mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Στο προσκήνιο οι σπατάλες της ΕΡΤ μετά τις ποινικές διώξεις

Στο προσκήνιο οι σπατάλες της ΕΡΤ μετά τις ποινικές διώξεις

(αναδημοσίευση από Ισοτιμία)

Μετά από πολύμηνη έρευνα, δυο πορίσματα ελεγκτών δημόσιας διοίκησης, τέσσερις τουλάχιστον διαδικασίες προανάκρισης, εκατοντάδες χιλιάδες σελίδες καταθέσεων και δεκάδες προσφυγές στην εισαγγελία, κλείνει το κεφάλαιο της αναζήτησης ευθυνών για την κακοδιαχείριση των προηγουμένων ετών στην κρατική τηλεόραση.

Η ανακοίνωση της άσκησης ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος από την εισαγγελία Πρωτοδικών κατά του πρώην προέδρου της ΕΡΤ Χρήστου Παναγόπουλου, έξι ακόμη ανώτατων στελεχών την περίοδο 2005-2008 καθώς και τεχνικών συμβούλων της διοίκησης, επαναφέρει τις «αμαρτωλές» υποθέσεις της κρατικής τηλεόρασης στο προσκήνιο. Η ποινική δίωξη αφορά 3 κακουργήματα, της απιστίας στην υπηρεσία κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση από την οποία επήλθε ιδιαίτερα μεγάλης αξίας ελάττωση της δημόσιας περιουσίας, της άμεσης συνέργειας στην απιστία από κοινού και της ψευδούς βεβαίωσης κατά συναυτουργία.



Μεταξύ των υποθέσεων για τις οποίες ασκούνται διώξεις είναι η καταγραφή των θέσεων εκπομπής της κρατικής τηλεόρασης, η σύμβαση ανάθεσης παραγωγής του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, η χορήγηση μεγάλων ποσών ως μπόνους. Δυο ακόμη διώξεις εναντίον των πρώην στελεχών της ΕΡΤ με την κατηγορία του πλημμελήματος αφορούν τη σύμβαση ανάθεσης νέων σημάτων σε ιδιωτική εταιρεία, καθώς και τη διαχείριση πάγιων προκαταβολών της ψηφιακής τηλεόρασης.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο προεδρευων, Α΄αντιπρόεδρος του Παναθηναϊκού είναι μέσα - ως διευθυντής ήταν και μέλος επιτροπων- ή καλύπτεται τώρα από την ΠΑΕ; Ποιοι άλλοι και πόσοι ήταν μέλη τέτοιων επιτροπών, εκδηλώσεων κλπ; Γιατί στο φεστιβάλ αν θυμάμαι καλά και παρουσιαστές ειδήσεων μετείχαν, επί πληρωμή, στις επιτροπές αξιολόγησης των τραγουδιών. Δεν θα ξέρουν κάτι ωστε να φωτήσουν τα γεγονότα της εποχής; Μήπως κι αυτες οι απολαβές δεν θα πρέπει να είναι διασπάθηση δημοσίου χρήματος; Την χρονιά εκείνη (2009) για παράδειγμα κάποιοι δεν πήραν αύξηση συλλογικής σύμβασης, επειδή ο διαγραφςίς καθυστερούσε, λόγω φεστιβάλ. Ερωτήσεις κάνω. Απαντήσεις, ξέρω, ότι δεν θα πάρω. Ετσι για την ιστορία. Να θυμούνται μερικποί-μερικοί και να μαθαίνουν οι νέοι.

Ανώνυμος είπε...

Καλά τα λες. Και να ήταν μόνον αυτά; Ας ρωτήσουν κάποιον πρώην και την παρέα του, σε μια γνωστη πλατεία, για το ποιός είχε την έμπνευση και ποιός την υλοποίησε. Ετσι λεγόταν τότε. Λες;