mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Αγριεύει η κόντρα

Σκόπιμα και μάλιστα από άτομα που δεν θα έλεγε κανείς ότι κακοπαιρνάνε στα μαγαζιά τους, έτσι όπως ταυτίζουν την επαγγελματική τους υπόσταση με τα συμφέροντα της ιδιοκτησίας ή σίγουρα πληρώνονται πολλά περισσότερα από τη συλλογική σύμβαση εργασίας ή και έχουν άλλες δουλειές, ανακαλύπτουν την έντονη κριτική σε παρατάξεις στην ΕΣΗΕΑ ή στο σωματείο συνολικά. Μπορεί να είναι οι ίδιοι που όλο το προηγούμενο διάστημα φώναζαν ότι δεν υπάρχει σωματείο. Μαθαίνουμε πως γίνονται προσπάθειες να πειστούν οι δημοσιογράφοι να γίνουν απεργοσπάστες στο όνομα των μη απολύσεων. Μα, η απεργία σε ολόκληρο τον κλάδο δεν γίνεται μόνο για τις απολύσεις στους δημοσιογράφους. Γίνεται για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας και για να μην περάσουν οι επιχειρησιακές συμβάσεις.
Ορίστε το πλαίσιο των αιτημάτων:Απεργούμε ζητώντας την άμεση υπογραφή ΣΣΕ και τη δέσμευση για αποφυγή κάθε τακτικής που αποσκοπεί στην αποδόμηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. (μέτρα κυβέρνησης-ΔΝΤ)
Ζητώντας την ακύρωση των ατομικών «συμφωνητικών» στον Όμιλο ΣΚΑΪ.(η αρχή των επιχειρησιακών)
Εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία μας για το λουκέτο στην «Απογευματινή».(έρχονται κι άλλα)
Απαιτώντας την προστασία των θέσεων εργασίας και να σταματήσουν αμέσως οι μαζικές απολύσεις.(από που να αρχίσουμε; και σε ποιό κλάδο των ΜΜΕ;)
Απαιτώντας από την κυβέρνηση τη λήψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας για τους ανέργους. (αλλιώς γιατί να πάρουν λεφτά από το ΕΣΠΑ;)
Ή πιστεύουν κάποιοι ότι αν περάσουν οι επιχειρησιακές συμβάσεις αυτοί θα τη γλυτώσουν και θα διατηρήσουν τους υψηλούς μισθούς τους και την επαγγελματική τους ευμάρεια;
Το θέμα είναι όλοι μαζί να αποτρέψουμε την εφαρμογή του non paper των εκδοτών. Αυτό που πέταξαν οι εκδότες στο τραπέζι της ΕΣΗΕΑ και μετά διέλυσαν την Ένωση τους για να κάνει ο καθένας τα δικά του. Αν αρχίσουν τώρα οι δημοσιογράφοι να κοιτάνε μεμονωμένα τα ...δικά τους, χάσαμε.

**Και αλήθεια έχουν στο τσεπάκι τους την υπογραφή του ιδιοκτήτη τους σε εφημερίδες κυριακάτικες ή τηλεοπτικά κανάλια ότι δεν θα κάνει απολύσεις;  Ή δεν θα πετάξει κι αυτούς τους ίδιους στον καιάδα του νόμου Κατσέλη των 892 ευρώ μικτά επειδή η επιχείρηση τους εμφανίζει ζημιές;

Δεν υπάρχουν σχόλια: