mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Η "χαλυβουργία" των εκτυπώσεων

Μέχρι και το ρεύμα στο εργοστάσιο έκλεισε ο ιδιοκτήτης της 3Ε Εκτυπωτική Α.Ε, εταιρεία που ανέλαβε να εκτυπώσει και πολλά από τα σχολικά βιβλία για λογαριασμό του υπουργείου Παιδείας. Θέλησε με αυτό τον τρόπο να "εκδικηθεί" τους εργαζόμενους του που απλώς διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους.
Διαβάζουμε στο "Παρατύπως"
και ένα ρεπορτάζ του Ριζοσπάστη μετά τις απολύσεις 7 εργαζομένων από το τυπογραφείο.

Άλλη μια εργοδοτική αυθαιρεσία στην 3Ε Εκτυπωτική Α.Ε.


 αναδημοσίευση από  http://paratypos.blogspot.com/
 Χριστούγεννα μέσα στις εγκαταστάσεις του τυπογραφείου έκαναν οι 45 εργαζόμενοι της 3Ε Εκτυπωτική Α.Ε., οι οποίοι με αυτό τον τρόπο περιφρουρούν την εργασία και διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους. Ο εργοδότης τους με απολύσεις και εκβιασμούς προσπάθησε να περάσει μια ντεφάκτο κατάσταση με ελάχιστες αμοιβές. Μόλις οι εργαζόμενοι που διεκδικούσαν τις αποδοχές 4 μηνών που τους οφείλει προχώρησαν σε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας, προχώρησε σε απολύσεις και στη συνέχεια μετά από μια εξάωρη στάση εργασίας, έφτασε να κλείσει το εργοστάσιο, κόβοντας μάλιστα και το ρεύμα.

Συκοφαντώντας τους εργαζόμενους έφτασε να ενημερώσει τους πελάτες τους ότι οι εργαζόμενοι έχουν κάνει κατάληψη! Να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο τυπογραφείο τυπώνονταν περιοδικά της εκδοτικής εταιρείας 4Π, ενώ ο εργοδότης κλείνοντας την επιχείρηση έχει αφήσει ανολοκλήρωτες εκτυπώσεις πολλών σχολικών βιβλίων που τυπώνει για λογαριασμό του υπουργείου Παιδείας. 
 Οι εργαζόμενοι με καθολική συμμετοχή περιφρουρούν το χώρο εργασίας με 24ωρες βάρδιες, ενώ κινούνται συνδικαλιστικά και νομικά διεκδικώντας τα χρήματά τους, την ανάκληση των απολύσεων και την επαναλειτουργία του εργοστασίου που έχει κλείσει παράνομα.
 Οι εργαζόμενοι στον Τύπο πρέπει να εκφράσουμε την συμπαράστασή μας στους συναδέλφους τυπογράφους και να δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας.

Ρεπορτάζ Ριζοσπάστη

 Κλιμακώνουν στην «3E Εκτυπωτική»

Απαιτούν τα δεδουλευμένα τους και την ανάκληση των απολύσεων. Στο πλευρό τους κι άλλοι εργάτες του κλάδου

 Πρώτη απάντηση στην εντεινόμενη εργοδοτική επιθετικότητα έδωσαν χτες το πρωί οι εργάτες της εταιρείας «3Ε ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗ», με τη δυναμική και μαχητική τους συμμετοχή στη χτεσινή στάση εργασίας (από τις 3 π.μ. μέχρι τις 9 π.μ.), που προκήρυξε η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων. Οι εργάτες απαιτούν την επαναπρόσληψη των 7 συναδέλφων τους που η εργοδοσία απέλυσε για τρομοκρατικούς λόγους, επειδή απαίτησαν να πληρωθούν τα δεδουλευμένα που τους χρωστάει και τα οποία φτάνουν μέχρι και τους 5 μήνες. Ταυτόχρονα, η εργοδοσία, παραβιάζει συστηματικά τη συλλογική σύμβαση εργασίας, αφού πολλούς εργαζόμενους δεν τους πληρώνει με βάση τις ειδικότητες και την προϋπηρεσία, ενώ πολλοί είναι και αυτοί που τους έχει ανασφάλιστους.
Στη διάρκεια της κινητοποίησης πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση των εργαζομένων, έξω απ' τις κλειστές πύλες του εργοστασίου. Εκεί, αποφάσισαν τη Δευτέρα να προχωρήσουν σε νέα στάση εργασίας και να βρεθούν σύσσωμοι έξω απ' τα γραφεία της επιθεώρησης εργασίας στο Περιστέρι, όπου θα γίνει τριμερής συνάντηση. Αν εκεί, η εργοδοσία, δεν ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά τους, τότε οι εργαζόμενοι, μαζί με το συνδικάτο τους, θα προχωρήσουν σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.
Στη συνέλευση αναδείχτηκαν τα αδιέξοδα των εργατών αλλά και η ανάγκη ν' απαντήσουν αγωνιστικά στην επίθεση που δέχονται: «Είναι η τρίτη φορά που ο γιος με ρωτάει αν είμαστε φτωχοί», τόνιζε ένας. «Πήρα 300 ευρώ απ' τη μάνα μου που είναι 80 χρονών, για να τα βγάλουμε πέρα. Και σα να μην έφταναν αυτά, έρχεται η ..."μοντέρνα" κυβέρνηση και μου στέλνει σημείωμα ότι θα πάρει μέτρα επειδή δε μπορώ να πληρώσω το χαράτσι. Και πριν προλάβω να συνέλθω, έρχεται και η εργοδοσία και με προειδοποιεί με απόλυση.
Ενα πράγμα να πω: Την αξιοπρέπειά μας, δεν πρέπει να επιτρέψουμε να μας την πάρουν». Νωρίτερα, ένας άλλος εργάτης, είπε: «Εγινα "κακός" στη δουλειά μου, όταν είπα στην εργοδοσία ότι σταματάω τις υπερωρίες που δεν πληρώνομαι».
Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκαν και εργαζόμενοι από την εκτυπωτική επιχείρηση ΓΚΡΕΚΗΣ, που επίσης βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, την εταιρεία Αφοί ΒΛΑΧΟΥ, απ' τα πρακτορεία Τύπου, καθώς και από το Σύλλογο Γυναικών Κολωνού - Σεπολίων.

http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=6589139&publDate=10/12/2011


Δεν υπάρχουν σχόλια: