mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Πριν φύγει ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ θέλει σύμβαση με μείον 10%!

Και επίσημα πλέον ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Πάνος Σόμπολος δημοσιοποιεί τον στόχο του, πριν αποχωρήσει από την προεδρία της Ένωσης, πριν δηλαδή τις εκλογές του Μάϊου να υπογράψει σύμβαση εργασίας κλαδική με μείωση μισθών 10% σε όσους αμείβοντα με μισθό άνω των 1.300 ευρώ (μεικτά προφανώς). Σε έναν μακροσκελή απολογισμό της θητείας του,υπό τον τίτλο
ΠΑΝΟΣ ΣΟΜΠΟΛΟΣ: ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΦΕΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΑΞΙΩΜΑΤΑ
ανακοινώνει την αποχώρηση του από την Ένωση Συντακτών.
Το καλύτερο βέβαια το αφήνει στο τέλος:
" Στόχος μου μέχρι τη λήξη της θητείας μου είναι να πετύχουμε δύο ακόμη σημαντικές για τον Κλάδο, στις δύσκολες αυτές μέρες που διανύουμε, ρυθμίσεις: Υπογραφή νέων ΣΣΕ και επαναφορά του πλειοψηφικού συστήματος στις εκλογές.
Ως προς το πρώτο: Την περασμένη βδομάδα πρότεινα στο Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ μείωση στο μισθό των εργαζομένων σε όλα τα ΜΜΕ κατά 10% με την προϋπόθεση ότι δεν θα γίνουν απολύσεις για τα δύο επόμενα χρόνια. Οι μειώσεις να γίνουν στους δημοσιογράφους που έχουν μισθό άνω των 1.301 ευρώ".



Η εξήγηση που δίνει:
Έκανα αυτή την πρόταση για δύο βασικούς λόγους:

α) για να έχει ο συνάδελφος δουλειά και β) για να έχουμε όλοι ΣΣΕ. Πιστεύω ότι ο συνάδελφος που παίρνει π.χ. 1.500 € εάν του μειωθεί ο μισθός κατά 10% μπορεί να ζήσει και με 1.350 € ενώ αν τον πετάξει στο δρόμο ο εργοδότης δεν ζει ο ίδιος και η οικογένειά του. Είναι λαχείο το να βρει σήμερα δουλειά ο άνεργος συνάδελφός. Έθεσα πλαφόν 1.300€ και όχι π.χ. 2.000 για να υπογραφεί, επιτέλους, η ΣΣΕ και να μη βρίσκουν δικαιολογίες οι εργοδότες ότι δεν «βγαίνουν» και ότι είναι λίγοι οι υψηλόμισθοι. Πάνω απ’ όλα Δουλειά και Σύμβαση. Έχω επίγνωση του τι λέω και του τι προτείνω. Έχω πλήρη εικόνα του τι συμβαίνει σήμερα στον Κλάδο των ΜΜΕ με την κρίση και τους περίπου 700 ανέργους συναδέλφους και ξέρω καλά τι αντιμετωπίζουν. Γι’ αυτό επιμένω : Δουλειά και ΣΣΕ.

Ως προς το δεύτερο: Την επαναφορά του προηγούμενου εκλογικού συστήματος του πλειοψηφικού, το έθεσα σήμερα στο Δ.Σ. και επειδή δεν έγινε συζήτηση, θα το φέρω εκ νέου στο Συμβούλιο της ερχόμενης Τρίτης για να πάρουμε απόφαση. Με το πλειοψηφικό – μεικτό που προτείνω, εκλέγονται τα μέλη του Προεδρείου απ’ ευθείας από τους ψηφοφόρους – συναδέλφους. Εκλέγει ο ψηφοφόρος τον πρόεδρο, τον γραμματέα και τους άλλους και συγκροτείται αμέσως το Διοικητικό Συμβούλιο. Η απλή αναλογική που εφαρμόστηκε στις τέσσερις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις στην ΕΣΗΕΑ αποδείχθηκε στην πράξη ό,τι χειρότερο.
Ολόκληρος ο απολογισμός Σόμπολου στο
http://www.demosiografia.gr/site/

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

α, μάλιστα, έτσι λοιπόν εξηγείται η στάση των εκδοτών και λοιπών δημοσιογράφων.
πήραν "γραμμή" από τον πρόεδρο για να κάνουν τις μειώσεις.
Κατ΄άλλα μόλις χθές ή προχθές ο πρόεδρος χαρακτήρισε "παράνομη" τη μείωση μισθών στο Πρώτο Θέμα!

Ανώνυμος είπε...

Μας φύλαγε για το τέλος την ουσιαστική του πρόταση: μείωση κατά 10% σε όλους τους μισθούς κάτω από 1.300 ευρώ. Ό,τι, δηλαδή ζητούσαν μέχρι σήμερα οι εργοδότες και με επιχειρηματολογία ταυτόσημη με εκείνη του Ψυχάρη, του Αλαφούζου και του Μπόμπολα!

Και να σκεφτεί κανείς ότι αυτός ο τύπος, μέχρι πριν μερικές μέρες, καλούσε τους δημοσιογράφους να κάνουν απεργίες (και 4ήμερη) επειδή δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές οι προτάσεις των εργοδοτών! Υποκρισία και κοροϊδία σε όλο τους το μεγαλείο - και μάλιστα κατάμουτρα. Μετά παραπονιόντουσαν για τα γιούχα και την απαξίωση.

Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους! Μαύρο σε όσους παίζουν με τις ζωές μας και την αξιοπρέπειά μας. Τον Σόμπολο και τον κάθε Σόμπολο που θα θελήσει να τον διαδεχθεί με παρόμοιες θέσεις. Μαύρο σε όσους τον ψήφισαν για πρόεδρο και τον ανέχτηκαν!

Ο αγώνας στα χέρια των εργαζομένων. Ψήφος ανατροπής στις εκλογές!