mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Πονάει χέρι, κόβει κεφάλι

Περί ΕΡΤ πάλι ο λόγος. Εντάξει η Έλλη Στάη συμφώνησε τελικά να ανέβει στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής και να αναλάβει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων από τα μέσα Ιανουαρίου. Εντάξει επίσης, θα αλλάξει ολόκληρο το μοντέλο των ειδήσεων της κρατικής  ΤV για να στηθεί επάνω της. Και εντάξει, θέλουν να αυξήσουν τα ποσοστά τηλεθέασης, να δώσουν αέρα, κ.λ.π. Τον Πάγκαλο όμως τον ρώτησαν; Τους άλλους υπουργούς που εκφράζουν διαμαρτυρίες για το ότι τα δελτία της ΕΡΤ δεν ...παίζουν την κυβέρνηση, τους ρώτησαν; (αποκαλυπτικά τα όσα έγραψε πριν μέρες το http://mediabrief.wordpress.com/2010/12/15) για τα παράπονα του ΠΑΣΟΚ.
Το μείζον θέμα όμως για την κρατική τηλεόραση είναι αν έχει σκοπό να υποστηρίξει τις υπηρεσίες και δραστηριότητες της. Στην περίπτωση της "Ραδιοτηλεόρασης" δεν φαίνεται να το κάνει. Επειδή επί της προηγούμενης διοίκησης εκτοξεύθηκε το κόστος (όπως παντού εξάλλου)λειτουργίας σκέφτονται να την κλείσουν! Το κόστος δεν οφείλεται στους πολλούς εργαζομένους, αντιθέτως βγαίνει "ηρωϊκά" όπως λέγεται από ελάχιστο προσωπικό. Οφείλεται όμως σε μια ...αποθήκη η οποία ενοικιάζεται με υπέρογκο ποσό (αλήθεια είναι τα 50.000 ενοίκιο κάθε μήνα;) για να φυλάσσονται τα CD που αφειδώς τυπωνόταν το προηγούμενο διάστημα.


Και έτσι επειδή η διοίκηση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που δημιούργησε η προηγούμενη διοίκηση σχεδιάζει να κόψει ολόκληρο το περιοδικό της "Ραδιοτηλεόρασης".  Και στη θέση του να δημιουργηθεί ένα on line τηλεοπτικό περιοδικό στο Internet. Και έτσι η ΕΡΤ θα γίνει δέσμια των άλλων tv περιοδικών και θα παρακαλάει, θα δίνει ανταλλάγματα, θα διαπραγματεύεται για να έχει ένα εξώφυλλο ή μια συνέντευξη. Αν την έχει ποτέ....
Έτσι θα αντιμετωπίσουν και όλα τα υπόλοιπα θέματα άραγε; Γιατί από υπέρογκα κόστη άλλο τίποτε στην ΕΡΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: