mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Δεν περνάνε οι ατομικές συμβάσεις- Όχι στην καταδίκη μας

Βροντερό "Όχι" στην πρόταση Μπόμπολα για μειώσεις μισθών και ατομικές συμβάσεις είπαν μαζικά οι συντάκτες του "Έθνους" πριν από λίγο. Σε μια συνέλευση με πολλές εντάσεις αλλά και αποφασιστικότητα η συντριπτική πλειονότηατ είπε πως δεν θα υπογράψει καμία ατομική σύμβαση, ζήτησε από το σωματείο της ΕΣΗΕΑ να πάρει (σήμερα) ξεκάθαρη θέση και να την κοινοποιήσει και στην Ένωση Ιδιοκτητών. Οι όποιες φωνές συντακτών που προσπάθησαν να περάσουν την εργοδοτική πρόταση σίγησαν και λύγισαν κάτω από το βάρος όλων των άλλων. Παρόντες από το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ ήταν οι Αντώνης Νταβανέλος, Παναγιώτης Ράμμος και Χρήστος Κυρίτσης.
Η απόφαση του Έθνους ήταν πολύ κρίσιμη για τις όποιες εξελίξεις και η γραμμή "εφημερίδες δεν μπορούν να υπάρξουν χωρίς τους συντάκτες τους" κέρδισε μια μεγάλη μάχη. (Το παράδειγμα του ΣΚΑΙ που και μειώσεις έγιναν και περιμένουν τις επόμενες 22 απολύσεις, αλλά και το παράδειγμα του Αγγελιοφόρου, αποκάλυψε πως η πρόταση των εργοδοτών  θα και όσων την υποστηρίζουν ότι με τις μειώσεις θα σωθούν θέσεις εργασίας, είναι πραγματική κοροϊδία).
Όσο για τις αμοιβές της εργασίας Κυριακής που παρανόμως παρακρατήθηκαν, όπως έγινε γνωστό στη συνέλευση, έγινε ήδη καταγγελία στην Επιθεώρηση εργασίας. Και πολλοί συντάκτες δήλωσαν έτοιμοι να κάνουν και προσωπικές καταγγελίες.

Το ψήφισμα των συντακτών του "Έθνους" 

Εμείς, οι συντάκτες της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ και ΕΘΝΟΣ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ στην έκτακτη συνέλευσή μας σήμερα αποφασίσαμε ότι:
Δηλώνουμε ότι δεν υπογράφουμε σε καμία περίπτωση ατομικές συμβάσεις εργασίας.
Ζητάμε από το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ στην πρώτη συνεδρίασή του να πάρει ανάλογη απόφαση, ξεκάθαρη, η οποία να κοινοποιηθεί στον εκδότη μας και στην ΕΙΗΕΑ.
Δηλώνουμε ότι θα στηρίξουμε έμπρακτα ακόμα και με την παρουσία μας αν χρειαστεί όσους συναδέλφους εκβιαστούν ή απειληθούν με απόλυση για να υπογράψουν ατομική σύμβαση εργασίας. Ζητάμε το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ να λάβει ξεκάθαρη ξεκάθαρη απόφαση για το θέμα.
Διαπραγματευόμαστε μόνο συλλογικά, μέσω της ΕΣΗΕΑ την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
Θέλουμε πλήρη εφαρμογή της ισχύουσας ΣΣΕ, η οποία επιχειρείται να καταστρατηγηθεί μονομερώς από την εργοδοσία (με την περικοπή των κυριακάτικων, την μη καταβολή του επιδόματος προϋπηρεσίας, την περικοπή των κλιμακίων κλπ).

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δεν λέτε ότι ένας εργοδοτικός που θα ζητήσει και την ψήφο μας στις εκλογές με την παράταξη Σόμπολου, ειρωνευόταν συνέχεια και ήταν εριστικός; Ότι τον βούτηξαν από τον λαιμό και έτσι μόνο σώπασε;
Υπάρχουν ακόμη αυτοί που προσφέρουν καλές υπηρεσίες νομίζοντας πως θα κερδίσουν τα ψίχουλα της εργοδοσίας...Ντροπή τους

Ανώνυμος είπε...

Πείτε ονόματα. Τελείωσαν τα αστεία.

ένας συνάδελφος