δημοκρατία.
Εμείς οι εργαζόμενοι δε θα επιτρέψουμε τη συρρίκνωση και την υποβάθμιση του πολιτιστικού πλούτου, του πολιτισμικού γίγνεσθαι και της ενημέρωσης της χώρας. Οι υπεύθυνοι της κρίσης επιδιώκουν την ατιμωρησία, υποστηριζόμενοι από τους ισχυρούς πάτρωνές τους.
Η δημόσια ραδιοτηλεόραση άρρηκτα δεμένη με τον πολιτισμό και την ενημέρωση πρέπει να αφεθεί απρόσκοπτα να επιτελέσει το έργο της. Στην πρωτότυπη αυτή εκδήλωση συμμετέχουν η Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ και η Χορωδία της ΕΡΤ. Παρουσιαστής της εκδήλωσης : Γιώργος Αμυράς.
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ όλοι οι εργαζόμενοι
στην αγωνιστική πολιτιστική εκδήλωση – μουσική διαμαρτυρία, την
Κυριακή 8 Μάη στις 11:00’, στην είσοδο της Ακρόπολης
και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
η κυβέρνηση να βγάλει το βρόγχο που με το «έτσι θέλω» έχει φορέσει στον Πολιτισμό
και στη Δημόσια Τηλεόραση στραγγαλίζοντας καθημερινά κάθε δημιουργική ιδέα.
Η προστασία και η αναβάθμιση του Εθνικού - Κοινωνικού - Πολιτιστικού - Εκπαιδευτικού - Πολυφωνικά Ενημερωτικού - ρόλου της ΕΡΤ είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΑΓΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: