mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Άντε να σηκωνόμαστε από τις καρέκλες μας.

Μετά τη μικρή νίκη στο ΔΟΛ και ενώ οι διαπραγματεύσεις για τις ....απολύσεις στο "Βήμα" θα συνεχιστούν, έγιναν αθόρυβα νέες απολύσεις στο "Έθνος". Το ίδιο είχε συμβεί πάλι στην ίδια εφημερίδα όταν έγινε η πρώτη κόντρα στο ΔΟΛ με την απεργία της ΕΠΗΕΑ. Φαίνεται ότι στο συγκρότημα Μπόμπολα πιάνει περισσότερο η αθόρυβη μέθοδος. Η εκπρόσωπος Ιωάννα Ηλιάδη καλεί σήμερα σε γενική συνέλευση (παρακάτω η επιστολή της).
Την ίδια ώρα το "Ποντίκι"στη σημερινή έντυπη έκδοση του μιλά για 80(!) απολύσεις (αθόρυβες) επίσης στο Mega. Και στον ΑΝΤ1 συνεχίζεται το πρόγραμμα μαζικών απομακρύνσεων με πρόσχημα την αλλαγή στρατηγικής. (ούτε εκεί ακούμε κάποια αντίδραση). Το απόγευμα επίσης προγραμματίζεται γενική συνέλευση στην Ελευθεροτυπία ενώ παράλληλα κυκλοφορεί μαζικά το ψήφισμα της Διακλαδικής συνέλευσης τη 30ης Νοεμβρίου στην ΕΣΗΕΑ.

Η επιστολή στο Έθνος

Συνάδελφοι,

Οι απολύσεις συναδέλφων μας από την εφημερίδα, όχι απλά συνεχίζονται αλλά εντείνονται. Μετά τις πρόσφατες απολύσεις στην διόρθωση και στους φωτογράφους, σειρά είχαν χθες το βράδυ τρεις συνάδελφοι από το ατελιέ (δύο από το Κυριακάτικο και μια από το καθημερινό). Παράλληλα καλλιεργείται κλίμα εκφοβισμού μας με διαρροή πληροφοριών για μαζικές απολύσεις, για να μας αποτρέψουν να μιλήσουμε. Η κατάσταση δεν πάει άλλο. Οι απολύσεις πρέπει να σταματήσουν και οι πρόσφατες απολύσεις να ανακληθούν. Πρέπει τόσο η ΕΣΗΕΑ, αλλά και ο καθένας από εμάς να λάβει θέση.
Σας καλώ σε έκτακτη Γενική Συνέλευση σήμερα στις 15:30 το μεσημέρι, στον πρώτο όροφο του κτιρίου για να συζητήσουμε και να προγραμματίσουμε τις κινήσεις μας.


Λόγω του εκτάκτου της κατάστασης, σας παρακαλώ να ειδοποιήσετε και τους άλλους συναδέλφους που τυχόν δεν έχουν προφθάσει να ενημερωθούν. Πρέπει να είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι για να αντιμετωπίσουμε την επίθεση που δεχόμαστε.

Η Εκπρόσωπος των συντακτών στο Μεικτό της ΕΣΗΕΑ

Ιωάννα Ηλιάδη

Δεν υπάρχουν σχόλια: