mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Τι είπε η Μάνια στην εργασιακή επιτροπή της "Ε"

Την Τρίτη στις 3.00 το μεσημέρι στην "Ελευθεροτυπία" πραγματοποιείται συνέλευση των εργαζομένων. Μια μέρα πριν, υποτίθεται ότι η ιδιοκτησία θα έχει απάντηση από τις τράπεζες. Αν έχει.
Η κατάσταση χαρακτηρίζεται κρίσιμη. Από όλους πια. Δεν υπάρχει plan b για την εταιρεία, λεφτά δεν υπάρχουν ή δεν θέλουν να βάλουν και όλα κρέμονται από ένα δάνειο. Και για τους μισθούς. Όσο περίεργο, ύποπτο είναι να μην δίνεται δάνειο για την εφημερίδα, άλλο τόσο περίεργο είναι να εγκαταλείπεται η λειτουργία της εφημερίδας και η μισθοδοσία στον δανεισμό από τράπεζες.
Τι όμως είπε η Μάνια Τεγοπούλου στα μέλη της εργασιακής επιτροπής;

Διαβάζουμε στην "Ισοτιμία"του Σαββάτου

Καμιά απάντηση από τις τράπεζες. Αυτή ήταν η οµολογία της εκδότριας Μάνιας Τεγοπούλου, προς τους εργαζόµενους στην «Ελευθεροτυπία». Η εκδότρια συναντήθηκε µε την εργασιακή επιτροπή την περασµένη Τετάρτη, ηµέρα που στο πρωτοσέλιδο της εφηµερίδας δέσποζε το ερώτηµα «Ποιος πνίγει την Ελευθεροτυπία».

Τόσο από τη θέση που υποστηρίζει δηµόσια η εφηµερίδα, όσο και από όσα είπε η Μ. Τεγοπούλου στους εργαζόµενους, φαίνεται ότι, ακόµη και την ύστατη κρίσιµη στιγµή, για την ιστορική εφηµερίδα, δεν υπάρχει επεξεργασµένο οποιοδήποτε άλλο σχέδιο σωτηρίας.
Ο τραπεζικός δανεισµός παραµένει η µόνη διέξοδος. Στην αίθουσα της Βουλής, οι τόνοι ανέβηκαν, µετά το ερώτηµα του Απόστολου Κακλαµάνη, για το πώς µπορούν οι τράπεζες να ανοίγουν ή να κλείνουν τη στρόφιγγα επιβίωσης των χρεωµένων ΜΜΕ.
 Στην περίπτωση της «Ε» ωστόσο, έχει δηλωθεί ότι εκπληρώνονται όλες οι υποχρεώσεις, µε εξαίρεση τους µισθούς των εργαζοµένων. Και η αναδιάρθρωση της εταιρείας επαφίεται στην επιτυχή έκβαση του αιτήµατος δανεισµού. Σύµφωνα µε πληροφορίες µας, η εκδότρια της «Ε» δήλωσε ότι «δεν θέλει να κλείσει την εφηµερίδα», σε αντίθεση µε το πρόσφατο παρελθόν. Επέµενε, ωστόσο, ότι δεν έχει χρήµατα να βάλει, και, έως τη ∆ευτέρα, θα αναµένει την απάντηση των τραπεζών. Όσο για την πιθανή αύξηση µετοχικού κεφαλαίου, απορρίφθηκε, ως επιχειρηµατική κίνηση, λόγω της κρίσης…

Δεν υπάρχουν σχόλια: