mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Απειλούν με απόλυση όσους δεν συμφωνήσουν στην απόλυση τους!

Ο εκβιασμός των εθελούσιων απολύσεων
Σε εξέλιξη ωμός εκβιασμός στη «Μ» για την εθελούσια με απειλές για απόλυση 
(αναδημοσίευση από Ασύνταχτο Τύπο)


Είναι πλήρης και απόλυτη η επιβεβαίωση των χθεσινών καταγγελιών των εργαζομένων της «Μ» για προσπάθεια εκβιασμού συμμετοχής στο πρόγραμμα της εθελούσιας αποχώρηση μέσω «λιστών απολυμένων» με τους εξοντωτικούς όρους που περιγράφονται στο σχετικό έγγραφο- φωτο που αναρτήσαμε στο αμέσως προηγούμενο κείμενο.
 Από σήμερα το πρωί ο επικεφαλής του λογιστηρίου της Μακεδονικής Εκδοτικής Εκτυπωτικής Τσουβαλάς τηλεφωνεί σε δημοσιογράφους και τους καλεί να συμμετέχουν στην εθελούσια αποχώρηση και τους πληροφορεί ότι βρίσκονται σε λίστα απολυμένων. Προσπαθεί δηλαδή να τους εξαναγκάσει να δεχθούν την εθελούσια για να μη βρεθούν στο καθεστώς της απόλυσης στο οποίο με βάσει τα νέα «σοσιαληστρικά» δεδομένα περικόπτεται η αποζημίωση κατά 50% αφού προηγηθεί 4μηνη προειδοποίηση.
 Ο ωμός εκβιασμός σε όλο του το μεγαλείο. 



Μέχρι την ώρα που γράφονται αυτά γνωρίζουμε για 6 περιπτώσεις συναδέλφων. Το γεγονός επιβεβαιώνει την μεθόδευση και κάνει ξεκάθαρο σε όλους μας το σχέδιο εξόντωσης των εργαζομένων. Να θυμίσουμε ότι η εταιρία έχει ζητήσει 80 «αποχωρήσεις –απολύσεις» και μείωση μισθών κατά 30% και απειλεί ότι αν δεν γίνει δεκτό το σχέδιο θα βάλει λουκέτο. Με το πιστόλι στον κρόταφο λοιπόν επιχειρούν να περάσουν τις απολύσεις ενώ για τα δεδουλευμένα 4 μηνών και το δώρο ούτε κουβέντα. Πρόκειται για ωμό εκβιασμό και παράνομη και καταχρηστική συμπεριφορά που θα έπρεπε να επισύρει την παρέμβαση της δικαιοσύνης και των συνδικάτων.
Οι εργασιακοί εκπρόσωποι οφείλουν μετά το χθεσινό «φαουλ» με τα sms της εθελούσιας να αναλάβουν πρωτοβουλίες. Ως Ασύνταχτος Τύπος καταγγέλλουμε τον ωμό εκβιασμό της εργοδοσίας της Μακεδονικής Εκδοτικής Εκτυπωτικής και καλούμε την ΕΣΗΕΜΘ να πάρει μέτρα προστασίας των συναδέλφων και απόκρουσης της νέας εκβιαστικής επίθεσης.
O διάλογος με το πιστόλι της απόλυσης στον κρόταφο δεν είναι διάλογος.
 Τα δεδουλευμένα και το δώρο ΤΩΡΑ.
Να πληρωθούν άμεσα οι εργαζόμενοι.
 Αντίσταση – αξιοπρέπεια – αλληλεγγύη

http://asyntaxtostypos.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: