mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Έκοψε η Nova το Big Brother μετά την απόρριψη από το ΕΣΡ

Κι όμως το ΕΣΡ δεν έδωστε τελικά άδεια στη Multichoice να εκπέμπει 23 ώρες το 24ωρο το κανάλι Big Brother στην πλατφόρμα της Nova. Η απόφαση του ΕΣΡ πήγε σήμερα στη Nova ενώ ελήφθη στις 16 Νοεμβρίου και η εταιρεία αποφάσισε να κατεβάσει το κανάλι μέχρι νεωτέρας..
Σύμφωνα με την απόφαση του Συμβουλίου το πρόβλημα είναι ότι μεταδίδεται αυτούσιο χωρίς κανέναν έλεγχο. Λέει δηλαδή:
"Αντικείμενο της συμβάσεως είναι η εκπομπή με τον διακριτικό τίτλο BIG BROTHER η οποία μεταδίδεται ήδη από τον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA CHANNEL μετά από προηγούμενο έλεγχο και περικοπή των ακαταλλήλων περιστατικών. Δια της υπό κρίσιν συμβάσεως διώκεται η μετάδοση της ως άνω εκπομπής αυτουσίας άνευ ουδενός ελέγχου και εντεύθεν με κίνδυνο να προβληθούν περιστατικά της προσωπικής ή ερωτικής ζωής των παικτών με αποτέλεσμα να θιγεί η αξιοπρέπεια των διαγωνιζομένων. ΄Ομως κατά το άρθρο 4 παρ. 2 στ. ζ΄ του Ν.2644/1998 προϋπόθεση της εγκρίσεως της συμβάσεως είναι η τήρηση των κωδίκων δεοντολογίας ενώ εξάλλου, κατά το άρθρο 6 παρ. 2 του Κανονισμού 2/1991 του Ε.Σ.Ρ. οι διαγωνιστικές εκπομπές δεν πρέπει να διεξάγονται κατά τρόπο που προσβάλλουν την αξιοπρέπεια των διαγωνιζομένων. Ενόψει τούτων η υπό κρίσιν σύμβαση δεν εξασφαλίζει την τήρηση των ως άνω διατάξεων του νόμου και δεν πρέπει να εγκριθεί."

Για αυτούς τους λόγους:


Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης

Απορρίπτει την από 30.9.2010 αίτηση της εταιρείας με την επωνυμία MULTICHOICE HELLAS Α.Ε.Ε. προς έγκριση της από 21.9.2010 σύμβασης προμήθειας οπτικοακουστικού περιεχομένου μεταξύ της ως άνω εταιρείας και της εταιρείας με την επωνυμία ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. Κρίθηκε, αποφασίστηκε την 16η Νοεμβρίου 2010, καθαρογράφτηκε και δημοσιεύθηκε κατά την 2α Δεκεμβρίου 2010.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

SINTHIMA MAS.:epmros piso,
empros piso.
KATHISTERIMENA MYALA:
GIATI DEN MAS BAZETE KAI THN ´YENED` KAI NA TELIONOUME?
KAI KOPSTE OLA TA YPOLOIPA?

Ανώνυμος είπε...

tosa problimata exei i ellada tora thimithkan ta prosopika dedomena?
exoun katakleps ton kosmaki kai tous epiase i ithiki?
NTROPH TOUS