mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Και "παπαγαλάκια" και "διεφθαρμένοι"

"Σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει παγκοσμίως, στη χώρα μας τα ΜΜΕ καταλαμβάνουν την τρίτη θέση, μετά τα κόμματα και το Κοινοβούλιο, στην αντίληψη των πολιτών σχετικά με τη διαφθορά των θεσμών και βαθμολογούνται με 4,3, όταν το 5 αντιπροσωπεύει το μέγιστο βαθμό διαφθοράς. Παγκοσμίως τα ΜΜΕ βρίσκονται στην έβδομη θέση των πιο διεφθαρμένων θεσμών". Το απόσπασμα προέρχεται από το σημερινό ρεπορτάζ της "Ελευθεροτυπίας": «Κόμματα, Βουλή και ΜΜΕ στην κορυφή της ελληνικής διαφθοράς» μετά την παρουσίαση του Βαρόμετρου Διαφθοράς 2010 που ανακοινώθηκε από την οργάνωση Διεθνής Διαφάνεια Ελλάς.
(εδώ το ρεπορτάζ http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=232101)
Τα ΜΜΕ λοιπόν απώλεσαν τη δύναμη τους ως 4η εξουσία, το παιχνίδι τους τελείωσε, έληξε, βγήκαν εκτός στο από γεννήσεως του σύμφυτο ρόλο με τη λειτουργία τους. Να επιδρούν και να επηρεάζουν τους  πολίτες.

Οι πολίτες, η κοινωνία τους πήρε χαμπάρι και τους έβαλε εκεί που τους αξίζει. Στη διαφθορά, δίπλα μαζί με αυτούς που δεν εμπιστεύεται, δεν σέβεται, εχθρεύεται. Αγαπητά ΜΜΕ the games is over.

** Το θέμα είναι τι θα κάνουμε εμείς οι δημοσιογράφοι; Θα μείνουμε πίσω από τα τείχη ζητώντας προστασία από την κοινωνία που μας φτύνει;

Δεν υπάρχουν σχόλια: