mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Θα γίνει και το ΑΠΕ ΔΕΚΟ;

Θέλουν να κάνουν και το ΑΠΕ ΔΕΚΟ!

Μεγάλες αντιδράσεις, προς το παρόν στα παρασκήνια, εκδηλώνονται για την πρόθεση του υπουργείου Οικονομικών να εντάξει σε καθεστώς ΔΕΚΟ και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Ορισμένα στελέχη του υπουργείου φέρονται να είπαν πως έγινε «λάθος» και εκ παραδρομής δεν εντάχθηκε το ΑΠΕ-ΜΠΑ στο καθεστώς των ΔΕΚΟ για να ληφθούν και εκεί τα μέρα μειώσεων μισθών. Οι απόψεις αυτές μεταφέρθηκαν σε δημοσιογράφους στο ΑΠΕ και όπως είναι φυσικό προκάλεσαν νέα ένταση. Στο μεταξύ μόλις την περασμένη εβδομάδα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής είχε μακρά σύσκεψη με τους επικεφαλής Ηλία Μάτσικα για το ΑΠΕ και Σταύρο Τζήμα για το ΜΠΕ με θέμα την κρατική επιχορήγηση στο Πρακτορείο. Εξαιτίας των μειώσεων πάντως ήδη αναμένεται να βάλει λουκέτο η τηλεοπτική υπηρεσία του ενώ αναζητούνται τρόποι για είσπραξη διαφυγόντων κερδών.

Νέα ιντερνετικά κόλπα στο ΣΚΑΙ



Μετά τις μειώσεις μισθών στο συγκρότημα του Φαλήρου και ενώ όλοι νόμιζαν πως επανέρχεται η ηρεμία, νέα σχέδια προκαλούν αναστάτωση. Αιφνιδιαστικά και χωρίς καμία προετοιμασία οι συντάκτες έμαθαν πως μετακομίζουν όλοι στο news room του site του ΣΚΑΙ. Και όλοι μαζί από εκεί θα πρέπει να βγάζουν ρεπορτάζ και ειδήσεις για το ραδιόφωνο, το Διαδίκτυο και την τηλεόραση....


Απίστευτο!
Όπως κυκλοφορεί στο πολιτικό ρεπορτάζ σύμβουλος του πρωθυπουργού προέτρεψε τους εργαζόμενους της ΕΡΤ να προσφύγουν στα δικαστήρια για τις νέες μειώσεις στους μισθούς τους, παραδεχόμενος ότι είναι άδικες. Αλλά όπως είπε οι αποφάσεις θα βγουν σε δυο χρόνια, οπότε η χώρα θα έχει συνέλθει από την κρίση!

Βγάζουν κέρδη για το 2011 στον ΕΔΟΕΑΠ
Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμό για το 2011 στον ΕΔΟΕΑΠ με αρκετές νέες περικοπές τόσο στο σκέλος της διοίκησης όσο και στις παροχές προς τους ασφαλισμένους. Μια σειρά παροχών στα μέλη του ΕΔΟΕΑΠ είναι πλέον παρελθόν ενώ μειώνεται κι άλλο το επίδομα παιδικού σταθμού! Σύμφωνα με τη διοίκηση του οργανισμού δεν προβλέπεται να δοθεί καμία αύξηση σε μισθούς στο ιατρικό προσωπικό, στο διοικητικό και στις επικουρικές συντάξεις. Η μεγάλη μείωση για τους ασφαλισμένους πάντως προέρχεται από το κόστος των παρακλινικών εξετάσεων. Όσοι θα τις κάνουν εκτός του ΕΔΟΕΑΠ θα πληρώνονται με τιμολόγιο του δημοσίου και για αυτό αποφασίστηκε η παράλληλη μείωση συμμετοχής από 25% στο 20%. Επίσης κόβονται οι δαπάνες ορθοδοντικής θεραπείας, μειώνεται κατά 20% ο ισχύον τιμοκατάλογος, όπως και σειρά άλλων κοινωνικών δαπανών. Πριμοδοτείται η επιλογή χειρούργου ιατρού από τον ΕΔΟΕΑΠ ενώ οι νοσοκομειακές δαπάνες θα ελέγχονται από την εταιρεία MEDNET.
Ο ΕΔΟΕΑΠ έχει πλέον 18.000 μέλη και ήδη για το 2010 έχει έλλειμμα 11 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό η ετήσια δαπάνη για μισθούς ιατρικού προσωπικού είναι 245.603,18, για το διοικητικό 452.929,23. Το κύριο πρόβλημα παραμένει η είσπραξη του αγγελιόσημου και σύμφωνα με τον ΕΔΟΕΑΠ αποφασίστηκαν μέτρα για την αύξηση αυτών των εσόδων. Θα γίνουν προσφυγές εναντίον ΜΜΕ που δεν αποδίδουν το 3% από τις εισφορές των εργαζομένων τους. Με βάση τον προϋπολογισμό για το 2011 προβλέπονται έσοδα 60.710.000,00 και 60.476.233 έξοδα.


(αναδημοσίευση από Παρασκευή & 13)
http://www.paraskevi13.com/?p=14964

Δεν υπάρχουν σχόλια: