mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Hair cut στην prime time

Παρά τα όσα λέγονται, τα τρία μεγάλα ιδιωτικά κανάλια MEGA, ΑΝΤ1 και ALPHA έχουν εγκρίνει σε πρώτη φάση τον βασικό κορμό του προγράμματός τους για την επόμενη τηλεοπτική σεζόν. Μόνο που αυτή δεν έχει ημερομηνία κοινής έναρξης, τελεί πάντα υπό την αίρεση αιφνιδιαστικών περαιτέρω περικοπών και χαρακτηρίζεται από τα νέου τύπου συμβόλαια και εξαιρετικά μειωμένα κόστη παραγωγής.
Και στους τρεις παραπάνω σταθμούς υπάρχουν ακόμη θολά σημεία, το κλείσιμο δηλαδή οριστικής συμφωνίας με παρουσιαστές και εκπομπές.

Στο MEGA παραμένει υπό έντονη διαπραγμάτευση η συμφωνία για τη συνέχιση της κωμικής σειράς «50-50». Τις προηγούμενες ημέρες λίγο έλειψε να τιναχτεί η συμφωνία στον αέρα μετά την εκδήλωση νέας απαίτησης από το κανάλι να μειωθούν και πάλι οι αμοιβές των ηθοποιών.
Θυμίζουμε ότι μόλις τον περασμένο χειμώνα οι πρωταγωνιστές δέχθηκαν γενναίο κούρεμα άνω του 50% στις αποδοχές τους. Πηγές από την παραγωγή επιμένουν πως η διαπραγμάτευση βρίσκεται σε πολύ καλό σημείο και το «50-50» θα περιλαμβάνεται στο νέο τηλεοπτικό πρόγραμμα. Το κανάλι περιλαμβάνει στον προγραμματισμό του 3+1 ελληνικές σειρές και δύο σόου.
Θολό σημείο έχει και ο ΑΝΤ1. Δεν είναι άλλο από το να κλείσει το μέτωπο διαπραγμάτευσης με τους «Ράδιο Αρβύλα». Και οι δύο πλευρές, κατά πληροφορίες της στήλης, έχουν παγώσει τις συζητήσεις για τον Ιούνιο και παρά την εκφρασμένη θέληση του καναλιού να συνεχιστεί η συνεργασία τους και την επόμενη σεζόν, θα λέγαμε πως υπάρχουν πολλές παγίδες στις συζητήσεις που έπονται.


Δεν είναι τυχαίο ότι το «Ράδιο Αρβύλα» δεν αναφέρεται ακόμη στις σίγουρες εκπομπές για τη νέα σεζόν. Ο ΑΝΤ1, σε αντίθεση με το MEGA, το πιθανότερο είναι να μην εγκρίνει την παραγωγή νέας ελληνικής σειράς μυθοπλασίας.

Το μόνο που μπήκε σε προγραμματισμό είναι η σειρά «Ελεύθερος και ωραίος» από το... ψυγείο του καναλιού. Ανοιχτό επίσης παραμένει αν τη νέα σεζόν θα βγει στον αέρα το σόου «Ελλάδα έχεις ταλέντο», αφού είναι βέβαιο πως τόσο το «X-Factor» όσο και το «Next top model» πήραν μετάθεση για το 2012.
Στους έως τώρα σχεδιασμούς, και αν δεν υπάρξει δραματική ανατροπή, οι νέες σειρές, εκπομπές και σόου στη ζώνη prime time, τη βραδινή ζώνη υψηλής τηλεθέασης δηλαδή, θα αρχίσουν τον Νοέμβριο και όχι τον Οκτώβριο. Οι δύο πρώτοι μήνες της νέας σεζόν θα καλυφθούν από κάθε είδους επαναλήψεις.
Σε αυτό φέρονται να συμφωνούν MEGA και ΑΝΤ1, ενώ ερωτηματικό παραμένει η στάση του ALPHA. Ενα επίσης νέο χαρακτηριστικό της τηλεοπτικής σεζόν που έρχεται είναι ότι όλα ανεξαιρέτως τα προγράμματα εγκρίνονται για πολύ λιγότερα επεισόδια. Τα δεκατρία είναι ο μέγιστος αριθμός, ενώ θα υπάρχουν και εγκρίσεις εκπομπών με λιγότερα, έως οκτώ επεισόδια.


(αναδημοσίευση από greektv.com, Espresso Κυριακής)

Δεν υπάρχουν σχόλια: