mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Οι ακάλυπτες επιταγές στην ΕΡΤ και τα δάνεια των μετόχων του Mega*

** media news
(H έκδοση της εβδομάδας)

 ● ● ●Συμβιβαστική λύση, για την ομαλή λειτουργία του Mega, διαφάνηκε λίγο πριν εκπνεύσει το 2011, για την αντιμετώπιση του προβλήματος ρευστότητας. Οι μέτοχοι της Τηλέτυπος (Στ. Ψυχάρης, Φ. Μπόμπολας, όμιλος Βαρδινογιάννη, Β. Ρέστης, Χρ. Κοπελούζος) καλούνται να δανειοδοτήσουν την εταιρεία με 25 εκατ. ευρώ. Το ποσό θα καλυφθεί με ομολογιακό δάνειο. Μένει η επικύρωση της συμφωνίας αυτής.
 ● ● ●Κατά της εταιρείας Mass Διαφημίσεις ΑΕ, στρέφεται η ΕΡΤ, με την κατάθεση έγκλησης για ακάλυπτη επιταγή τράπεζας στο ποσό των 1,939, 88 ευρώ. Η ΕΡΤ θα ζητήσει, όπως λέει, την άσκηση ποινικής δίωξης.
 ● ● ●Η μήνυση, που υπέβαλε ο μέτοχος του Alter, Γιώργος Κουρής, κατά των εργαζομένων, για ≪κατάληψη≫ του καναλιού, έδωσε τη χαριστική βολή στις σχέσεις καναλιού και εργαζομένων, που παραμένουν απλήρωτοι και σε επίσχεση εργασίας. Οι τελευταίοι δηλώνουν ότι δεν βρίσκονται σε κατάληψη, αλλά δεν εγκαταλείπουν το κτίριο, προστατεύοντας τις θέσεις εργασίας και τη δουλειά τους. Είχε προηγηθεί καταγγελία του Digea για την εκπομπή του Alter μόνο με κάρτες στο ΕΣΡ, και άμεση παρέμβαση του οργάνου, που δέχτηκε να κρίνει την άδεια λειτουργίας του!
 ● ● ●Την επόμενη εβδομάδα, αναμένεται η γενική συνέλευση των μετόχων της ≪Καθημερινής≫, με θέμα την απόσχιση του έντυπου κλάδου από τον όμιλο. Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, η μέτοχος Ελένη Αλαφούζου μεταβίβασε το ποσοστό της (12,409%). Σύμφωνα με πληροφορίες, το ποσοστό μεταβιβάστηκε στον αντιπρόεδρο της εταιρείας Ιωάννη Αλαφούζο, ο οποίος κατέχει πλέον 13,816%.
 ● ● ●Με δυο 48ωρες απεργίες, την επόμενη και τη μεθεπόμενη εβδομάδα, προειδοποιούν οι εργαζόμενοι της ≪Ελευθεροτυπίας≫, αν δεν καταβληθούν οι μισθοί. Δεκάδες εργαζόμενοι, που διαφώνησαν με την απόφαση, ζητώντας την άμεση κήρυξη απεργιών, δηλώνουν ότι αρχίζουν επίσχεση εργασίας διεκδικώντας τα χρωστούμενα. Λύση για την εφημερίδα δεν φαίνεται στον ορίζοντα, αν και ο οικονομικός διευθυντής δήλωσε, στη διάρκεια της τριμερούς συνάντησης, ότι πληρώνει όλους τους προμηθευτές της, εκτός από τους εργαζόμενους.

● ● ●Η απόφαση της πλειονότητας των εργαζομένων στον ΔΟΛ, να ζητήσουν απεργία διαρκείας στα έντυπα του Οργανισμού, έφερε αναδίπλωση του Στ. Ψυχάρη για τις ατομικές συμβάσεις. Στα ≪Νέα≫, ωστόσο, η τριμελής επιτροπή δημοσιογράφων συμφώνησε με τον πρόεδρο του ΔΟΛ, για μείωση 20% στους μισθούς.
 ● ● ●Το σενάριο της λύσης και εκκαθάρισης της δημοτικής εταιρείας του ≪Ξένιου≫, προβάλλεται τώρα στον δήμο Φυλής, μετά το λουκέτο που μπήκε στην εκπομπή ραδιοφωνικού σήματος. Όσο για τους εργαζόμενους, σύμφωνα με τους συμβούλους του δήμου, έχουν ήδη ενταχθεί από το 2009 στο προσωπικό του...
 ● ● ●Διαψεύδουν οι Ιεράρχες το λουκέτο στον ραδιοφωνικό σταθμό της Εκκλησίας. Επιβεβαιώνουν, όμως, ότι πρέπει να μειώσει το λειτουργικό του κόστος στο μισό, για να επιβιώσει.
 ● ● ● Χαράτσι και στους πομπούς των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών; Αυτό αποκαλύφθηκε στα Τρίκαλα, από ιδιοκτήτη ραδιοφωνικού σταθμού, που δήλωσε ότι, στον λογαριασμό της ΔΕΗ για τον οικίσκο στο βουνό, όπου είναι εγκατεστημένος ο πομπός, περιλαμβάνεται και το τέλος ακίνητης περιουσίας. Οι οικίσκοι, κανονικά, λόγω θολού ιδιοκτησιακού καθεστώτος, εξαιρούνται της επιβολής του εν λόγω τέλους.
 ● ● ●Από την ≪Ε≫, στο μεταξύ, συνεχίζονται οι μονομερείς καταγγελίες συμβάσεων. Ήδη αποχώρησαν περίπου δέκα συντάκτες, ανάμεσά τους οι Γ. Καρελιάς, Γ. Παντελάκης, Κ. Τσαπόγας.
 ● ● ●Ο Τηλεμαραθώνιος της Unicef, με σύνθημα ≪Βοηθάμε τους φτωχούς σε όλο τον κόσμο≫, ήταν το μόνο live πρόγραμμα που εξαιρέθηκε της απεργίας, στην κρατική ραδιοτηλεόραση. Στην παρουσίασή του πρωταγωνίστησαν οι συμβασιούχοι παρουσιαστές, των οποίων οι συμβάσεις έληξαν, δεν έχουν εκπομπές στη ΝΕΤ και δεν γνωρίζουν αν θα επιστρέψουν στο Ραδιομέγαρο, καθώς, από τον Ιανουάριο, θα πρέπει να γίνει περικοπή κατά 50% των συμβάσεων εργασίας. Ο Τηλεμαραθώνιος συγκέντρωσε περισσότερα από 600 χιλιάδες ευρώ στα ταμεία της οργάνωσης για τα παιδιά, ενώ, για πρώτη φορά, έγινε και εμβολιασμός παιδιών σε περιοχές της Αθήνας.
 ● ● ●Με δυο τηλεοπτικούς σταθμούς, όπως λένε οι πληροφορίες, διαπραγματεύεται και συζητά ο Νίκος Χατζηνικολάου για τη μετά Alter εμφάνισή του στην τηλεόραση. Με τον ΑΝΤ1 αλλά και την τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Σημασία, όπως λέγεται, δεν έχει μόνο το ύψος της προσφοράς αλλά και η διασφάλιση της εκδοτικής δραστηριότητάς του στο group της Real. Και εκεί ο παράγοντας ≪πολιτική κατεύθυνση≫ παίζει σημαντικό ρόλο.
 ● ● ●Στα περίπτερα βρίσκεται το νέο ανεξάρτητο πολιτικό περιοδικό ≪UNFOLLOW≫. Μια απόπειρα ανεξάρτητης έκδοσης, από δημοσιογράφους και δημοσιολόγους, που βρέθηκαν εκτός των κυρίαρχων Μέσων. Το περιοδικό κυκλοφορεί με ευθύνη της συντακτικής ομάδας του, δεν έχει κεφάλαια και η έκδοσή του θα κριθεί από τις πωλήσεις στο περίπτερο. Ανάμεσα στους συνεργάτες του βρίσκονται δημοσιογράφοι όπως ο Κ. Βαξεβάνης, ο Πάνος Χαρίτος, ο Άρης Χατζηστεφάνου, αλλά και γνωστοί bloggers, όπως ο Πιτσιρίκος και ο Old Boy.
 ● ● ●Στην κυριαρχία του τηλεοπτικού διπόλου Mega - ΑΝΤ1 επέστρεψε η τηλεοπτική αγορά, μετά την κατάπτωση του Alter και την απουσία της ΝΕΤ επί μία εβδομάδα, λόγω των κυλιόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων. Ο πίνακας, που απεικονίζει τα μερίδια θεαματικότητας για την περασμένη εβδομάδα είναι αποκαλυπτικός. Mega και ΑΝΤ1 μονοπωλούν το 45% της μέσης τηλεθέασης, ο Alpha αδυνατεί να ανεβάσει τα ποσοστά του, ενώ στην πέμπτη θέση αναδεικνύεται η κατηγορία ≪λοιπά κανάλια≫.
 ● ● ● Ένταση στο ΣΚΑΪ, μετά την άρνηση των εργαζομένων να υπογράψουν τη νέα μείωση μισθών κατά 10%. Ο ΣΚΑΪ ανέστειλε για 12 ώρες το πρόγραμμά του, ενώ κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα κατά της απεργίας.
 ● ● ● Διαφωνεί, για τον δημόσιο διαγωνισμό της ενιαίας εικόνας και ταυτότητας μνημείων και μουσείων της Ελλάδας, η ΕΔΕΕ.
 ● ● ● Το ΜΤV στη Θεσσαλονίκη, αντικαταστάθηκε από το Nikelodeon.
 ● ● ● Εντός των ημερών, μένει να επιβεβαιωθεί η ενεργοποίηση του Δ. Κοντομηνά, ως κυρίαρχου μετόχου στον Alpha. Το RTL θα παραμείνει στο τιμόνι μέχρι το τέλος της επόμενης σεζόν.
 ● ● ● Εκτός της Real, ο διευθυντής σύνταξης Βασίλης Θωμόπουλος. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, υπήρξε σύγκρουση με τον Χρ. Μπάρλα.
 ● ● ● Έγινε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στη Forthnet, κατά 30 εκατ. ευρώ.
 ● ● ● Πιέσεις και στη ≪Ναυτεμπορική≫ για μειώσεις μισθών, από 10% ως 17%, και υπογραφή ατομικών συμβάσεων με ισχύ 3 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: