mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Με τη λογική του προσκυνημένου θα υπογράψουν τις μειώσεις!

Έγινε η αιφνιδιαστική συνάντηση μεταξύ ΕΣΗΕΑ και των δυο ηγετών των εκδοτών της ΕΙΗΕΑ Σταύρου Ψυχάρη και Φώτη Μπόμπολα. Και η πρόταση τους είναι ίδια και απαράλλαχτη όπως τις προηγούμενες φορές. Με μια διαφορά, τώρα καλύπτεται με τον μανδύα της πρότασης Σόμπολου για το(ν) καλό (αφανισμό) του κλάδου.
Πρότειναν λοιπόν κατά πληροφορίες μείωση 10% σε μισθούς (μεικτούς) άνω των 1.300 ευρώ, όπως και ο Π.Σόμπολος. Πάγωμα για 4 χρόνια των ωριμάνσεων και επιβολή κυλιόμενης 5νθήμερης εργασίας.
Πρακτικά αν κάτσει και υπολογίσει κάποιος το τελικό αποτέλεσμα οι μισθοί στους δημοσιογράφους που αρχίζουν από 960 ευρώ μεικτά για να μην ξεχνιόμαστε και πιστεψουμε ότι ανήκουμε σε κάποια ακριβοπληρωμένη κάστα, μειώνονται κατά 35% το λιγότερο.
Κι αυτό γιατί δεν θα υπάρχουν 2ετή κλιμάκια για τα επόμενα χρόνια, τα επιδόματα αμφισβητούνται νομικά από την κυβέρνηση της τρόικας και η 5νθήμερη κυλιόμενη εργασία καταργεί τις υπερωριακές αμοιβές Σαββάτου και Κυριακής. Χώρια που δεν θα υπάρχει κανένα όριο σε ωράρια και βάρδιες.
Αυτή τη σύμβαση λοιπόν στα σοβαρά ορισμένοι σκέφτονται να την υπογράψουν για να αποφευχθούν τα χειρότερα.



Είναι αυτοί που δεν πρόσφεραν καμία συνδικαλιστική υποστήριξη στο ΣΚΑΙ, στο Star, στο Έθνος, αυτοί που κρύβονται πίσω από τη γενική κατάσταση. Στη χώρα, στα ΜΜΕ, στον κόσμο.
Έλεος δηλαδή.
Όταν αρχίζεις από τη θέση του ηττημένου είναι βέβαιο πως πάς για θάνατο, εργασιακό.
Η οποιαδήποτε μείωση μισθών, για να δοθεί και μια απάντηση στους "προβληματισμένους" για τη σωτηρία της κλαδικής σύμβασης , δεν μπορεί να είναι η αρχή της διαπραγμάτευσης αλλά το πιθανό τέλος της. Προηγούνται ερωτήματα και απαντήσεις. Θέλουν αυτοί οι εκδότες να μείνουν στο χώρο; Με τι όρους; Θα φροντίσουν το "προϊόν" τους και τους αναγνώστες τους; Θα κόψουν από ψηλά; Γιατί όπως όλοι μας διαπιστώνουμε τα στελέχη αυξάνονται, δεν μειώνονται. Αυτοί που ευθύνονται για την κρίση δεν βιώνουν την κρίση (έκπληξη ε;)
Και τελικά, αν είναι να γίνουμε σκλάβοι σε γαλέρες ΜΜΕ, γιατί να σωθούν αυτά τα Μέσα των εκδοτών και ιδιοκτητών και οι τραγικές, καταστροφικές επιλογές τους;
ΜΜΕ πάντα θα υπάρχουν. Το θέμα είναι τι είδους και σε ποιές συνθήκες. Το μόνο βέβαιο είναι ότι απαιτείται σοβαρή απαίτηση, με αποφασισμένους συνδικαλιστές, ανάχωμα σε ένα κλάδο σε αναταρχή και αναβρασμό.

Το ρεπορτάζ λέει πως ήδη υπάρχουν διαφωνίες στην πρόταση Σόμπολου για μείωση μισθών. Διαφωνεί και δεν ψηφίζει η Ε. Μαγιάση ενώ αύριο στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ θα γίνει μάχη.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Να μην ...ανησυχούν.
Αν δε γίνει μάχη γι' αυτό το έκτρωμα που θα τιτλοφορήσουν ως "συλλογική σύμβαση" θα τους τη ...δώσουμε εμείς.

Αν θέλει η ΕΣΗΕΑ να αυτοακυρωθεί σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο, ας είναι.

Θα μιλήσει ο κόσμος.
Θα μιλήσουν αυτοί που πραγματικά πλήττονται.
Και αυτοί θα αναλάβουν.