mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Αν υπήρχε σωματείο δεν θα χρειαζόταν καν ανάκληση απεργίας

Θα μας κάνουν να ξεχάσουμε και τη δημοσιογραφία που γνωρίζουμε. Όταν έχεις ένα "σωματείο" που μιλά με καναλάρχες και εκδότες, περιμένοντας να πάρει "γραμμή" ή "εντολές" από υπεύθυνους πολιτικών κομμάτων(δημοσιογράφους στο επάγγελμα) όλα να τα περιμένεις.
Κι όμως υπήρχε λύση. Και όπως έδειξε πριν λίγη ώρα η "Ελευθεροτυπία" στην ηλεκτρονική της έκδοση είναι πολύ απλή.
Σε διάρκεια απεργίας, ακόμη και τυπικά, καθορίζονται οι ομάδες ασφαλείας. Ουσιαστικά γίνεται για κάθε έκτακτο γεγονός. Ήταν τόσο απλό. Με μια απλή άδεια από το σωματείο, οι ρεπόρτερ δημοσιογράφοι θα μπορούσαν να μεταδώσουν τα έκτακτα γεγονότα από τη σημερινή πορεία και τη δολοφονική επίθεση των δυνάμεων καταστολής στο Σύνταγμα. Να δώσουν την είδηση και τις εικόνες, να γίνουν και να βγουν στον αέρα τα ρεπορτάζ. Έτσι κι αλλιώς οι δημοσιογράφοι βρίσκονταν εκεί που γεννιόντουσαν τα γεγονότα όλη την ημέρα.
Και το σωματείο θα απαιτούσε από τα ραδιόφωνα, κανάλια και κρατικά Μέσα να αποδεχθούν τη μετάδοση αυτών των ρεπορτάζ από τους δημοσιογράφους.
Είναι φανερό πως ειδικά σήμερα ούτε τα κανάλια, ούτε τα ΜΜΕ, ούτε την πλειοψηφία της ΕΣΗΕΑ δεν συνέφερε να αντιδράσουν δημοσιογραφικά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: