mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2011

Ο κόμπος έφθασε στο χτένι στα ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης

Κραυγή αντίδρασης για τη "Μακεδονία" και τη "Θεσσαλονίκη" βγάζει πλέον και η ένωση συντακτών που με σημερινή ανακοίνωση μιλά για το ιδιότυπο καθεστώς ομηρίας των εργαζομένων. Τα ίδια και χειρότερα ισχύουν για τον "Αγγελιοφόρο". Σύμφωνα με τον "Ασύνταχτο Τύπο" η εργοδοσία επιμένει στις 55 απολύσεις και μάλιστα με προειδοποίηση για να δώσει τις μισές αποζημιώσεις!

Οι εξελίξεις στα δυο εκδοτικά συγκροτήματα από τον "Ασύνταχτο Τύπο"
http://asyntaxtostypos.wordpress.com/

Eκδότες για… φίλημα

Ανένδοτοι (ή ανέκδοτοι) οι εκδότες των εφημερίδων Αγγελιοφόρος και Μακεδονία εξακολουθούν να εκβιάζουν και να κρατούν σε ομηρία δεκάδες εργαζόμενους. Αγγελιοφόρος Ουδεμία δέσμευση για διασφάλιση των θέσεων εργασίας δεν αναλαμβάνει η εργοδοσία η οποία επιμένει στις απολύσεις 55 ακόμη εργαζομένων ώστε να αντιμετωπιστεί η «κρίση» που μειώνει τα έσοδα του συγκροτήματος. Μάλιστα σήμερα η εργοδοσία θα ανακοινώσει τα ονόματα 4 συναδέλφων που παίρνουν επίδομα θέσης και οι οποίοι γίνονται πλέον απλοί συντάκτες (μονομερής βλαπτική μεταβολή), ενώ αύριο θα αναρτηθούν τα ονόματα των 11 πρώτων απολύσεων (τόσες επιτρέπονται με το 5%). Οι απολύσεις θα γίνουν με προειδοποίηση 4 μηνών ώστε να δοθούν μισές αποζημιώσεις. Αλήθεια τι περιμένουν οι εργαζόμενοι για να δώσουν μία σκληρή απάντηση στον εργοδότη; Μακεδονία
Όμηροι ενός εκδότη που φέρεται να έχει πάρει προ ολίγων μηνών 35 εκατομμύρια από την PROTON BANK παραμένουν οι εργαζόμενοι στις εφημερίδες ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ και ΣΠΟΡ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ. Συμπληρώνουν σε λίγες ημέρες 4 μήνες απλήρωτοι, ενώ εν αμφιβόλω βρίσκεται και η καταβολή του δώρου των Χριστουγέννων.
Οι εργαζόμενοι ζητούν να ξεκαθαρίσει επιτέλους τη θέση του ο John Rigas ώστε είτε να επαναλειτουργήσει το συγκρότημα, είτε, αν θέλει να αποχωρήσει, αξιοπρεπώς να πληρώσει δεδουλευμένα και αποζημιώσεις και να κλείσει το «μαγαζί». Το ενδιάμεσο καρναβάλι, δηλαδή να μην δώσει δεδουλευμένα και να συνεχίσει να βγαίνει η «Μ» καλύτερα να το ξεχάσει. Η συμπεριφορά των εκδοτών των δύο συγκροτημάτων δείχνει πώς νοούν τις μπίζνες οι επιχειρηματίες στη χώρα μας. Μόνοι νέμονται τα κέρδη (οικονομικά και όχι μόνο), αλλά φορτώνουν τις όποιες ζημιές στην πλάτη των εργαζόμενων. Ε λοιπόν, επειδή ανάλογα φαινόμενα βλέπουμε σε όλη τη χώρα, τόσο στον έντυπο όσο και στον ηλεκτρονικό τύπο, ήρθε η ώρα για μία συνολική, πανελλαδική αντιμετώπιση της αυθαιρεσίας από την ΠΟΕΣΥ. Απεργία διαρκείας σε όλα τα μέσα.
 Κι αν επιτευχθεί και μία συμφωνία με τα σωματεία των τεχνικών να βλέπουν οι τηλεθεατές κάρτες τύπου ALTER σε όλες τις συχνότητες. Μέχρις ότου δεχτούν εκδότες και καναλάρχες να υπογράψουν νέες συλλογικές συμβάσεις. Το τι θα προβλέπουν αυτές θα προκύψει από μία σοβαρή και όχι προσχηματική αυτή τη φορά διαπραγμάτευση.
Και επειδή κάποιοι θα χαρακτηρίσουν τον στόχο μη ρεαλιστικό, ας πάνε να εξηγήσουν τον «ρεαλισμό» τους, στους δεκάδες άνεργους και απλήρωτους συναδέλφους τους που οι ίδιοι τους εγκατέλειψαν στην τύχη τους.

Και η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜΘ για τη Μακεδονία και τον Γιάννη Ρήγα


«Οι εργαζόμενοι της Μακεδονικής Εκδοτικής Εκτυπωτικής ζητούν από τον Γιάννη Ρήγα να ξεκαθαρίσει τη στάση του Ο κύριος Τζον Ρήγας, επιχειρηματίας διεθνούς βεληνεκούς με έδρα τη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο, κρατάει ομήρους τους 198 εργαζόμενους στο δημοσιογραφικό συγκρότημα Μακεδονική Εκδοτική Εκτυπωτική ΑΕ, που με έδρα τη Θεσσαλονίκη εκδίδει τις εφημερίδες Μακεδονία, Θεσσαλονίκη και Σπορ του Βορρά.
Οι δημοσιογράφοι, το διοικητικό προσωπικό και οι τεχνικοί των παραπάνω εφημερίδων αναρωτιούνται αν και πώς θα λογοδοτήσει ποτέ ο κύριος Ρήγας (και κάθε κύριος Ρήγας) για την επιχειρηματική του συμπεριφορά και για τα δάνεια ύψους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ τα οποία, σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, έλαβε από συγκεκριμένη τράπεζα. Με δεδομένη την κατάσταση στην οποία άφησε να περιέλθει η ΜΕΕ ΑΕ, με ποια λογική δεν εμποδίζεται (εάν δεν ενθαρρύνεται κιόλας) ενδεχόμενη δραστηριότητά του και σε άλλες επιχειρήσεις στην Ελλάδα;
Αυτή τη στιγμή, ο κύριος Ρήγας έχει φιμώσει τις τρεις προαναφερόμενες εφημερίδες που έχει στην κατοχή του. Έχει αφήσει επί τέσσερις μήνες απλήρωτους δεκάδες εργαζόμενους, οι οποίοι, επιπροσθέτως, δεν μπορούν να αναζητήσουν αλλού την εργασιακή τους τύχη, δέσμιοι ενός εκδοτικού συγκροτήματος-φάντασμα.
Όλοι οι εργαζόμενοι ζητούν από τον κύριο Ρήγα να καταβάλει άμεσα τους μισθούς που χρωστά, το δώρο των Χριστουγέννων, και να ξεκαθαρίσει επίσης άμεσα τις προθέσεις του, ώστε να πάψουν δημοσιογράφοι, διοικητικοί υπάλληλοι και τεχνικοί να βιώνουν αυτό το ιδιότυπο καθεστώς ομηρίας».
Δημοσίευση σχολίου