mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Στον κόσμο και τα ΜΜΕ*

** Ειδήσεις από τα διεθνή ΜΜΕ

** Ο αριθμός των συνδρομητών IPTV αυξήθηκε με ποσοστό ρεκόρ 34,6% κατά το 2010. Τα στοιχεία της Point Topic για λογαριασμό του Forum Ευρυζωνικότητας δείχνουν ότι ενώ η Ευρώπη βρίσκεται στην πρώτη θέση, ο συνολικός ρυθμός ανάπτυξης ήταν χαμηλότερος σε σύγκριση με άλλες αγορές. Η επιβράδυνση ήταν ιδιαίτερα αισθητή στη Γαλλία και το Βέλγιο. Η Γαλλία διατηρεί τα πρωτεία της στην ανάπτυξη της IPTV ενώ η Κίνα εμφανίζει υψηλότερους ρυθμούς αύξησης. Οι έξι από τις δέκα κορυφαίες περιοχές IPTV σε όλο το κόσμο βρίσκονται στην Ευρώπη.

Μέχρι το τέλος του 2010 ο συνολικός αριθμός των συνδρομητών IPTV είχε φθάσει σχεδόν 45,4 εκατομμύρια, που αντιπροσωπεύουν πάνω από 11,5 εκατομμύρια νέους συνδρομητές στη διάρκεια του έτους, με ετήσια αύξηση κατά 34,6%. Το τέταρτο τρίμηνο ήταν το ισχυρότερο τρίμηνο για την ανάπτυξη IPTV, προσθέτοντας περισσότερα από 3,4 εκατομμύρια νέους συνδρομητές, οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 8% της συνολικής ανάπτυξης.
Πηγή: www.broadbandtvnews.com




** Η αγορά της IPTV θα αριθμεί το 2015 περισσότερους από 70 εκ. χρήστες, δηλαδή τους διπλάσιους περίπου απ’ ό,τι σήμερα που υπολογίζεται σε σχεδόν 36,5 εκατομμύρια. Αυτό προκύπτει από έρευνα της IMS Research, ο συντάκτης της οποίας υποστηρίζει ότι τη μεγαλύτερη ανάπτυξη θα γνωρίσουν η Δυτική Ευρώπη και η Κίνα. Η Κίνα, ωστόσο, θα αναπτύσσεται με διψήφιους ρυθμούς ετησίως, ενώ στη Δυτική Ευρώπη υπάρχουν αγορές που φτάνουν σε σημείο κορεσμού. Στην Ανατολική Ευρώπη, επίσης, η εικόνα δεν είναι τόσο ενιαία. Υπάρχουν χώρες, όπως η Κροατία, η Σλοβακία και η Σλοβενία όπου η ανάπτυξη της IPTV είναι ραγδαία, λόγω των επενδύσεων και των ισχυρών δικτυακών υποδομών. Στον αντίποδα είναι η Ρουμανία και η Πολωνία, όπου συν τοις άλλοις υπάρχουν άκρως ανταγωνιστικές αγορές συνδρομητικής τηλεόρασης.
Πηγή: Advanced Television/ ΙΟΜ

** Το βρετανικό κανάλι "Channel 4 HD", αν και σχεδιάζει για τον Απρίλη την HDTV έναρξή του στην "Freesat"-πλατφόρμα στις 28.5°Ε ,εκπέμπεται ήδη χωρίς κρυπτογράφηση στη συχνότητα 12.607 MHz V, SR 27500, DVB-S2, FEC 3/4 QPSK. Το κανάλι εξέπεμψε ελεύθερα το σήμα του για μερικές μέρες τον περασμένο Φεβρουάριο .Μέχρι στιγμής το πραπάνω κανάλι λαμβάνεται από τους συνδρομητές της βρετανικής Sky.
Πηγή: SDTV-areadvd.de, www.sdtv.gr

** Η DISH Network, κορυφαία πλατφόρμα στην παροχή διεθνών καναλιών στην Αμερική, ανακοίνωσε την πολυετή ανανέωση του συμβολαίου μετάδοσης των καναλιών του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ. Η συμφωνία εξασφαλίζει τη συνέχιση της μετάδοσης του ΑΝΤ1 SATELLITE, των ραδιοφωνικών καναλιών του Ομίλου, καθώς και του ΑΝΤ1 PRIME, του νέου καναλιού του Ομίλου ΑΝΤENNA. O ANT1 Prime θα προβάλει όλο το 24ωρο τις πιο αγαπημένες ψυχαγωγικές εκπομπές και σειρές του AΝΤ1, ελληνικές ταινίες, ελληνικά μουσικά προγράμματα καθώς και αγώνες ποδοσφαίρου.
Πηγή: ΑΝΤ1

** Μετά από την εκλογές του 2006, το ζήτημα του ανταποδοτικού τέλους απασχολεί ιδιαίτερα την κυβέρνηση της Σουηδίας, ιδίως αφού αποκαλύφθηκε ότι αρκετά μέλη του συντηρητικού κόμματος δεν το κατέβαλλαν. Στα ζητήματα που τίθενται περιλαμβάνεται το σύστημα απόδοσης του ανταποδοτικού τέλους το οποίο δεν λαμβάνει υπόψη την τηλεθέαση των καναλιών ή των υπηρεσιών που χρηματοδοτούνται, ενώ λαμβάνονται υπόψη η ανάπτυξη τηλεοπτικών υπηρεσιών μέσω διαδικτύου και η αλλαγή των συνηθειών των τηλεθεατών. Στην αναζήτηση εναλλακτικών διευθετήσεων προτείνονται η χρηματοδότηση μέσω της γενικής φορολόγησης, ένας ειδικός άμεσος φόρος. Καμία από τις μέχρι τώρα προτάσεις έχει τύχει αποδοχής. Υπό το ισχύον καθεστώς κάθε κάτοχος τηλεοπτικού δέκτη είναι υποχρεωμένος να πληρώνει μια εισφορά για το ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Το ανταποδοτικό τέλος ανέρχεται για το 2011 σε 2,076 κορόνες (320$) και συλλέγεται από το Radiotjanst, που ανήκει στη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Το Radiotjanst συλλέγει περίπου 7 δις κορόνες ετησίως που χρησιμοποιούνται για τη μερική χρηματοδότηση των Sveriges Television, Sveriges Radio και Utbildningsradio.
Πηγή: www.thelocal.se/ ΙΟΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια: