mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Επιστολή για περιφρούρηση απεργίας και μικρές αλήθειες για τη δημοσιογραφία

Ξεχασμένες στη λήθη της απραξίας των τελευταίων χρόνων του συνδικαλιστικού οργάνου της ΕΣΗΕΑ, απαραίτητες όμως ενέργειες για την επιτυχία της 48ωρης απεργίας στον κλάδο των ΜΜΕ την επόμενη Πέμπτη και Παρασκευή, θυμίζει η παράταξη Financial Crimes. Με επιστολή της στα κλαδικά σωματεία σημειώνει την ανάγκη να ληφθούν μέτρα για την περιφρούρηση. Αν βέβαια πιστεύουμε στην απεργία και όχι σε ...γιορτές των Χριστουγέννων.

http://financialcrimesnews.blogspot.com/2010/12/blog-post_08.html

Και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα είναι η παρέμβαση από το http://peiratikoreportaz.blogspot.com/
για κάποιες επίσης ξεχασμένες, αλήθειες στο δημοσιογραφικό επάγγελμα. Μας άρεσε ο τίτλος: "Προς αναγνώστες δημοσιογραφικών κειμένων"



Όταν ένα ρεπορτάζ υπογράφεται από τον συντάκτη, τότε ο δημοσιογράφος και ο διευθυντής του που δημοσιεύει το ρεπορτάζ, αναλαμβάνουν την ευθύνη...
Όταν ένα ρεπορτάζ δεν έχει υπογραφή συντάκτη, σημαίνει ότι την ευθύνη έχει η διεύθυνση.
Βέβαια, υπάρχουν οι...αργυρώνητοι κονδυλοφόροι (σ.σ. μια φράση, που έμαθα στα πρώτα βήματα της δημοσιογραφικής μου πορείας δια στόματος Γιώργου Κατσιφάρα ως Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, όταν κάποιοι "πολεμούσαν" την αγορά των Σούπερ Πούμα...) που γράφουν χωρίς να υπογράφουν κατά παραγγελία. Τα διαβάζαμε στις εφημερίδες και τώρα τελευταία σε διάφορα μπλογκς.
ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ, ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΑΦΑΙΡΕΙΤΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΤΗΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ.
ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ.
ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΜΕ ΑΠΟΛΥΣΗ ΑΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ.
Ο νοών νοείτω...
Βασίλης Τζήμτσος

Δεν υπάρχουν σχόλια: