mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Στην Επιτροπή Ανταγωνισμού η κόντρα ΟΤΕ – Nova

(αναδημοσίευση από Ισοτιμία, Σάββατο 11 Δεκεμβρίου)

ΕΡΕΥΝΑ για τις συμφωνίες τηλεοπτικού περιεχομένου σε δορυφορικές συνδρομητικές πλατφόρμες ξεκίνησε η Επιτροπή Ανταγωνισμού μετά την προσφυγή του ΟΤΕ κατά της ιδιοκτήτριας εταιρείας της Nova, Forthnet. Στο επίκεντρο της διαμάχης βρίσκεται το «κλείδωμα» των τηλεοπτικών καναλιών ελεύθερης μετάδοσης από τη Νοva, τα οποία διεκδικεί και ο ΟΤΕ για τη δική του δορυφορική πλατφόρμα ConnX Sat, που προγραμματίζει να βγάλει στον αέρα στο τέλος του έτους.



Η προσφυγή κατατέθηκε στην Eπιτροπή Ανταγωνισμού μετά από αρκετό διάστημα κατά το οποίο ο ΟΤΕ προσπάθησε να κλείσει συμφωνία με τα ιδιωτικά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας, προκειμένου να τα ανεβάσει όπως και η Nova στη δική του συνδρομητική πλατφόρμα. Στα τεστ σήματος που κάνει στη δορυφορική εκπομπή των «μπουκέτων» του στον Hellas Sat ο ΟΤΕ εμφανίζει τα σήματα των κρατικών καναλιών της ΕΡΤ και του Alter. Τα ιδιωτικά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας έχουν συμφωνία με τη Nova και δεν θα μπορούσαν να τη σπάσουν. Το ερώτημα ωστόσο που καλείται να απαντήσει η Επιτροπή Ανταγωνισμού είναι αν η Forthnet είναι υποχρεωμένη να παράσχει και σε έτερη ανταγωνιστική δορυφορική πλατφόρμα περιεχόμενο που μεταδίδεται κατά κύριο λόγο με ελεύθερο επίγειο σήμα.

http://www.isotimia.gr/default.asp?pid=24&ct=20&artid=90671

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Όταν ήταν να ρίξει λεφτά ο ΟΤΕ στο ποδόσφαιρο για να πάρει τα δικαιώματα μην τον είδατε, τώρα στο τσάμπα ψήνεται. Συνέχεια στη γλίτσα...