mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Η ΠΟΕΣΥ για τον Αθήνα 9,84

Τι συμβαίνει στα δημοτικά ΜΜΕ;
ρωτά η ΠΟΕΣΥ. Προς το παρόν δίνεται το σόου, απαντήσεις θα δοθούν αργότερα.
Ενδεικτική πάντως η πληροφορία που μεταφέρει to e-aftodioikisi, ότι υπάρχει εισήγηση να στγχωνευθεί ο Αθήνα 9,84 με την Τεχνόπολις Α.Ε!

Η ΠΟΕΣΥ πάντως κάνει λόγο για "μαζικές απολύσεις"

Οι μαζικές απολύσεις στον “Αθήνα 9,84” δεν αποτελούν την κορύφωση του δράματος των δημοτικών ραδιοσταθμών αλλά όπως όλα δείχνουν μόνο την αρχή.
Κυβέρνηση και δημοτικοί άρχοντες αρνούνται να ανοίξουν τα χαρτιά τους, αποφεύγουν επιμελώς να συναντηθούν με τα θεσμικά όργανα των εργαζομένων, ροκανίζουν το χρόνο της εξάμηνης παράτασης, που δόθηκε προκειμένου να επανεξετασθεί το καταστροφικό σενάριο της μετατροπής των δημοτικών ΜΜΕ σε Α.Ε.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ. επιμένει: τα δημοτικά ΜΜΕ δεν πρέπει να κλείσουν, δεν πρέπει καθ΄ οιονδήποτε τρόπο να ιδιωτικοποιηθούν, δεν πρέπει να απολέσουν τον επαγγελματικό ενημερωτικό τους χαρακτήρα, δεν πρέπει να μετατραπούν σε χώρο κακοποίησης της εργατικής νομοθεσίας ή σε “περιστρεφόμενες πόρτες” όπου το μη αρεστό προσωπικό θα αντικαθίσταται αυθαίρετα από νέους “εκλεκτούς”.
Επισημαίνουμε, ενδεικτικά, μιαν ηχηρή αντίφαση: στην ημερίδα της Π.Ο.Ε.ΣΥ. για τα δημοτικά ραδιόφωνα τον περασμένο Οκτώβριο ο εκπρόσωπος του υποψήφιου (τότε) δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη, Τάκης Καμπύλης, δήλωσε: “Η βιωσιμότητα των δημοτικών ραδιοσταθμών είναι, μπορεί να γίνει, ανάχωμα σε ένα θολό τοπίο μιας πολύ αβέβαιης εποχής. Αυτό είναι σήμερα το πρόβλημα. Διευκρινίζω: Δεν καταργούνται οι δημοτικοί ραδιοσταθμοί λόγω κακής ποιότητας έργου. Κλείνουν επειδή ένας νόμος αδυνατεί να συλλάβει την πολιτική τους σημασία. Γι’ αυτό ο Γιώργος Καμίνης δεσμεύεται να συμπαραταχθεί μαζί σας στις ενέργειες, που στόχο έχουν την κατοχύρωση της ανεξαρτησίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εν προκειμένω στην αλλαγή του συγκεκριμένου νόμου”.



Την περασμένη Πέμπτη, σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Αθηναίων περιορίσθηκε να δηλώσει ότι αναμένει εργασιακή ειρήνη μέχρι τον Ιούνιο, "όπου εκεί θα είναι η μεγάλη δοκιμασία γιατί ο σταθμός θα μετατραπεί υποχρεωτικά όπως όλοι άλλωστε οι δημοτικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί, σε ανώνυμη εταιρεία".
Πού είναι οι “ενέργειες” για “αλλαγή του νόμου”. Πού η “συμπαράταξη”;
Υπάρχει απάντηση;
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: