mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

H Μπήλιω ανεβαίνει ραδιομέγαρο στο Mega μετράνε ζημιές*

* news, η έκδοση της εβδομάδος

Πέρασαν οι εσωτερικές εκπομπές
Πέρασαν από το ΔΣ της ΕΡΤ οι εσωτερικές εκπομπές στη ΝΕΤ και την ΕΤ-1 με τους Μπήλιω Τσουκαλά, Γιώργο Αμυρά και Γιώτα Τσιτσιμπίκου. Οι δυο καθημερινές εκπομπές «Έχει γούστο» για τη ΝΕΤ και «Μένουμε Ελλάδα» για την ΕΤ-1 θα χρειαστούν και τους συμβασιούχους που αναμένεται να ανέβουν στο Ραδιομέγαρο εντός του Δεκεμβρίου.

Ζημιές άνω των 13 εκατ. ευρώ
Το κακό οικονομικό κλίμα και τις πρωτοβουλίες για νέες περικοπές στο Mega στο επίπεδο του προγράμματος επιβεβαιώνουν τα στοιχεία του 9μηνου για την «Τηλέτυπος». Οι ζημιές για το διάστημα αυτό αυξήθηκαν από 2,1 εκατ. ευρώ το 2009 σε 13,9 εκατ. για το 2010 ενώ η εκτίμηση για το 12μηνο είναι πως οι ζημιές θα αυξηθούν κι άλλο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας υπάρχει πτώση πωλήσεων καστά 12,61%. Το πλέον ανησυχητικό είναι ότι η εταιρεία εκτιμά πως υπάρχει κίνδυνος να μην μπορεί να εισπράξει τις απαιτήσεις της από πελάτες. Πρόκειται ουσιαστικά για περιγραφή των προβλημάτων που εντοπίζονται στη διαφημιστική αγορά. Ειδικότερα για την αντιμετώπιση αυτών των κινδύνων το Mega δηλώνει πως έχει λάβει επιπλέον μέτρα όπως «αξιολόγηση των πελατών και επιλογή των κατά το δυνατό αξιόπιστων και φερέγγυων, μερική λήψη μορφής εγγύησης έναντι της τιμολόγησης μερική ασφάλιση εισπρακτέων ποσών».

Νέοι σε παλιό ΕΣΡ
Μετά από 13 μήνες καθυστέρηση ορίζονται από τη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής τρία μέλη στο ΕΣΡ, η δημοσιογράφος Λίνα Αλεξίου και ο δικηγόρος Γιώργος Στεφανάκης ενώ ανανεώνεται η θητεία του Κ. Τσουράκη.

Όλη η TV παράνομη
Με νέα προσφυγή στο ΣτΕ απαντά σύμφωνα με πληροφορίες μας το CBS με επιχείρημα ότι όλοι οι σταθμοί λειτουργούν παράνομα· άρα το κανάλι δεν μπορεί να βάλει λουκέτο με απόφαση του ΕΣΡ!



Επιλεκτική ενημέρωση

Σε αντίθεση με το Mega που ενημέρωσε όλους τους συντάκτες ΜΜΕ, ο νέος γενικός διευθυντής του ΑΝΤ1 επιλέγει ελάχιστους δημοσιογράφους για να τους πληροφορήσει για την αλλαγή στρατηγικής του ομίλου στην Ελλάδα. Οι πληροφορίες πάντως για επικείμενες μαζικές απολύσεις στο κανάλι δεν κρύβονται.

Νέα πρόταση Κ. Σαραντόπουλου

Με «απολύσεις» σε μια υπό πτώχευση εκδοτική εταιρεία και πρόταση να λάβουν μόνο τους τρεις μισθούς τους και να χαρίσουν την αποζημίωσή τους, επανήλθε ο Κ. Σαραντόπουλος στους εργαζόμενους της «Απογευματινής».

Οι απολύσεις γίνονται αποχωρήσεις

Ανέστειλε τις 28 απολύσεις o ΔΟΛ μετά τον μαχητικό αποκλεισμό του κτιρίου στην οδό Μιχαλακοπούλου και την 48ωρη απεργία που κήρυξε η ΕΣΗΕΑ. Μετά τη μικρή «νίκη», είναι ανοιχτό και προς διαπραγμάτευση ζήτημα η αποχώρηση μεγάλου αριθμού δημοσιογράφων από το «Βήμα».

Αμηχανία για την επόμενη μέρα

Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 8 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε ο Γ. Αλαφούζος στο ΣΚΑΪ μετά το τέλος της επιχείρησης «ατομικές συμβάσεις». Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν ότι η άρνηση υπογραφής δεν στηρίχτηκε από την ΕΣΗΕΑ.

Μαχητική αντίδραση στα ΜΜΕ

Η διαδήλωση των εργαζομένων στα ΜΜΕ την περασμένη Τρίτη ήταν μαχητική και ογκώδης. Και έκλεισε με άτυπη διακλαδική γενική συνέλευση στην οποία συμφωνήθηκε κείμενο 7 σημείων προς τις γενικές συνελεύσεις σε όλα τα Μέσα. Στις προτάσεις περιλαμβάνονται εκτός από τη 48ωρη απεργία, κινητοποιήσεις σε όποια επιχείρηση ΜΜΕ δεν δεσμεύεται στην τήρηση των κλαδικών συμβάσεων.

Θα καταφέρει να τους πληρώσει (;)

Με ανακοίνωσή της η «Ελεύθερη Τηλεόραση», ιδιοκτήτρια του Alter, διαψεύδει τις πληροφορίες της στήλης ότι επήλθε σύγκρουση μεταξύ των δυο βασικών της μετόχων και ότι είναι κοντά σε ελεγχόμενη πτώχευση. Δηλώνει ανάμεσα στα άλλα ότι οφείλει στους εργαζόμενους 453 χιλιάδες ευρώ από τη μισθοδοσία του Οκτωβρίου που εκτιμά ότι θα καταφέρει να καταβάλει.

●●●Συγχώνευση δια απορροφήσης αποφάσισαν τα Δ.Σ. των ΔΟΛ και της κατά 100% θυγατρικής Μιχαλακοπούλου Τουριστική Κτηματική Εκδοτική και όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του ομίλου η «συγχώνευση εντάσσεται στο πλαίσιο της απλοποίησης της δομής του Ομίλου ΔΟΛ και της εξοικονόμησης πόρων».

●●● Με αρκετές αλλαγές δίνεται από την ΕΙΡΑ η προκήρυξη της ΑΕΜΑΡ για τις μετρήσεις ακρόασης. Εντός 50 ημέρων οι ενδιαφερόμενες εταιρείες θα πρέπει να καταθέσουν την πρόταση τους. Η μέθοδος παραμένει ίδια, τηλεφωνικές μετρήσεις, αλλά υπάρχει αλλαγή στην παρουσίαση του αναγκαίου δείγματος σύμφωνα με δημογραφικά στοιχεία και τον ορισμό ασυμβίβαστου για όποια εταιρεία αναλάβει τις μετρήσεις. Σύμφωνα με αυτό δεν θα μπορεί να διενεργεί ποιοτικές μετρήσεις για λογαριασμό ραδιοφωνικών σταθμών

●●● Μεγάλα σχέδια φαίνεται να έχει το Blue Sky στο οποίο ξαφνικά εκτός από την Έμυ Λιβανίου που ανέλαβε το δελτίο, εκπομπή μαγειρικής πήρε η Βέφα Αλεξιάδου, ενώ συζητά και η Εύη Αδάμ για εκπομπή. Το κανάλι δηλώνει πως μπαίνει και στην παραγωγή τηλεοπτικών σειρών!

●●● Πρώτο παρέμεινε και τον Νοέμβριο το κεντρικό δελτίο του Μega, με μεγάλη διαφορά από το δεύτερο Alter. Η είδηση ωστόσο είναι η μεγάλη αύξηση του κοινού στη ζώνη των 20:00. Περισσότερα από 2.500.000 άτομα παρακολούθησαν κατά μέσο όρο τα 4 δελτία εκείνης της ώρας.

●●● Το FX, κανάλι που μεταδίδεται συνδρομητικά μέσω Nova και ConnX TV, θα προβάλλει τη νέα σειρά φαντασίας Caprica. Πρόκειται για την απαρχή του Battlestar Galactica που μεταδιδόταν έως πρόσφατα από το κανάλι έως τον 3ο του κύκλο. Και ενώ οι φαν της σειράς ανέμεναν για φέτος τον 4ο και τελευταίο κύκλο της που δίνει απαντήσεις στα ερωτήματα για τους cyberCylons, το κανάλι φέρνει το Caprica με το οποίο η ιστορία γυρίζει 58 χρόνια πίσω.

●●● Η τρισδιάστατη εικόνα μετά τον κινηματογράφο αρχίζει να κατακτά και την τηλεόραση παρά τη δυσκολία του εγχειρήματος αλλά και τα αμφίβολα αποτελέσματα όσον αφορά την τηλεθέαση και τα διαφημιστικά έσοδα. Μετά την έναρξη λειτουργίας τηλεοπτικού σταθμού με αθλητικά προγράμματα σε 3D από το BSkyB στη Βρετανία, η πρώτη τηλεοπτική σειρά «Tokyo Control» θα βγει σε παγκόσμια πρώτη στην Ιαπωνία τον Ιανουάριο του 2011.

●●● Την εμπορική εκμετάλλευση των ραδιοφωνικών σταθμών Love radio 97,5 και Happy Radio 932 αναλαμβάνει η Realgroup.

●●● Ο ΣΕΒ ζήτησε να καταργηθούν το αγγελιόσημο και το ανταποδοτικό τέλος στην ΕΡΤ, προκαλώντας αντιδράσεις στο Ραδιομέγαρο.

●●● Η ΠΟΣΠΕΡΤ πάντως έστειλε τον πίνακα με τα τέλη υπέρ κρατικών φορέων τηλεόρασης στην Ευρώπη, όπου φαίνεται ότι στη χώρα μας τα ποσά είναι από τα χαμηλότερα.

●●● Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχεδιάζει να αυξήσει τη χρηματοδότηση του Euronews για την καλύτερη επικοινωνία της ευρωπαϊκής πολιτικής.

●●● Υπέγραψε ο Γιώργος Πεταλωτής την πράξη επιχορήγησης του ΑΠΕ-ΜΠΕ και έτσι λύθηκε το τεχνικό πρόβλημα, λόγω του οποίου οι συντάκτες είχαν ενημερωθεί πως θα καθυστερήσει η μισθοδοσία του Νοεμβρίου.

●●● Τέταρτο λουκέτο στην Πάτρα μέσα σε ένα χρόνο. Ανέστειλε την κυκλοφορία της η εφημερίδα «Εβδομάδα».

●●● Το γραφείο του στην Αθήνα κλείνει το αραβόφωνο δίκτυο «AlJazeera».

●●●Το σύνολο σχεδόν της αγοράς εκδήλωσε ενδιαφέρον στους 3 διαγωνισμούς του Υπουργείου Παιδείας, συνολικού προϋπολογισμού 2,5 εκατ. ευρώ, για την προβολή δράσεων του Επιχειρησιακού Προγράμματος Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση. 19 εταιρείες μετέχουν είτε σε κοινοπραξίες είτε μεμονωμένα.

●●●Στο μεταξύ ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας δήλωσε πως για τις αποπληρωμές των αναδόχων, θέμα που έθεσε η ΕΔΕΕ με επιστολή της, «υιοθετήθηκε το μοντέλο της ανά δίμηνο πιστοποίησης των εργασιών και της αντίστοιχης πληρωμής τους».

●●●Με αλλαγές πραγματοποιείται στις 8 Δεκεμβρίου στο Θέατρο Badminton η τελετή απονομής των Ermis Awards 2010. Η Τελετή Απονομής θα γίνει πάλι σε δυο μέρη και για πρώτη φορά θα συνυπάρξουν όλες οι ενότητες των βραβείων στις δυο διαδοχικές τελετές.

Πηγή: http://www.isotimia.gr/default.asp?pid=24&ct=20&artid=90347

Δεν υπάρχουν σχόλια: