mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Μια δίκη -από την ΕΡΤ- πολιτική

Όσοι βρέθηκαν χθές στην Ευελπίδων στη δίκη της προσφυγής διοίκησης (κυβέρνησης δηλαδή) εναντίον των απεργιών που προκήρυξε η ΠΟΕΣΥ στην ΕΡΤ εντυπωσιάστηκαν. Κυρίαρχο σημείο της επιχειρηματολογίας η οποία και αποδομήθηκε σαρωτικά από τους νομικούς εκπροσώπους, ήταν τα πολιτικά επιχειρήματα.
Με άλλα λόγια, η κυβέρνηση μέσω της ΕΡΤ -ΔΕΚΟ- επιχειρεί να βγάλει παράνομες και καταχρηστικές κάθε απεργίες στο δημόσιο τομέα με μοναδικό επιχείρημα ότι τα αιτήματα αντιτίθενται στους μνημονιακούς νόμους που η ίδια ψήφισε! 
Αυτό είναι και το σοβαρότερο σημείο της χθεσινής δίκης. Η απόφαση αναμένεται σήμερα, ίσως και αύριο Παρασκευή, αν και η δικαστής προτιμούσε να τη βγάλει χθές αλλά δεν προέκυψε. Το ρεπορτάζ από τη Ευελπίδων έχει πολλές επιμέρους παραμέτρους.
Στην ουσία του. Η κυβέρνηση αμφισβητεί κάθε αίτημα των δημοσιογράφων, αμφισβήτησε τη νομιμότητα των εργασιακών αιτημάτων σε περιβάλλον κρίσης και εφαρμογής μνημονίων...
Οι νομικοί σύμβουλοι αλλά και οι μάρτυρες (κατέθεσαν η Λιάνα Κανέλλη και ο Βασίλης Μουσόπουλος ενώ από τους βουλευτές ήταν παρόντες ακόμη ο Αργύρης Ντινόπουλος και ο Σπύρος Χαλβατζής), διέλυσαν κάθε επιχείρημα της πλευράς της ΕΡΤ. Εκ μέρους της διοίκησης κατέθεσε ο διευθυντής οικονομικών υπηρεσιών. Αμφισβητήθηκε η απόφαση της διοίκησης της ΕΡΤ-δεν υπάρχει διοίκηση, πρόεδρος επί προκειμένου. Υπάρχει ερώτημα αν ελήφθη απόφαση για την προσφυγή στο ΔΣ της εταιρείας, αν δημοσιεύθηκε αυτή η απόφαση, όπως επίσης και το κύριο οπλοστάσιο νομικών επιχειρημάτων που αφορούν σε δίκη εργασιακών διαφορών. "Είναι μια πολιτική δίκη" είπε ο Βασίλης Μουλόπουλος.
Ως τη 1.00 το μεσημέρι οι δυο πλευρές πρέπει να καταθέσουν γραπτώς τα υπομνήματά τους και η απόφαση έπεται.
Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση σκληραίνει τη στάση της έναντι των απεργών δημοσιογράφων της ΕΡΤ, στη Βουλή θα εξελιχθεί η επιχείρηση κοροϊδίας δημοσογράφων και βουλευτών που υπέγραψαν την περιβόητη τροπολογία. Όπως επιμένουν οι διαρροές, ο υπουργός Επικρατείας θα προσπαθήσει να πείσει πως θα φέρει σε ύστερο χρόνο νέα τροπολογία με την οποία θα ρυθμίζει το ζήτημα των δημοσιογράφων(και μόνο αυτών) ενώ απορρίπτεται εξ΄αρχής το αίτημα για παραμονή των συμβασιούχων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: