mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Χωρίς ειδήσεις και ενημέρωση από το Πρακτορείο ως τη Δευτέρα


Η ΕΣΗΕΑ στηρίζοντας τις αποφάσεις της συνέλευσης των εργαζομένων στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, προκήρυξη επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες από αύριο Σάββατο ως και τη Δευτέρα.
Οι δημοσιογράφοι του πρακτορείου στη συνέλευση τους αποτίμησαν την κίνηση Βενιζέλου.
Στο ψήφισμα τους σημειώνεται:
"Εμείς οι εργαζόμενοι στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αφού ενημερωθήκαμε από τους εκπροσώπους για τις χθεσινές εξελίξεις στη Βουλή -δηλ. την άρνηση των αρμόδιων υπουργών να περάσει η τροπολογία που κατάρτισε η ΠΟΕΣΥ και υπέγραψαν πάνω από 160 βουλευτές των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, αλλά και την υπαναχώρηση Βενιζέλου με την κατάθεση δικής του τροπολογίας (η οποία καταργεί και de facto τις συλλογικές συμβάσεις).


Και η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ, αντιδρώντας στην επιβολή του καθεστώτος της εργασιακής εφεδρείας και του ενιαίου μισθολογίου, καθώς επίσης και στην καταστρατήγηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας των εργαζομένων δημοσιογράφων και των διοικητικών υπαλλήλων, που εργάζονται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και της με αυτόν τον τρόπο χειραγώγησης της ενημέρωσης αποφάσισαν κατ’ εντολή και εξουσιοδότηση των Γενικών Συνελεύσεων , την κήρυξη επαναλαμβανόμενων 24ωρων απεργιών:



 Aπό τις 06.00 π.μ του Σαββάτου, 17 Δεκεμβρίου 2011 έως τις 06.00 π.μ. της Δευτέρας, 19 Δεκεμβρίου 2011. Επίσης τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων αποφάσισαν την κήρυξη στάσεων εργασίας για τη Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2011: Από 06.00 π.μ. έως 11.00 π.μ., Από 14.00 μ.μ. έως 18.00 μ.μ., Από 19.00 μ.μ. έως 24.00 όλων των δημοσιογράφων και των διοικητικών υπαλλήλων, που εργάζονται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
ΖΗΤΩΝΤΑΣ -
 να μην εφαρμοστεί ο νόμος «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενιαίο μισθολόγιο-βαθμολόγιο, εργασιακή εφεδρεία και άλλες διατάξεις εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου Πλαίσιου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015».
 - να μην ισχύσει η εφεδρεία και το ενιαίο μισθολόγιο-βαθμολόγιο για τους δημοσιογράφους και τους διοικητικούς υπάλληλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: