mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Στις μέσα σελίδες για τα ΜΜΕ *

* news, η έκδοση της εβδομάδας


** Χωρίς απαντήσεις αλλά και επίσημα έγγραφα-ντοκουμέντα παραμένουν ακόμη οι σοβαρές καταγγελίες από sites και blogs στη Θεσσαλονίκη, μεταξύ αυτών και του Χάρρυ Κλύνν, για επιδότηση της εφημερίδας «Μακεδονίας». Γράφτηκε χωρίς κάνεις από την κυβέρνηση να το διαψεύσει πως «δόθηκε» επιχορήγηση 14,5 εκατ. ευρώ στην εφημερίδα «Μακεδονία». Επειδή αντίστοιχη απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης δεν αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» θα είχε ενδιαφέρον η αποσαφήνιση της καταγγελίας και από τις δυο πλευρές. υπάρχει τρόπος να πάρει επιχορήγηση συγκρότημα Τύπου το οποίο εφαρμόζει την εκ περιτροπής εργασία επειδή δεν βγαίνει οικονομικά;
** Με σφοδρότητα ξέσπασε ο νέος γύρος διαμάχης για τη δημοσίευση ή μη των ισολογισμών στον Τύπο. Και ενώ οι επιχειρήσεις επανέρχονται στο αίτημα τους να καταργηθεί η υποχρέωση δημοσίευσης, στο εκδοτικό μέτωπο αναζωπυρώνεται η μάχη ενόψει του νέου θεσμικού πλαισίου για τα ΜΜΕ.
** Ως «προβληματικό» παιδί του RTL group αναφέρεται επίσημα πλέον ο Alpha εξαιτίας των συνεχιζόμενων ζημιών του που για το 2010 καταμετρούνται στα 20 εκατ. ευρώ. Ο διευθύνων σύμβουλος του RTL Γκ. Τσάϊλερ σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «La Voix» του Βελγίου δήλωσε πως το RTL ενδιαφέρεται για την εξαγορά δυο φλαμανδικών καναλιών που έθεσε προς πώληση η ProSieben-Sat1.
** Σε συγκρότηση ομάδας εργασίας για την έρευνα θεμάτων του Τύπου και της διανομής καθώς και της αγοράς των ΜΜΕ προχώρησε η Επιτροπή Ανταγωνισμού. Συντονιστής της ομάδας ανέλαβε ο Παύλος Παπαδημητρίου
** Την αντίθεση του στις ενέργειες του Ηλία Μάτσικα στη διεύθυνση του ΑΠΕ εξέφρασε ο Γιάννης Μιχελάκης στην μεταξύ τους συνάντηση.
** Εκπομπή με διεθνή θέματα μέσω της αξιοποίησης του ευρύτατου δικτύου ανταποκριτών σχεδιάζει να βγάλει η ΝΕΤ πριν το κεντρικό δελτίο της Ε. Στάη.** Λογιστικές υπηρεσίες ζητά με ανάθεση έργου σε ιδιωτική εταιρεία λογιστών η ΕΡΤ. Ο προϋπολογισμός των υπηρεσιών που ζητούνται ανέρχεται σε 60 χιλιάδες ευρώ μαζί με Φ.Π.Α και η εξόφληση θα γίνεται εντός 60 ημερών από την τιμολόγηση. Είναι φανερό πως για την ΕΡΤ δεν επαρκεί το διοικητικό προσωπικό.
**Με ενδιαφέρον αναμένεται η δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της αναλογιστικής μελέτης για τη βιωσιμότητα του ΕΔΟΕΑΠ για την οποία τα μέλη του ΔΣ ενημερώθηκαν.
** Αλήθεια τι γίνεται με τη συζήτηση που έχουν ορισμένοι από την ΕΣΗΕΑ για κάλυψη θέσεων σε γραφεία Τύπου του δημοσίου από ανέργους δημοσιογράφους της Ένωσης;
** Μια ακόμη αλλαγή εταιρειών στον όμιλο του ΑΝΤ1. Μετά την υπαγωγή της τηλεόρασης στην εταιρεία του Internet, αποκόπηκε ο ραδιοφωνικός σταθμός «Ρυθμός» και εντάχθηκε στην εταιρεία «ήχος και Ρυθμός Α.Ε» με μετοχικό κεφάλαιο 80.000 ευρώ.
** Γκρίνια και πολύ ένταση στη «Δημοκρατία» όπου άρχισαν να ανακοινώνονται δραματικές μειώσεις μισθών ως και 35%. Το πρόβλημα είναι ότι η εφημερίδα δεν εφαρμόζει τη συλλογική σύμβαση και άρα δεν πληρώνει επιδόματα και κλιμάκια.
** Και επίσημα η Τηλεόραση Ελληνικής Περιφέρειας, η 2η Ένωση ιδιοκτητών περιφερειακών καναλιών ζητά μερίδιο από το ανταποδοτικό τέλος της ΕΡΤ για να εκπέμψουν σε δίκτυο της ΕΡΤ ψηφιακά τα περιφερειακά κανάλια-μέλη της.
** Περισσότερες από 1.600 ώρες ελληνικών ντοκιμαντέρ μετέδωσε η ΕΡΤ στη διάρκεια του 2010, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Λάμπη Ταγματάρχη.
** Με φυλάκιση 12 μηνών και χρηματική ποινή 30.000 ευρώ καταδικάστηκε ο εκδότης των εφημερίδων «SPORTIME» και «ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ», Κ. Κυριακόπουλος και σε 6 μήνες και 20.000 ευρώ ο συνεκδότης της εφημερίδας «SPORTIME», Ηλίας Μπούνας, για μη καταβολή δεδουλευμένων στους εργαζόμενους σε αυτές δημοσιογράφους.
** Άρχισε ο έλεγχος 2ης δουλειάς και «αργομισθίας» και για τους δημοσιογράφους της γενικής γραμματείας Επικοινωνίας;


Δεν υπάρχουν σχόλια: