mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Πάλι για το ΑΠΕ και τη ΔΕΚΟ...ποίηση του

Τελικά και παρά την απόφαση του ΔΣ του ΑΠΕ που σύμφωνα με πληροφορίες, λέει όχι στη ...ΔΕΚΟποίηση του Αθηναϊκού Πρακτορείου, η εντολή για μείωση των μισθών κατά 10% θα προχωρήσει!
Οι εξελίξεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ σίγουρα έχουν ενδιαφέρον. Όπως μαθαίνουμε βρέθηκαν τα ίχνη στην αποστολή του επίμαχου email με τη λίστα των μισθών των δημοσιογράφων από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Τα ίχνη οδηγούν σε δυο ηλεκτρονικούς υπολογιστές, άρα αυτοί που κατέθεσαν τη μήνυση θα μπορέσουν να μάθουν περισσότερα.
Σήμερα επίσης συνεδρίασε το ΔΣ του ΑΠΕ όπου και πάλι ετέθη το ζήτημα της νόμιμης ή μη συμμετοχής του εκπροσώπου των εργαζομένων. Τα 7 μέλη ψήφισαν και το αποτέλεσμα ήταν 4 υπέρ της παραμονής, δυο λευκά και ένα κατά. Ο διευθυντής του Πρακτορείου δεν αποδέχθηκε την απόφαση. Το γιατί είναι ολόκληρη ιστορία (δεν ξέρουμε: για γέλια ή για κλάματα;)



Σύμφωνα με το ρεπορτάζ παρουσιάστηκε γνωμοδότηση νομικού συμβούλου, όχι του ΑΠΕ αλλά ιδιώτη, εξωτερικού συνεργάτη(;) ο οποίος θα αμειφθεί για αυτή την "υπηρεσία", σύμφωνα με την οποία ο Μ.Ψύλλος δεν πρέπει να μετέχει στο ΔΣ. Έτσι η συμμετοχή του και στην ψηφοφορία για την παραμονή του, κρίθηκε από τη διεύθυνση άκυρη, άρα δεν υπάρχει απόφαση απόλυτης πλειοψηφίας!
Το τρίτο και εξίσου σημαντικό είναι το όχι που είπε το ΔΣ του Πρακτορείου στη μετατροπή του ΑΠΕ-ΜΠΕ σε ΔΕΚΟ. Επιβεβαιώθηκε μάλιστα ο σεβασμός στην τήρηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Την ίδια ώρα όμως απορρίφθηκε η πρόταση να μην δοθεί εντολή στο λογιστήριο για περικοπές ύψους 10% στους μισθούς, πρόταση που απορρίφθηκε!
Όλα αυτά βέβαια οδηγούν σε ερωτήματα. Δηλαδή το ΑΠΕ δεν θα είναι ΔΕΚΟ αλλά θα κάνει μειώσεις μισθών κατά 10%;
Και γιατί τόση επιμονή στη συμμετοχή του Μ.Ψύλλου στο ΔΣ του Πρακτορείου;

Δεν υπάρχουν σχόλια: