mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Οι επαφές Βενιζέλου και οι ενδυματολογικές υπηρεσίες στην ΕΡΤ έχουν γούστο*

**media news
(Η έκδοση της εβδομάδα)

● ● ●Και μέσα σ’ όλα, ενημερώθηκαν οι αρμόδιοι που έχουν την ευθύνη της ψηφιακής μετάβασης στην τηλεόραση, ότι, αν η Ελλάδα δεν συμμορφωθεί με τις Ευρωπαϊκές Οδηγίες ως το 2012, θα επιβληθούν πρόστιμα από την Ε.Ε. Η κυβέρνηση, ως γνωστόν, έχει παγώσει κάθε διαδικασία για την ψηφιακή μετάβαση.
 ● ● ●Άρχισαν, και επίσημα, πλέον, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Leo Burnett και των προμηθευτών της, στους οποίους χρωστούνται 20 εκατομμύρια ευρώ, υπό την επίβλεψη του μεσολαβητή, που όρισε το Πρωτοδικείο, κατά την ένταξη της εταιρείας στο άρθρο 99. Τα χρέη οφείλονται, κυρίως, προς τους τηλεοπτικούς σταθμούς, που έχουν και τον πρώτο λόγο. Σε πρώτη φάση, η ιδιοκτήτρια πολυεθνική της Leo Burnett, η Publicis, είχε προτείνει «κούρεμα» χρεών κατά 30%. Κάτι που δέχτηκαν τα κανάλια.
 ● ● ●Οι διαπραγματεύσεις, για τη συλλογική σύμβαση στα ΜΜΕ, θα συνεχιστούν. Η πρώτη συνάντηση ΕΙΗΕΑ - ΕΣΗΕΑ οδηγήθηκε σε αδιέξοδο. Απαίτηση των εκδοτών Στ. Ψυχάρη και Φ. Μπόμπολα, εκτός από τη μείωση 20% στους μισθούς, είναι η δυνατότητα απολύσεων και η τετραήμερη εργασία.
 ● ● ●Στον ΔΟΛ, που το κλίμα δυσαρέσκειας για τις μειώσεις 20% έγινε αντιληπτό, διανεμήθηκε νέα ανακοίνωση της διοίκησης. Στην οποία δηλώνεται ότι η μείωση θα αφορά μισθούς άνω των 1.500 ευρώ μεικτά. Θα αφορά, δηλαδή, το 80% του προσωπικού. Εντύπωση προκάλεσε η παραδοχή του προέδρου του ΔΟΛ. Ότι, αν περικόψει τα υψηλά κλιμάκια, θα εξοικονομήσει ετησίως 12 εκατ. ευρώ, έναντι 6 εκατ., αν μειωθούν οριζόντια οι μισθοί ολόκληρου του προσωπικού...
 ● ● ●Στα τρελά, που διαδραματίζονται στην ΕΡΤ, περιλαμβάνεται και η απόφαση να εγκριθεί δαπάνη για την ενδυματολογία των εκπομπών «Έχει γούστο» και «Μένουμε Ελλάδα». Αμφότερες οι εκπομπές σταμάτησαν να μεταδίδονται, επειδή έληξαν οι συμβάσεις των παρουσιαστών. Κι όμως εγκρίθηκε η προμήθεια υπηρεσιών για την ενδυμασία των παρουσιαστών αυτών! Στα μέσα Δεκεμβρίου, λήγουν οι συμβάσεις και των άλλων παρουσιαστών της πρωινής ζώνης, ενώ στο τέλος του μήνα η σύμβαση της Έλλης Στάη.
 ● ● ●Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υπ. Οικονομικών Ε. Βενιζέλος έχει αρχίσει κύκλο επαφών με τους εκδότες και τους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ. Την αγορά των media την καίει (κυρίως) ο ειδικός φόρος επί της διαφήμισης, που, ως γνωστόν, περιλαμβάνεται στον προϋπολογισμό του 2012. Ειδικά στα τηλεοπτικά κανάλια, η κατάσταση είναι δραματική, αν σκεφτεί κανείς ότι η διαφημιστική αγορά, όπως λέγεται, απορρίπτει το αίτημά τους, να πληρώνονται οι διαφημίσεις επί πιστώσει ή με επιταγές ενός μήνα.

● ● ●Στο Μπουρνάζι, οι εργαζόμενοι στο Alter δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν την άτυπη «κατάληψη» της ροής του καναλιού, μέχρι να εξοφληθεί το σύνολο των δεδουλευμένων. Ο Γιώργος Κουρής, με επιστολή του στις τράπεζες, επαναφέρει ένα νέο σχέδιο σωτηρίας για τον σταθμό. Μιλά για νέο επενδυτή, φωτογραφίζοντας τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, ως έναν από τους ενδιαφερόμενους. Τίποτε, ωστόσο, δεν είναι βέβαιο. Και οι προθεσμίες πιέζουν τους μετόχους.
 ● ● ●Στην Αθήνα βρέθηκε, την περασμένη εβδομάδα, ο διευθύνων σύμβουλος του RTL Group, Γκέρχαρντ Τσάιλερ. Επίσημη αιτιολογία: η συζήτηση, στο ΔΣ της Alpha Group, για τον προϋπολογισμό του προγράμματος, το 2012. Πίσω από τις κλειστές πόρτες, στο μενού των συζητήσεων, όπως λένε οι πληροφορίες, ήταν η ομαλή μεταβίβαση του Alpha στον πρώην ιδιοκτήτη του Δ. Κοντομηνά. Οριστικές αποφάσεις αναμένονται.
 ● ● ●Σε ανάθεση αναλογιστικής μελέτης προχωρεί ο ΕΔΟΕΑΠ, για να διαπιστωθεί το κόστος και οι ανάγκες για την ενιαία ασφάλιση όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ, στο ταμείο. Ως πρώτο βήμα, έχει συζητηθεί η παροχή υπηρεσιών του ΕΔΟΕΑΠ, στα ταμεία που ανήκουν στο ΕΤΑΠ ΜΜΕ.
 ● ● ●Σε δύσκολη κατάσταση έχει περιέλθει το Star. Η διοίκηση ζητά νέα μείωση μισθών, κατά 30% αυτή τη φορά. Δηλώνει ότι τα έσοδα από τη διαφήμιση έχουν συρρικνωθεί, και το κανάλι, αν θέλει να επιζήσει, θα πρέπει να καταβάλλουν οι εργαζόμενοι το τίμημα που τους αναλογεί.
 ● ● ●Δεν είναι μόνο στην «Αυριανή» απλήρωτοι οι εργαζόμενοι, πάνω από δέκα μήνες. Και στον «Φίλαθλο», ίδια είναι η κατάσταση. Απλώς, στη δεύτερη περίπτωση αποφασίστηκε ότι δεν θα δοθεί άλλος χρόνος στον εκδότη. Και ζητούνται απεργιακές κινητοποιήσεις.
 ● ● ●Πίτα για δύο, η τηλεθέαση των κεντρικών δελτίων ειδήσεων, μετά την αποχώρηση του Alter από τον ανταγωνισμό των 8 μ.μ. Το κεντρικό δελτίο του Mega εκτινάχθηκε στο 31,3% την περασμένη εβδομάδα, με μέσο όρο 1,24 εκατ. θεατές καθημερινά. Ιδιαίτερα αυξημένα και τα ποσοστά για το δελτίο του ΑΝΤ1, με τη Μαρία Χούκλη, που σκαρφάλωσε στο 22,9%, με 891.000 τηλεθεατές. Η απουσία του δελτίου της Ελλης Στάη, στη ΝΕΤ, λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων, δεν ωφέλησε τον ΣΚΑi.Εμφανίζει ελάχιστη αύξηση το δικό του δελτίο, στις 9 μ.μ., με ποσοστό 7,4% και 317.720 τηλεθεατές.
 ● ● ●Νέο γύρο περικοπών και απολύσεων, στο συγκρότημα του Αντώνη Λυμπέρη, φοβούνται οι περισσότεροι εργαζόμενοι, μετά την αναγγελία του εκδότη, ότι, στο τέλος του 2011, αναστέλλεται το μέτρο της τετραήμερης εργασίας. Δεν αποκλείεται να ανασταλεί η έκδοση ορισμένων τίτλων περιοδικών του συγκροτήματος.
 ● ● ● Προς λύση και εκκαθάριση η εταιρεία του ραδιοφωνικού σταθμού της ≪Εκκλησίας της Ελλάδος≫, λόγω του υψηλού κόστους λειτουργίας, άνω των 2 εκατ. ευρώ.
 ● ● ● Το MTV φτάνει και στην Κύπρο. Θα συνεργαστεί με τον NRG TV.
 ● ● ● Στην πλατφόρμα του ΟΤΕ TV εντάσσεται και το ειδησεογραφικό κανάλι BBC World News.
 ● ● ● Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η εκδίκαση, στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, της προσφυγής του ΟΤΕ εναντίον της Forthnet για τις συμβάσεις των, ελεύθερης μετάδοσης, καναλιών.
 ● ● ● Τρία χρόνια μετά ο διευθυντής του Mega, Χρήστος Παναγιωτόπουλος, έδωσε εξηγήσεις για την «παραποίηση» του βίντεο της δολοφονίας του 16χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
 ● ● ● Νέες μειώσεις στο ≪Πρώτο Θέμα≫, κατά 15%, δρομολογεί η εκδοτική ομάδα της εφημερίδας.
 ● ● ● Σήμερα, στο γενικό συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ, συζητείται η στάση των δημοσιογράφων, για την ασφάλιση των εργαζομένων στα sites.
 ● ● ●Η Ζέτα Μακρυπούλια θα επιστρέψει στην οθόνη του ΑΝΤ1 την άνοιξη του 2012. Η ελληνική σειρά, στην οποία θα πρωταγωνιστούσε, µπορεί να «ξαναπάγωσε», αλλά το κανάλι σχεδιάζει να βγάλει στον αέρα το σόου Dancing with stars.

Δεν υπάρχουν σχόλια: