mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Τι ακριβώς συμβαίνει στον ΑΝΤ1;

Την περασμένη Δευτέρα ο νέος γενικός διευθυντής του ΑΝΤ1 Αλεξάντερ Χόλαντ κάλεσε σε δείπνο ορισμένους μόνο δημοσιογράφους. Το νόημα ήταν να γνωρίσει τους δημοσιογράφους (μόνο 4 κυριακάτικα φύλλα ήθελε;) και να μιλήσει για τις "προσπάθειες του να ανεβάσει τα έσοδα". Φυσικά ήταν αδύνατον να κρυφτεί ότι οι περικοπές είναι μέσα στο πρόγραμμα.Και μάλιστα θα γίνουν σύντομα. Μια εβδομάδα μετά τα σενάρια περικοπών υλοποιούνται με, καταρχήν, 15 απολύσεις. Άλλοι λένε για 22 απολύσεις. Κατ' άλλα ο κ. Χόλαντ δήλωνε συχνά πως δεν είναι στόχος του η μείωση του προσωπικού αλλά η περιστολή κόστους...
Οι απολύσεις χτυπήσανε σε μεγαλύτερο βαθμό τους τεχνικούς και όπως όλα δείχνουν θα συνεχιστούν. Για αύριο έχει ήδη ανακοινωθεί στάση εργασίας από την ΕΤΙΤΑ από τις 5.00 το πρωί ως και τη 1.00 το μεσημέρι (παρακάτω η ανακοίνωση του σωματείου). Έγιναν ωστόσο και απολύσεις δημοσιογράφων.
Και όλα αυτά γίνονται ενώ ο ΑΝΤ1 συνεχίζει να δείχνει "ενδιαφέρον" για "επενδύσεις" εκτός ελληνικής αγοράς, λειτουργεί γραφείο στο Λονδίνο και -για να μην ξεχνιόμαστε- έχει στο portofolio του τα χρήματα από την πώληση της Nova Televizia. Η ανακοίνωση του, τότε, έλεγε περήφανα πως πούλησε το βουλγάρικο κανάλι έναντι 620 εκατομμυρίων ευρώ. Το κανάλι στον ισολογισμό του παρουσίασε ζημιές άνω των 50 εκατομμυρίων ευρώ για την οικονομική χρονιά (Ιούλιος 2009-Ιούνιος 2010). Και ενώ η μεγάλη διαφημιστική πτώση χτυπά ανηλεώς το Mega και το Star, ο ΑΝΤ1 εμφανίζει άνοδο (κατά 8%) της διαφημιστικής του δαπάνης.
Με βάσει όλα τα παραπάνω δημιουργούνται εύλογα ερωτηματικά. Ναι η κατάσταση μπορεί να είναι πράγματι δύσκολη για την τηλεόραση, έτσι όπως την έφτιαξαν, τη λειτούργησαν και την διηύθυναν τα σημερινά στελέχη της. Ναι, όλα τα κανάλια αναζητούν το καθένα με τον τρόπο του ιδιοκτήτη του ή των στελεχών του, τρόπους να αντιμετωπίσει αυτήν την κρίση. Σε όλες τις περιπτώσεις όμως υποτίθεται πως πρόθεση είναι να κρατηθούν τα τηλεοπτικά κανάλια εν...ζωή. Να λειτουργήσουν δηλαδή. Να μη βάλουν λουκέτο. Οι κινήσεις όμως του ΑΝΤ1 δεν οδηγούν σε τέτοιο συμπέρασμα. Αντιθέτως η τόσο μεγάλη πίεση για ακόμη περισσότερες μειώσεις, απολύσεις, περικοπές, δημιουργούν εύλογα υπόνοιες πως η επιχείρηση θέλει να ξεφορτώσει για να κάνει στο άμεσο μέλλον κάτι άλλο. Το τι ακριβώς είναι αυτό μόνο να το φανταστούμε μπορούμε...

Ανακοίνωση ΕΤΙΤΑ



8ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΝΤ1 - ΤΡΙΤΗ 7.12.2010

06-12-2010

Αθήνα, 6 Δεκεμβρίου 2010 Αρ. Πρωτ: 1096


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. κηρύσσει 8ωρη στάση εργασίας για την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010 από ώρα 05.00π.μ. της Τρίτης μέχρι και ώρα 13.00μ.μ. της ίδιας μέρας (Τρίτης 7 Δεκεμβρίου 2010) στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ την προσπάθεια της Διοίκησης του ΑΝΤ1 να μειώσει το προσωπικό της επιχείρησης του Σταθμού με απολύσεις. «Με αγάπη» ακόμα και οι απολύσεις ! Φροντίζοντας και μεριμνώντας για τα πάντα όπως αναφέρεται στην εκπομπή της κυρίας Κυριακού, φρόντισε για 13 οικογένειες συναδέλφων μας να περάσουν χαρούμενες γιορτές στο δρόμο. Έτσι δείχνει το κοινωνικό του πρόσωπο ο ΑΝΤ1! Για άλλη μια φορά, η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο.

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι είμαστε αποφασισμένοι να μην αφήσουμε να χαθεί ούτε μια θέση εργασίας. Αυτός είναι ο στόχος μας. Δεν θα επιτρέψουμε απολύσεις εργατικού δυναμικού στον βωμό του κέρδους. Να μην υπάρξει καμία δυσμενής αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από την Διοίκηση του ΑΝΤ1 να δεσμευθεί ότι δεν θα χαθεί ούτε μία θέση εργασίας. Δεν περισσεύει κανένας εργαζόμενος!

ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους τεχνικούς στον ΑΝΤ1, μέλη μας και μη, να μετάσχουν μαζικά και δυναμικά στη στάση εργασίας.

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: