mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Μέσω ΟΜΕΔ θέλουν μείωση μισθών οι καναλάρχες!

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και επείγουσα η ενημέρωση της ένωση τεχνικών Βορείου Ελλάδας ενημερώνει πως η ένωση ιδιοκτητών ΕΙΤΗΣΕΕ έχει προσφύγει στον ΟΜΕΔ ζητώντας την εκδίκαση διαιτητικής απόφασης με μείωση μισθών κατά 18% σε σχέση με τη σύμβαση του 2009. 
Για να γίνει κατανοητό το θέμα, στους τεχνικούς ισχύει η σύμβαση του 2010 που είναι προϊόν προσφυγής στη διαιτησία ενώ για τη σύμβαση του 2011, οι ιδιοκτήτες καναλιών ως σήμερα κωλυσιεργούσαν. Ή κατέθεταν αγωγές και μηνύσεις στα δικαστήρια. Υπό αυτή την έννοια οι όροι της σύμβασης του 2010 δεν ισχύουν μόνο για όσους θα υπογράψουν ατομικές συμβάσεις...
Ενδιαφέρον είναι επίσης το επιχείρημα τους πως διοικητικοί και δημοσιογράφοι έχουν συμφωνήσει στις μειώσεις μισθών. Μάλιστα. Σε ποιά κανάλια ακριβώς αναφέρονται; Σε αυτά που οι απολύσεις μετά τις μειώσεις αναμένονται ή σε αυτά που έκαναν απολύσεις για να ξανακάνουν κι άλλες μειώσεις;  

Η ανακοίνωση της ΕΤΙΤΒΕ

Δεν κρατιέται η ΕΙΤΗΣΕΕ, με υπόμνημα της προς τον ΟΜΕΔ το οποίο υπογράφει ο πρόεδρός της και Διευθύνων Σύμβουλος του STAR CHANNEL Π. Κυριακόπουλος (αλήθεια γιατί κρύφτηκε και δεν έστειλε ούτε ένα email αυτή τη φορά προς τους εργαζόμενους του καναλιού του για την καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων του Νοεμβρίου;) ζητάει την έκδοση διαιτητικής απόφασης στην οποία
δεν θα περιλαμβάνεται ούτε θα μεταφέρεται κανένας όρος των μέχρι σήμερα υπογεγραμμένων ΣΣΕ και Δ. Α. 
( Έτσι ερμηνεύει την υπάρχουσα τροποποιηθείσα από την τρόικα και την κυβέρνηση νομοθεσία για τον ΟΜΕΔ).



Θα αναφέρονται μόνο οι βασικοί μισθοί μειωμένοι κατά 18% σε σχέση με τους παγωμένους από το 2009 βασικούς μισθούς των τεχνικών τηλεόρασης.
Ισχυρίζεται μάλιστα ο κύριος πρόεδρος της ΕΙΤΗΣΕΕ ότι η κοντόφθαλμη προσέγγιση της οικονομικής κατάστασης των καναλιών από την συνδικαλιστική ηγεσία των τεχνικών έχει δημιουργήσει τριβές(;) και δυσαρμονία(;) μεταξύ συναδέλφων και εργαζόμενους δύο ταχυτήτων στους τηλεοπτικούς σταθμούς καθώς οι άλλοι εργαζόμενοι (Διοικητικοί και Δημοσιογράφοι) συμφώνησαν(;) σε πάγωμα και μειώσεις αμοιβών.
 Ξεκάθαρες λοιπόν οι προθέσεις της ΕΙΤΗΣΕΕ, να τελειώσουν γρήγορα οι διαδικασίες της Διαιτησίας ώστε να μπορέσουν και οι τεχνικοί να «συμφωνήσουν» σε μειώσεις αμοιβών ακόμα και αν αυτές δεν θα προβλέπονται από την Δ. Α. που θα εκδοθεί γιατί, πράγματι, η κυβέρνηση, διαλύοντας κυριολεκτικά την εργατική νομοθεσία, φρόντισε να της δώσει πολλούς τρόπους να το επιτύχει Ενημερώνουμε τα μέλη μας ότι

Οι όροι εργασίας της ΣΣΕ (Δ. Α.) του 2010 θα συνεχίσουν να ισχύουν για όλους τους μέχρι σήμερα εργαζόμενους τεχνικούς ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΔΕΧΤΟΥΝ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΟΡΟΥΣ. 

Επομένως, αν ο Διαιτητής αποφασίσει μόνο για τους βασικούς μισθούς χωρίς να κάνει καμιά άλλη αναφορά στην ισχύουσα σήμερα Δ. Α. του 2010, αυτή θα συνεχίσει να ισχύει για όλους μας, πλην των νεοπροσλαμβανομένων. Γι αυτό τα καλούμε να μην δεχτούν να υπογράψουν καμιά ατομική σύμβαση ακόμα και αν αυτή περιέχει και τυράκι (κάποιος δελεαστικός όρος).
Αν το κάνουν απεμπολούν αμέσως όλες μας τις κατακτήσεις και γίνονται υποχείρια στις διαθέσεις των εργοδοτών μας που είμαστε σίγουροι ότι σύντομα θα γνωρίσουν. Υπενθυμίζουμε ότι οι απολύσεις για άρνηση υπογραφής ατομικής σύμβασης κρίνονται από τα δικαστήρια ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΕΣ.

 ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε

Δεν υπάρχουν σχόλια: