mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Τα χρήματα του Ρήγα της "Μακεδονίας" είναι μαθημένα σε ...ταξίδια

Για την ομηρεία των εφημερίδων στο συγκρότημα "Μακεδονίας" του Γ. Ρήγα γράφει σήμερα ο Κώστας Γιαννακίδης στο protagon.
Μια ενδιαφέρουσα παράθεση γεγονότων από το πρόσφατο παρελθόν των γκαλά ως το λογιστήριο της εφημερίδας....
 Γράφει:
 Τα χρήματα για τη μισθοδοσία των εργαζομένων που έρχονταν από την πλευρά Ρήγα, ήταν μαθημένα στα ταξίδια. Όπως είπε δημοσίως άνθρωπος του λογιστηρίου «αν τα λεφτά έρθουν από δω κοντά, Λονδίνο ή Λουξεμβούργο, έρχονται σε μια δυο μέρες. Αν έρθουν από μακριά, ας πούμε μέσω Κέιμαν, μπορεί να κάνουν και τέσσερις πέντε μέρες».

Μαθημένοι στις καθυστερήσεις πληρωμών, οι εργαζόμενοι εξέφραζαν την πεποίθηση ότι ο Ρήγας επίτηδες τους ταλαιπωρεί ώστε να μπορεί να περνά μέτρα όπως απολύσεις ή μειώσεις μισθών. Επί πολλά χρόνια, οι σχέσεις εργαζομένων – διοίκησης ήταν σε τεντωμένο σχοινί. Το 2010 και το 2011 υπήρξαν οι πλέον έντονες αντιπαραθέσεις, με πολυήμερες απεργίες. Τον Αύγουστο του 2011 ειπώθηκε από τη διοίκηση ότι η μισθοδοσία του Ιουλίου και του Αυγούστου θα καταβληθούν μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου, ενώ στις αρχές Σεπτεμβρίου θα ανακοινωθεί πλάνο αναδιάρθρωσης κι ανάπλασης της εταιρείας.
 Μάλιστα δόθηκε κι επιταγή στην ΕΣΗΕΜΘ, ως εγγύηση για την τήρηση της υπόσχεσης. Η επιταγή δεν πληρώθηκε. Τον Οκτώβριο οι εργαζόμενοι έκαναν για μια εβδομάδα επίσχεση εργασίας μέχρι που τους καταβλήθηκε ο μισθός Ιουλίου. Από την 1η Νοεμβρίου βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας. Στις 30 Νοεμβρίου τους καταβλήθηκε ο μισθός Αυγούστου. Την περασμένη Παρασκευή η Βίκυ Σουλοπούλου μάζεψε στο «Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης» τους εργαζόμενους για να τους κάνει ανακοινώσεις. Στον συμβολικής ονομασίας αυτό χώρο, μια και η οικογένεια Βελλίδη ίδρυσε και εξέδιδε τη «Μακεδονία» έως το 1996, εκεί όπου ο Γιώργος Παπανδρέου άφησε ελπίδες το 2009 ότι «Λεφτά υπάρχουν», η κυρία Σουλοπούλου είπε στους έκπληκτους εργαζόμενους ότι «Ρήγας δεν υπάρχει».

 Για όλο το ρεπορτάζ στο
http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.8emata&id=10935

Δεν υπάρχουν σχόλια: