mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Δεν μπορεί να ασκηθεί λογοκρισία στις ενημερωτικές κάρτες του Alter!

Παρέμβαση υπέρ των εργαζομένων που παραμένουν στο κανάλι του Alter και μεταδίδουν ενημερωτικές κάρτες για την κατάσταση που επικρατεί στο σταθμό, άσκησαν σήμερα τα προεδρεία των τριών συνδικαλιστικών σωματείων στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Μετά τη Digea που έστειλε επιστολή στο ΕΣΡ ζητώντας παρέμβαση με το ερώτημα κατά πόσο είναι "νόμιμη" η εκπομπή μετάδοσης κάρτας από τους εργαζόμενους, η ΕΣΗΕΑ, ΕΤΙΤΑ και ΕΠΗΕΑ παρενέβησαν στην υπόθεση ενημερώνοντας τα μέλη της αρχής.
Οι συνδικαλιστές επεσήμαναν στο ΕΣΡ πως δεν είναι δυνατόν να ασκηθεί λογοκριτική παρέμβαση στο "πρόγραμμα" που εκπέμπεται καθώς αποτελεί δημοσιογραφικό προϊόν. Είπαν ακόμη πως η μετάδοση ροής με κάρτες δεν αποτελεί οποιαδήποτε κατάληψη της δημόσιας συχνότητας αφού η πρόσβαση στο κανάλι είναι ελεύθερη για οποιονδήποτε δείξει ενδιαφέρον να πάει εκεί και να συζητήσει με τους εργαζόμενους.
Κατά πληροφορίες τα μέλη του ΕΣΡ αποδέχθηκαν τη θέση πως δεν είναι δυνατόν να ασκηθεί παρέμβαση για το περιεχόμενο που εκπέμπεται καθώς αυτό θα συνιστούσε "λογοκρισία".
Τα σωματεία πρότειναν στον πρόεδρο και τα μέλη της ραδιοτηλεοπτικής αρχής να καλέσουν τους νόμιμους εκπροσώπους της εταιρείας για να δώσουν εξηγήσεις το business plan, την πορεία των συζητήσεων και τις εξελίξεις με βάση την υπαγωγή της εταιρείας στο άρθρο 99.

Δεν υπάρχουν σχόλια: