mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Κάλεσαν για ατομικές συμβάσεις στο "Βήμα", στο δρόμο οι εργαζόμενοι

Μόλις λίγες ώρες πριν ο εκπρόσωπος του "Βήματος" είχε κοινοποιήσει στους συναδέλφους του την ανακοίνωση της εργασιακής επιτροπής για την κίνηση της διοίκησης να μη πληρώσει το 15νθήμερο. Δεν ήταν όμως η μόνη κίνηση αυτή. Άρχισαν οι κλητεύσεις για υπογραφή των ατομικών συμβάσεων με τη μείωση 20%. Και οι εργαζόμενοι-υλοποιώντας την απόφαση της συνέλευσης τους- κατέβηκαν στο δρόμο προχωρώντας σε στάση εργασίας. Ζητούν τη στήριξη των σωματείων τους.
Και την ίδια ώρα στην "Ελευθεροτυπία" γίνεται η κρίσιμη συνέλευση για το επόμενο βήμα των απλήρωτων επί 4 μήνες εργαζομένων.
Και την ίδια ώρα στο Νέο Φάληρο μοιράζουν χαρτιά ατομικών συμβάσεων.
Και την ίδια ώρα η διοίκηση της ΕΡΤ καταθέτει αγωγή κατά της ΠΟΕΣΥ για τις 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις.

Είναι φανερό. Οι ιδιοκτήτες βρίσκονται σε αντιεκδικητική υστερία μαζικά.

Η ανακοίνωση της εργασιακής του ΔΟΛ

ΑΝΤΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ ΥΣΤΕΡΙΑ από τη Διοίκηση του ΔΟΛ λίγες ώρες μετά τη δικαστική απόφαση για υποχρεωτική επαναπρόσληψη του απολυμένου συνδικαλιστή, Χρ.Μαϊδη Η Διοίκηση του ΔΟΛ προέβη αιφνιδιαστικά στην αλλαγή της πάγιας μέχρι σήμερα καταβολής των μηνιαίων αποδοχών των εργαζομένων του ομίλου και, σύμφωνα με την τελεσιγραφική και αναιτιολόγητη ανακοίνωση της Διεύθυνσης Ανθρωπίνου δυναμικού, καταργεί (δύο μέρες πριν από την καταβολή της!) την πληρωμή της προκαταβολής του μισθού του Δεκεμβρίου.

Χωρίς ίχνος «κοινωνικής ευαισθησίας» έναντι των δεκάδων εργαζομένων στον όμιλο ανατρέποντας και αγνοώντας οικογενειακούς προϋπολογισμούς και ανάγκες των εργαζομένων που προσδιορίζονται με όρους επιβίωσης. Η εταιρεία όφειλε, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία αλλά και τις αρχές που διέπουν τη «χρηστή διοίκηση», να λάβει νωρίτερα σχετική άδεια από τα αντίστοιχα θεσμικά όργανα και να κοινοποιηθεί η αλλαγή του τρόπου πληρωμής στους εργαζόμενους τουλάχιστον ένα μήνα νωρίτερα.
Στην πραγματικότητα, με τρομοκρατικές πρακτικές και άθλιους εκβιασμούς, επιχειρεί να κάμψει την αντίσταση των εργαζομένων στον όμιλο να υπογράψουν τις εξευτελιστικές ατομικές συμβάσεις εργασίας.
Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Συνεχίζουμε ανυποχώρητα τον αγώνα μας -πάει πολύ να χρηματοδοτήσουμε και τις εκτελέσεις-απολύσεις μας.
Δήλωση μετάνοιας δεν υπογράφουμε -γιατί έτσι ή αλλιώς η διοίκηση του ΔΟΛ μας θεωρεί όλους αναλώσιμους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: