mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Δεύτερο "λουκέτο" στη διαφημιστική αγορά


Η δεύτερη κατάρρευση στη  διαφημιστική αγορά, φημολογούμενη εδώ και μήνες, είναι γεγονός. Η διαφημιστική εταιρεία Mass σύμφωνα με το ρεπορτάζ του http://mediametadata.blogspot.com/ δήλωσε αρμοδίως αδυναμία πληρωμών. Θυμίζουμε ότι μόλις πριν μια εβδομάδα η διοίκηση της ΕΡΤ αποφάσισε να στραφεί δικαστικά εναντίον της εταιρείας για ακάλυπτη επιταγή. Κι αν πιστέψουμε τις φήμες στη βουτιά προς την κατάρρευση ακολουθεί σύντομα και άλλη, πολύ διάσημη, διαφημιστική εταιρεία. 


Το ρεπορτάζ του site

ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑSS ATHENS

Προχώρησε σε παύση πληρωμών  
Σε πτώχευση προχωρά, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η Mass Athens. Χθες η εταιρεία δήλωσε στα αρμόδια δικαστήρια «παύση πληρωμών», ενώ ενημέρωσε σχετικά και τους 25 εργαζομένους της. Με αυτό τον τρόπο φαίνεται πως πέφτουν οι τίτλοι τέλους για την πορεία της Mass Athens στην εγχώρια αγορά, 30 περίπου χρόνια μετά από το 1983, που ο -μέχρι και σήμερα Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος- Τάσος Πηλός ίδρυσε την ανεξάρτητη διαφημιστική εταιρεία. Θα πρέπει να σημειωθεί πως αν και τα τελευταία χρόνια συγκαταλεγόταν στην πρώτη δεκάδα των διαφημιστικών από άποψη τζίρου, φήμες για πτώχευσή της κυκλοφορούν από το καλοκαίρι καθώς συμπεριλαμβάνεται στις εταιρείες, που αντιμετώπιζαν το μεγαλύτερο πρόβλημα από τις «τοξικές επιταγές» του Alter.
Η απόφαση, άλλωστε, της παύσης πληρωμών έρχεται μετά από 18 μήνες προσπαθειών και αναμονής των εξελίξεων των διαπραγματεύσεων του Alter με τις εμπλεκόμενες τράπεζες με την έως σήμερα κατάσταση και την μη λειτουργία του σταθμού, όπως φαίνεται, να μην αφήνουν άλλες επιλογές. Πάντως το πιο δυσάρεστο είναι πως –όπως όλα δείχνουν- το ντόμινο της υπόθεσης Alter δεν θα σταματήσει εδώ και θα συμπαρασύρει και άλλες εταιρείες του κλάδου της διαφημιστικής αγοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: