mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Θα μάθουν οι αναγνώστες τις "αξίες" του ΔΟΛ: Aπολύσεις, ψέμματα

Κυνικά, ψυχρά ο ΔΟΛ ανακοινώνει μετά τις 20 απολύσεις πως σταματάει. Και ποιός πλέον μπορεί να πιστέψει τους εκδότες;

Λίγο νωρίτερα εστάλη έγγραφο στην ΕΣΗΕΑ από την Ένωση ιδιοκτητών (ΕΙΗΕΑ) με το οποίο ζητείται από την Ένωση να στείλει γραπτώς την πρόταση της για συλλογική σύμβαση εργασίας! Ένας μετά τον άλλο οι εκδότες διαρρέουν πως είναι έτοιμοι να υπογράψουν κλαδική σύμβαση με μηδενικές αυξήσεις και μείωση αμοιβών για την εργασία της Κυριακής. Παράλληλα διαφόρων ειδών "ενσωματωμένων" συντακτών σκίζουν τα ιμάτια τους υποσχόμενα-αντί της ιδιοκτησίας- έως και αυξήσεις 2% στους μισθούς, αρκεί να μην συμφωνήσουν οι δημοσιογράφοι με τη 48ωρη απεργία. (ναι συνέβη κι αυτό σε τηλεοπτικό κανάλι στο οποίο όταν το σωματείο έκανε επαφή με την εκπρόσωπο της διεθνούς ιδιοκτησίας το μόνο που έμαθε είναι ότι θα υπάρξει επικοινωνία με την Ένωση Ιδιοκτητών καναλιών. Και βεβαίως δεν δόθηκε καμία διαβεβαίωση για μη απολύσεις, πολύ περισσότερο για αυξήσεις επειδή το κανάλι πάει καλά...)



Στον 902 TV βρήκαν ευκαιρία και απέλυσαν 6 τεχνικούς. Και σε κυριακάτικη εφημερίδα απολύθηκε αθλητικός συντάκτης, λόγω περικοπών και αφού προηγουμένως συνεργάτης της εφημερίδας, στέλεχος σε άλλο όμιλο, αποδέχθηκε να δίνει αυτός τις αθλητικές ειδήσεις (δεν ξέρουμε αν θα το κάνει δωρεάν ή έναντι ευτελούς ποσού).

Οι εργαζόμενοι στο "Βήμα" καλούν σε απεργία διαρκείας στον ΔΟΛ και αυτό είναι το μόνο μήνυμα των σωματείων προς την εταιρεία.

Το ψήφισμα της γενικής συνέλευσης του "Βήματος"

Η Γενική Συνέλευση του Βήματος, που συνεκλήθη επειγόντος όταν ξεκίνησαν πάλι ξαφνικές απολύσεις, παραβιάζοντας τις συμφωνίες της εργοδοσίας με τα σωματεία μας και πετώντας στα σκουπίδια την επίσης ομόφωνη απόφασή μας της Γενικής Συνέλευσης της 27/11/2010, αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:

1) Κηρύσσεται διαρκής γενική συνέλευση στο αμφιθέατρο και αδυνατούμε να δουλέψουμε σε οποιοδήποτε έντυπο ή ηλεκτρονική έκδοση του Βήματος και του ιντερνέτ, ένθετα, κλπ.

2) Ζητάμε από τα σωματεία μας να κηρύξουν αμέσως απεργία διαρκείας στο Βήμα και σε όλα τα τμήματά του (ένθετα, ιντερνέτ, pdf, κλπ.), έως ότου η εργοδοσία πάρει πίσω όλες τις απολύσεις και καταβάλει και όλους τους μισθούς για τις ημέρες που θα χρειαστεί με υπαιτιότητα της εργοδοσίας να απεργήσουμε.

Επίσης ζητάμε από τα σωματεία μας να προωθήσουν την έμπρακτη συμπαράσταση όλων των εργαζομένων σε όλο τον όμιλο (Νέα, Εξέδρα, in.gr, ΒήμαFM, κλπ.), το οποίο στην πράξη δεν μπορεί να σημαίνει παρά απεργία σε όλο τον ΔΟΛ.

3) Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μην κυκλοφορήσει το Βήμα της Κυριακής μεθαύριο, ιδιαίτερα κάνοντας έκκληση στα αδελφά σωματεία της παραγωγής μετά το δικό μας στάδιο να κόψουμε την κυκλοφορία του τωρινού Κυριακάτικου που με εξαπάτηση μας έβαλαν να ετοιμάσουμε πολύ νωρίτερα απ’ό,τι συνηθίζεται ακριβώς για να μας απολύσουν χωρίς να μπορούμε να αντιδράσουμε.

4) Ζητάμε από τα σωματεία μας να ακολουθήσουν τον ίδιο αγωνιστικό δρόμο σε όλα τα μαγαζιά που παραβιάζουν συμβάσεις και απολύουν ομαδικά.


Ανακοίνωση διοίκησης ΔΟΛ

Μετά την αναστολή της έκδοσης του καθημερινού Βήματος κατέστη αναγκαία και ανακοινώθηκε η διακοπή της συνεργασίας με 28 συναδέλφους . Καταβλήθηκε προσπάθεια ορισμένοι να αξιοποιηθούν και σε άλλα έντυπα του ΔΟΛ και έτσι ο αριθμός περιορίστηκε στους 20. Δεν θα υπάρξουν άλλες αποχωρήσεις»

Δεν υπάρχουν σχόλια: