Προβληματισμός, ανησυχία, θολούρα. Σύσσωμος σχεδόν ο κλάδος λέει πως νιώθει ηττημένος. Λογικό. Απολύτως. Αφού ελάχιστοι πίστεψαν στην 48ωρη απεργία. Και κάπως έτσι φθάσαμε σήμερα να ζητά ο Σταύρος Ψυχάρης ως πρόεδρος της ΕΙΗΕΑ από το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ να πάρει θέση για την κίνηση της Μάνιας Τεγοπούλου να εκδώσει τις εφημερίδες της στη διάρκεια της 48ωρης απεργίας με τη σύμφωνη γνώμη των συντακτών τους.
Φυσικά και δεν λέγεται επίσημα τίποτε για τη συλλογική σύμβαση εργασίας για την οποία-υποτίθεται- έγινε η σημερινή συνάντηση στα γραφεία της Ένωσης Ιδιοκτητών.
Α, ορίστηκε νέα συνάντηση στις 13 Ιανουαρίου.
Μέχρι τότε οι δημοσιογράφοι μπορούν και μόνοι τους να καταστρέψουν το σωματείο τους, να συμφωνήσουν στην υπογραφή επιχειρησιακών συμβάσεων, ατομικών και πάει λέγοντας. Εδώ που τα λέμε, οι περισσότεροι είναι ήδη έτοιμοι αλλά αναζητούν το θεωρητικό περίβλημα για να το σερβίρουν. Στους εαυτούς τους και στους άλλους.
Εν τω μεταξύ είναι κάτι περισσότερο από φανερό πως οι εκδότες επιδιώκουν μειώσεις στο ύψος των αποδοχών, η πρόταση Μπόμπολα για μείωση στην εργασία Κυριακής είναι η πιο "φιλική" ως τώρα πρόταση που ακούστηκε. Υπάρχει και η άλλη για μείωση κατά 15% στο ύψος όλων των αποδοχών ανεξαρτήτως σύμβασης. Επίσης εννοείται ότι οι διεργασίες για λειτουργία ενιαίων news room συνεχίζονται όχι προς εκσυγχρονισμό της δημοσιογραφικής εργασίας αλλά στην κατεύθυνση της εντατικοποίησης και νέων απολύσεων. (για όσους δεν κατάλαβαν. Πόσο είπαμε πως είναι ο πρώτος μισθός στην ΕΡΤ; Και πόσο το πλαφόν στα "στελέχη;".
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου